Quantcast
Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία | Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί φαίνεται πως θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το ακαδημαϊκό έτος, εξαιτίας των ευρωεκλογών του 2024.

Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά δύο ημέρες τον Ιούνιο, συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, προκειμένου να διεξαχθούν οι εν λόγω εκλογές, καθώς η ψηφοφορία γίνεται σε αυτά.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο φέτος επειδή 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Πέρσι, στα γυμνάσια τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο φέτος υπάρχει το νέο δεδομένο των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Άρα είναι πιθανόν το υπουργείο Παιδείας να «σφυρίξει» λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Όσον αφορά στα λύκεια, αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα (δεν είναι ακόμη σίγουρο καθώς πέρσι είχαμε εκλογές) και αυτά λήξουν την Παρασκευή 17 Μαΐου (πέρσι έληξαν 19 Μαΐου, ωστόσο φέτος αυτή η ημερομηνία πέφτει Κυριακή) τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Πηγή: Newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιλογή διευθυντή στο ΕΠΑΛ της Θάσου και νέα διευθύντρια στο ΓΕΛ Ποδοχωρίου

Η διαδικασία επιλογής του διευθυντή για το νέο ΕΠΑΛ Θάσου στην Καλλιράχη ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μετά την επίσημη απόφαση του Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση του νέου Λυκείου.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας προχώρησε στην προκήρυξη της θέσης του διευθυντή/ντριας για την νεοϊδρυθείσα σχολική μονάδα, το 1ο ΕΠΑΛ Θάσου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε η πλήρωση της θέσης με διαδικασία επιλογής. Παράλληλα, μια άλλη απόφαση της ίδιας υπηρεσίας τοποθέτησε διευθύντρια στο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Ποδοχωρίου, δείχνοντας έτσι τη συνέχεια και τη δέσμευση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ομαλή λειτουργία και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καβάλα | Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο έγγραφο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννη Κατσαρού, το οποίο εστάλη πρόσφατα σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης των περιφερειακών ενοτήτων. Το έγγραφο αυτό ζητά από τους διευθυντές εκπαίδευσης, τους περιφερειακούς διευθυντές και τους σχολικούς συμβούλους να αποστείλουν τα ονόματα των διευθυντών και εκπαιδευτικών που δεν έχουν συμμετάσχει ενεργά στην αξιολόγηση. Μετά τη συγκέντρωση, οι εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συναντήθηκαν με την διευθύντρια για να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις τους.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας | Ψήφισμα διαμαρτυρίας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο δηλώνεται η έντονη δυσαρέσκεια για την πρόταση της Διεύθυνσης σχετικά με τις συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων και την εφαρμογή συνδιδασκαλίας.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας το καταθέσαν ο πρόεδρος ενώσεως γονέων νομού Καβάλας κ. Βασίλειος Μαυρομάτης, ο αντιπρόεδρος ομοσπονδίας γονέων ΑΜΘ κ. Ποιμενίδης Βασίλειος και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού 4 Δημοτικών σχολείων ο κ. Γρηγόρης Θεοδωρίδης,7ο δημοτικό σχολείο της Παναγίας, το 14ο δημοτικό σχολείο του Προφήτη Ηλία, το 17ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής και το δημοτικό σχολείο των Φιλίππων.

Οι εκπρόσωποι των γονέων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προτεινόμενη απόφαση, τονίζοντας ότι η συγχώνευση σχολείων και η συνδιδασκαλία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης και στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η απουσία της διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την επίδοση του ψηφίσματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της αντιπροσωπείας των γονέων, οι οποίοι ανέμεναν την παρουσία της για την άμεση συζήτηση των ζητημάτων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en