Quantcast
Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας | Ψήφισμα διαμαρτυρίας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο δηλώνεται η έντονη δυσαρέσκεια για την πρόταση της Διεύθυνσης σχετικά με τις συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων και την εφαρμογή συνδιδασκαλίας.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας το καταθέσαν ο πρόεδρος ενώσεως γονέων νομού Καβάλας κ. Βασίλειος Μαυρομάτης, ο αντιπρόεδρος ομοσπονδίας γονέων ΑΜΘ κ. Ποιμενίδης Βασίλειος και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού 4 Δημοτικών σχολείων ο κ. Γρηγόρης Θεοδωρίδης,7ο δημοτικό σχολείο της Παναγίας, το 14ο δημοτικό σχολείο του Προφήτη Ηλία, το 17ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής και το δημοτικό σχολείο των Φιλίππων.

Οι εκπρόσωποι των γονέων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προτεινόμενη απόφαση, τονίζοντας ότι η συγχώνευση σχολείων και η συνδιδασκαλία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης και στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η απουσία της διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την επίδοση του ψηφίσματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της αντιπροσωπείας των γονέων, οι οποίοι ανέμεναν την παρουσία της για την άμεση συζήτηση των ζητημάτων.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανάστατοι οι γονείς με την συγχώνευση Α και Β Δημοτικού σε σχολεία της Καβάλας

Η Ένωση Γονέων Καβάλας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού στα σχολεία της πόλης. Οι γονείς ανησυχούν ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών τους, επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες και οι εκπαιδευτικές απαιτήσεις των μαθητών στις δύο αυτές τάξεις είναι διαφορετικές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καβάλας :

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας  εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεσή της στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όπως αυτή επιτακτικά προτάθηκε από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας προς τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, σύμφωνα με την οποία ζητείται η πρώτη και η δεύτερη τάξη Δημοτικών Σχολείων να συγχωνευτούν, στις περιπτώσεις όπου και στις δύο τάξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά!

Πρόκειται για μια αντιπαιδαγωγική απόφαση, η οποία έρχεται να υποβαθμίσει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο το ήδη ταλαιπωρημένο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, να προκαλέσει σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς , αλλά και στους μικρούς μαθητές στο ξεκίνημα της σχολικής τους πορείας , συναναστροφής και μόρφωσης.

Η συγχώνευση τάξεων, η κατάργηση τμημάτων και η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ΔΕΝ είναι σαφώς και σε καμία περίπτωση η λύση για την εξοικονόμηση πόρων. Τουναντίον, θα έπρεπε να αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση και προτεραιότητα η αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων και την επαρκή επάνδρωση και στελέχωση τους με το απολύτως αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν οι ήδη υφιστάμενες και ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Συνάμα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε ασκώντας πιέσεις όπου είναι εφικτό , με άμεσο και απώτερο σκοπό να ανακληθεί η εν λόγω απαράδεκτη απόφαση που μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει.

Από την πλευρά της αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Μαίρη Κοσμίδου απαντώντας στις ανησυχίες της Ένωσης Γονέων Καβάλας για τη συγχώνευση των τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού εξήγησε ότι η απόφαση για τη συγχώνευση λήφθηκε μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων και με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

“Κατανοούμε τις ανησυχίες των γονέων και σεβόμαστε τις απόψεις τους,” δήλωσε η κ. Κοσμίδου. “Η συγχώνευση των τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού έγινε με σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας και την παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών ευκαιριών στους μαθητές. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών θα καλυφθούν πλήρως και ότι δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης.”

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα στα σχολεία | Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν με ειδικά ωράρια

Προ των πυλών είναι ο καύσωνας, που αναμένεται να διαρκέσει από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, και σε αρκετούς δήμους της χώρας έχουν ληφθεί αποφάσεις αναφορικά με τη λειτουργία και το ωράριο των σχολείων.

Η επέλαση του καύσωνα αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, και ήδη μερικοί δήμοι έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις είτε για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων είτε για μειωμένο ωράριο.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, συστήνοντας μέτρα προστασίας για τους μαθητές αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Καύσωνας: Πού θα κλείσουν και πού θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο τα σχολεία

Δήμος Μετεώρων

«Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν» αναφέρει ανακοίνωση.

Δήμος Χαλκιδέων

«Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου» σημειώνει ο δήμος Χαλκιδέων και προσθέτει:

«Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική».

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία για τρεις μέρες λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

«Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του επερχόμενου καύσωνα».

Δήμος Ερέτριας

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία για τον καύσωνα.

Ειδικότερα, «ο Δήμαρχος, για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου».

Δήμος Λαμιέων

«Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.» τονίζει ο δήμος Λαμιέων.

Δήμος Θηβαίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου αποφασίζεται διακοπή των μαθημάτων λόγω καύσωνα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμοι Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

Επίσης, στους δήμους Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν έως τις 11:30.

Δήμος Νάουσας

«Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν αύριο, Τρίτη, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Νάουσας, λόγω του επερχόμενου κύμα καύσωνα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:iefimerida.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en