Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΑΚΠ: Τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός χιλιάδων πυροσβεστών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά του Π.Σ

Η Ένωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για τους εργαζόμενους:

Μετά το σπάσιμο του αμετάθετου, την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας με την επιβολή επιφυλακών ακόμη και για προληπτικούς λόγους, τώρα προλειαίνεται το έδαφος για τον περιορισμό των κανονικών αδειών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός χιλιάδων πυροσβεστών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά του Π.Σ.!

Ως Ε.Α.Κ.Π. σε μία περίοδο γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα και της κατακτήσεις των εργαζομένων και στο Π.Σ., πιστεύουμε ότι το καλύτερο όπλο για κάθε έναν είναι, αφού συνειδητοποιήσει σε ποια θέση βρίσκεται, να προσπαθήσει να κατανοήσει το εργασιακό του περιβάλλον, δηλαδή τα δικαιώματα του και τον τρόπο που θα πρέπει να τα υπερασπιστεί

Από τα τελευταία δικαιώματα που μας έχουν απομείνει είναι οι άδειες και τα ρεπό μας. 

Ανήσυχοι παρατηρούμε όμως ότι η διαταγή 40964 Φ.204.6 από 31/7/2023 του Α.Π.Σ. με ΘΕΜΑ: «Άρση ανάκλησης-αναστολής κανονικών αδειών για το σύνολο του Ένστολου Προσωπικούτου Πυροσβεστικού Σώματος», στην παράγραφο 2 αναφέρει: «Επισημαίνεται ότι οι άδειες θα χορηγούνται μετά από αίτηση του υπαλλήλου, σύμφωνα μετον προγραμματισμό του έτους 2023, αφού προηγηθεί θετική εισήγηση του προϊσταμένου τηςΥπηρεσίας, στην οποία υπηρετεί, λαμβάνοντας μέριμνα, ώστε να διασφαλίζεται σε κάθεπερίπτωση η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας και η κάλυψη των έκτακτων αναγκών, λόγωαντιπυρικής περιόδου».

Αυτό εκ πρώτης όψεως είναι η τυπική λογική διαδικασία που έτσι κι αλλιώς ακολουθείται σε κάθε περίπτωση.

Όμως, σε συνδυασμό με τη χρόνια υποστελέχωση του Π.Σ. προσεγγιστικά κατά 30% και τη δυνατότητα που δίνει το αρ.6 του ν.4662/2020 για εξαιρετικά εύκολη κήρυξη κατάστασης επιφυλακής για τις περισσότερες ημέρες του έτους, με σύνηθες επίπεδο κινδύνου το 3 και το 4 καταδεικνύει την παγιωμένη πλέον τακτική όλων των κυβερνήσεων να δημιουργούν προϋποθέσεις για την κάλυψη των αναγκών του Π.Σ.  από το εναπομείναν προσωπικό.

Για μία ακόμη φορά επιχειρείται η κάλυψη των περίπου 4.000 κενών θέσεων, θυσιάζοντας αυτή την φορά τις καλοκαιρινές άδειες των υπαλλήλων καταστρέφοντας παράλληλα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. 

Ως αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της κατάστασης, οι κατά τόπους διοικήσεις θα αποφασίζουν για την χορήγηση των αδειών σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες«ώστε να διασφαλίζεται σε κάθεπερίπτωση η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας».Για τι είδους ομαλή λειτουργία όμως μπορεί να γίνει λόγος έτσι κι αλλιώς με τέτοιες ελλείψεις προσωπικού και την συνεχόμενη καταπόνηση από την υπερεργασία του υπάρχοντος;

Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και τώρα, κατόπιν της προαναφερθείσας διαταγής, αλλά και της υπ’αριθ. 2561 Φ.216.10 από 30/7/2023 του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. που θέτει γενικά τις υπηρεσίες της επικράτειας από Γενική σε Μερική Επιφυλακή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπου επικρατεί τοπικά Γενική Επιφυλακή και δεν χορηγούνται άδειες στο προσωπικό. Παραμένει δε άγνωστο το πότε τελικά θα χορηγηθούν.

Εύλογες οι διαμαρτυρίες των πυροσβεστών των οποίων γίναμε αποδέκτες διότι όπως φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το μέγεθος της καταστροφής αντίστοιχα δε μπορούμε να αγνοήσουμε το όριο των δυνατοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού του πυροσβέστη. Η αποκατάσταση και προετοιμασία των ανθρώπινων και υλικών πόρων για το επόμενο ενδεχόμενο περιστατικό δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από τον  γενικότερο σχεδιασμό.

Η Ε.Α.Κ.Π. πάντα αγωνίζεται για την σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση των εργαζομένων του κλάδου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα προσπαθήσει να αγγίζει με αντίστοιχες αναλύσεις σε εργασιακά θέματα που, ενώ απασχολούν και ταλαιπωρούν το σύνολο των εργαζομένων, με ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κυρίως την Ομοσπονδίας, παραμένουν στο απυρόβλητο χωρίς να τα ακουμπούν και κυρίως παραμένουν γόρδιος δεσμός και για τους νεότερους συναδέλφους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους στο Π.Σ. Αξιωματικούς, χαμηλόβαθμούς, πενταετής, ΕΜΟΔΕ, εποχικούς να επικοινωνούν με τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. για όποια τυχόν εργασιακά προβλήματα αντιμετωπίζουν προκειμένου από κοινού να γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Τονίζουμε όμως ιδιαίτερα ότι μόνο ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα είναι αυτός που μπορεί με καταλυτικό και ουσιαστικό τρόπο να δώσει λύσεις στα χρόνια και οξυμένα προβλήματά μας και να βάλει φρένο στην εργασιακό μεσαίωνα που με την βοήθεια όλων των υπολοίπων παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι κυβερνήσεις κάθε χρόνο μας σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρμενίων 2023: Αρχίζει σήμερα η μεγάλη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα βασικά σενάρια

Με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ως ασύμμετρη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας, ξεκινά σήμερα η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2023» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια και έκταση άσκηση του στρατεύματος, με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μέσων και του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η διεξαγωγή της οποίας φέτος υλοποιείται υπό το πρίσμα της ύφεσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

H άσκηση θα διεξαχθεί στο σύνολο του ελλαδικού χώρου, ενώ μεταξύ των βασικών σεναρίων της συμπεριλαμβάνεται και η αντιμετώπιση τυχόν υβριδικών απειλών, όπως είναι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ως μέσου πίεσης για την αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω της συντονισμένης, από εχθρική δύναμη, οργάνωσης και εκδήλωσης ταυτόχρονων περιστατικών εισόδου παράνομων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στα σενάρια αφορά και η διαχείριση αλλά και απόκρουση ταραχών που θα μπορούσαν να προκύψουν σε ακριτικές περιοχές της χώρας, από τη δράση ακραίων στοιχείων. Το συγκεκριμένο σενάριο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι στη Θράκη έχουν αναπτυχθεί σημαντικές νατοϊκές υποδομές και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, το λιμάνι της οποίας έχει μετατραπεί σε βασικό διαμετακομιστικό κόμβο για την προώθηση όπλων και εφοδίων προς κράτη-μέλη της Συμμαχίας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ανατολική Ευρώπη.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θύρα 13 κατά οπαδών της ΑΕΚ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή: «Ξέρετε από που προήλθε το μοιραίο χτύπημα, αλλά δεν μιλήσατε»

Για πρώτη φορά από εκείνο το δραματικό βράδυ του Αυγούστου που κόστισε τη ζωή στον Μιχάλη Κατσουρή, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού τοποθετήθηκαν δημόσια, με αφορμή τη γενική κατακραυγή που εισέπραξαν για το πανό συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Οι πράσινοι κάνουν λόγω για «οπαδική συμπλοκή», η οποία οργανώνονταν επί μέρες, κάτι που υποστήριζε από την αρχή η αστυνομία, αλλά από την πλευρά της ΑΕΚ το απέρριπταν κατηγορηματικά, κατηγορούν τους οπαδούς της ΑΕΚ (χωρίς ποτέ να τους κατονομάζουν) ότι αυτοί κρατούσαν μαχαίρια και επιτέθηκαν πρώτοι (το γεγονός ότι δεν αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε προς τους Κροάτες, προφανώς είναι μια έμμεση παραδοχή ότι μαζί τους ήταν και οπαδοί του ΠΑΟ) και υποστηρίζουν ότι οι φίλοι της Ένωσης γνωρίζουν ποιος έδωσε το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσουρή, αλλά ψευδώς κατηγόρησαν τους Κροάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 13:

«Όλο αυτό το διάστημα επιλέξαμε συνειδητά τον δρόμο της σιωπής ως ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια και πάνω απ’ όλα προς τον αδικοχαμένο οπαδό . Μάλιστα στον αγώνα με την Μαρσέιγ δεν φωνάξαμε ούτε ένα σύνθημα κατά της αεκ και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία ν’ ασχοληθούμε ποτέ με τα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού και τους μαθητευομένους μάγους της δημοσιογραφίας παρ’ όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα , αλλά ούτε θα μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί το τρομο-σενάριο των ¨ταγμάτων εφόδου¨ δυστυχώς παγιώθηκε από τα μέσα και από τις αρχές όπου διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά πως έχετε αγαστή συνεργασία.

Επιβάλλεται όμως ν’ ασχοληθούμε μ’ εσάς, γιατί με την στάση σας συντηρείτε μια κατάσταση απλά επειδή σας βολεύει το αφήγημα, ενώ θα μπορούσατε πάνω απ’ όλα και κυρίως για την μνήμη του δικού σας ανθρώπου να την έχετε τελειώσει.

Η οπαδική σας ιστορία και η ελαφρότητα στα όρια του γραφικού και του γελοίου δεν αλλάζει. Είναι αυτό που λούζεται όποιος εμφανίζεται πάντα κάτι πολύ παραπάνω από ότι πραγματικά είναι και έρχονται τα γεγονότα να τον διαψεύσουν. Έτσι αντί για τον δρόμο της αυτοκριτικής επιλεγεί το ψέμα, την παραποίηση και την προπαγάνδα για να αποκαταστήσει την εικόνα του. Ποτέ δεν σας ενδιέφερε ουσιαστικά η οπαδική εξέλιξη και βελτίωση παρά μόνο πως θα αποκαθιστάτε κάθε φορά η τραυματισμένη εικόνα σας, και το χειρότερο είναι πως η υποκρισία σας δεν έχει ανταγωνιστή. ¨Μπεσάτοι¨ και ¨παντελονάτοι¨ είστε γεμάτοι μίσος , χολή και λάσπη που εκτοξεύεται με την πρώτη ευκαιρία όταν το φτασίδι της δυναμικής και της ¨ιδεολογίας ¨σας ξεφτίζει.

ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

Μια ιστορία από οπαδική συμπλοκή που μάλιστα καλούσατε μέρες πριν οπαδούς από την Γαλλία , όπου είστε οι πρώτοι που επιτίθεστε με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες κρατώντας όλοι μαχαίρια (δεν τα λέμε εμείς ,υπάρχουν βίντεο στην δημοσιότητα) μετατράπηκε σε αμέριμνο καφέ. Φωτογραφίες ανεβοκατέβαιναν με Κροάτες τραυματίες στα social media , κάποιοι εξ αυτών μαχαιρωμένοι (επίσης υπάρχει υλικό στα social) , κόψε-ράψε video , από την πρώτη στιγμή αλλοίωση και παραποίηση στοιχείων , ψέμα υποκρισία και ασύστολη προπαγάνδα . Έτσι είχαμε από την μια 100+ ανθρώπους φυλακή , επιθέσεις σε περιουσίες και προσαγωγές ανθρώπων που έλειπαν εκτός με την ευλογία ΑΡΔ ,και από την άλλη πλευρά εσείς τίποτα ανέγγιχτοι !! . Μάλιστα ενώ ξέρετε από που προήλθε το μοιραίο χτύπημα δεν μιλήσατε, όπως όταν δικός σας άνθρωπος κατέθεσε ότι το έκαναν Κροάτες. Δυστυχώς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους που κάλυψαν στις 13/5 την δολοφονία συνοπαδού τους εξαφανίζοντας κάμερες ( σύνηθες τακτική σας ).

Δυστυχώς περιμέναμε από αυτούς που έπρεπε και επιβάλλεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά ματαιοπονούμε.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς , θα πούμε απλώς ότι 60 χρόνια αυτό που μας κάνει πρότυπο και σημείο αναφοράς ως οπαδικό κίνημα παγκοσμίως είναι η στάση και η πορεία μας , έμπρακτα και συνειδητοποιημένα μέσα στην κοινωνία αλλά και για την κοινωνία.

ΥΓ. Η ΘΥΡΑ 13 βασίζει τις σχέσεις τις με άλλους οπαδούς ΜΟΝΟ βάση του οπαδικού χάρτη και κώδικα , και όσο για την πολιτικοκοινωνική μας ταυτότητα αποδεικνύετε από τις ιστορικές μας ρίζες , την διαδρομή μας και την δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

Τραγωδία σημειώθηκε στην Άρτα, όταν μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα artinos.gr, η άτυχη γυναίκα έτρωγε μαζί με τον σύζυγό της στην κουζίνα του σπιτιού τους, αλλά πνίγηκε όταν προσπάθησε να καταπιεί ένα κομμάτι φαγητού. Ο σύζυγός της προσπάθησε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα, και ύστερα από λίγο η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αγνάντων και η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου έγιναν προσπάθειες από το ιατρικό προσωπικό να την επαναφέρουν. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά, καθώς η άτυχη γυναίκα είχε εκπνεύσει.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: