Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ από 31 Ιουλίου έως και 6 Αυγούστου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ,το χρονικό διάστημα από Δευτέρα31Ιουλίου 2023 έως και Κυριακή 6 Αυγούστου,είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 31 Ιουλίου:Υποδέχθηκε στο γραφείο του την Δραμινή 55χρονη μητέρα και εργαζόμενη κα. Γεωργία Δελαπόρτα, και λόγω της επιτυχίας της να εισαχθεί πρώτη στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την βράβευσε τονίζοντας, ότι η πρωτιά δεν έχει ηλικία, αρκεί να υπάρχουν στόχοι και πίστη σ΄αυτό  που θέλεις  να πετύχεις.

-Συμμετείχε στην 12η συνεδρίαση, του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή.

  • Τρίτη 1 Αυγούστου: Συναντήθηκε στο γραφείο του με τα μέλη του

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., τον Περιβαλλοντολόγοκ. Ψαλτόπουλο Πασχάλη και τον Δασολόγο κ. Σωτηρίου Αλέξανδρο για θέματα Περιβάλλοντος.

-Παραχώρησε συνέντευξη τύπου για θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Συναντήθηκε στο γραφείου του με την Δραμινή σοπράνο ΠέννυΣωφρονιάδου, η οποία στο πλαίσιο του ViaEgnatia2023 festivalθα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από την γέννηση της, μετά από την ιδέα – πρόταση  του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

-Παρευρέθηκε  στο Κεφαλάρι στον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου.

-Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Χορευτών Ν.Δράμας  ο ‘’Πυρρίχιος’’ παρευρέθηκε  στην Ν.Αμισό, στον φετινό  καλοκαιρινό χορό που διοργάνωσε στο γήπεδο  της Ν.Αμισούο ‘’Πυρρίχιος’’.

  • Τετάρτη 2 Αυγούστου: Έκανε επιτόπια επίβλεψη του σημαντικού έργου για την μετατροπή του κόμβου της Softexσε κυκλικό, στην είσοδο της πόλης από την Θεσσαλονίκη.

-Παρέστη στον αγιασμό της ποδοσφαιρικής χρονιάς, και στην έναρξη της προετοιμασίας, στο γήπεδο  της  Α.Ε.Αμπελοκήπων, και ευχήθηκε  καλή σεζόν.

-Παρευρέθηκε στην Πετρούσα όπου και παρακολούθησε  τον ‘’6οΑγώνα δρόμου Πετρούσα’’ που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Προσοτσάνης και της Π.Ε. Δράμας.

  • Πέμπτη 3 Αυγούστου: Συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιφύτου κ. Κώστα Παπαδόπουλο για θέματα του Συλλόγου, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πρασινάδας κ. Σιαμίδη Ηρακλή για θέματα της Κοινότητας του.

-Παρευρέθη στην Ημερίδα και  παρουσίαση της Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., για το 2023-24, που παρουσίασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης,φορέων,δομών κοινωνικής πολιτικής και συλλόγων από όλη την Περιφέρεια.

  • Παρασκευή 4 Αυγούστου: Συμμετείχε στην 30η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή.

–  Παρευρέθη στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου στους Ποταμούς  στο   πλαίσιο του εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

  • Σάββατο 5 Αυγούστου: Παρακολούθησε την Πανηγυρικό ΑρχιερατικόΕσπερινό και την λιτάνευση της εικόνας, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Πύργους.
  • Κυριακή 6 Αυγούστου: Παρευρέθη στην Κεντρική Πλατεία Αδριανής στην εκδήλωση  για τα 40 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανής.

-Παρευρέθη στην κοινότητα της Εξοχής του Δήμου Νευροκοπίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κομοτηνή Δυνατά”: Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κομοτηνής

Η διαχείριση  των αδέσποτων είναι  ένα από τα σοβαρότερα  ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, καίριο θέμα της  καθημερινότητας  και  πλέον πεδίο έκφρασης ακραίων αντιδράσεων καθώς  η  Δημοτική Αρχή Γκαράνη απέτυχε πλήρως στην επίλυση του ζητήματος, και είναι η αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για αυτό

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος δεν επαφίεται σε καλές προθέσεις ή σε μονοδιάστατες Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κομοτηνής

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κ. Γκαράνης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ευθύνη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα στο Δήμο μας.

δράσεις. Απαιτεί πολιτική βούληση, στρατηγική, συνοχή και σύνθεση, ορατό και ρεαλιστικό στόχο από όλους, όσους θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον η συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού των ζώων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά κυρίως των ίδιων των ζώων.

Αντί να φροντίσουν να βελτιώσουν και να αυξήσουν τις δομές φιλοξενίας και να εντατικοποιήσουν τα προγράμματα υιοθεσίας, αντί να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους για στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις, όπως υπόσχονταν στην αρχή της θητείας τους, ο κ. Γκαράνης και οι συνεργάτες του αδιαφόρησαν πλήρως και εμφανώς άφησαν ζώα και ανθρώπους στην τύχη τους. Και μαζί και την κατάσταση στην πόλη και τα χωριά.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τον δήμαρχο να επαίρεται για τα ποσά που δαπανώνται στον Δήμο Κομοτηνής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων – που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! – ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει του γειτονικούς δήμους για το χάλι που επικρατεί μέσα στην πόλη μας, ενώ δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για κοινές δράσεις και συνεργασίες, ούτε καν για να θέσει το πρόβλημα επί τάπητος. Και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του κυνοκομείου, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αναποτελεσματικότητας του Δημάρχου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο πάνω έχει ακόμα το πετρέλαιο; Εκτιμήσεις που τρομάζουν

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών στην Ασία, αφού τα αποθέματα αργού σε βασικό αποθηκευτικό κόμβο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν στα 22 εκατομμύρια βαρέλια την τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA). Πρόκειται για πτώση 943.000 βαρελιών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate άγγιξαν τα 95,03 δολάρια το βαρέλι κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022. Τελευταία διαπραγματεύονταν στα 94,61 δολάρια το βαρέλι. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 1,05% στα 97,56 δολάρια το βαρέλι.

«Η σημερινή δράση των τιμών φαίνεται να βασίζεται στο Cushing, καθώς φτάνει σε χαμηλό 22 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022», δήλωσε στο CNBC ο Bart Melek, διευθύνων σύμβουλος της TD Securities.

Εάν τα αποθέματα συνεχίσουν να πέφτουν κάτω από αυτά τα επίπεδα, θα είναι «σκληρό» να βγαίνει αργό στην αγορά, δήλωσε η Melek στο «Street Signs Asia» του CNBC.

Προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε «υψηλά επίπεδα» για το υπόλοιπο του έτους και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το ράλι αν το παγκόσμιο καρτέλ πετρελαίου OPEC+ διατηρήσει περιορισμένες τις προμήθειες.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελαιόλαδο από… χρυσάφι – Εκτιμήσεις για 10.000€ ανά τόνο

Σε τιμή-ρεκόρ φέτος το ελαιόλαδο. Πώς θα κινηθεί η παραγωγή.

Οι φόβοι ότι η Ισπανία μπορεί να ξεμείνει από ελαιόλαδο πριν ξεκινήσει η επόμενη συγκομιδή τον Οκτώβριο έχουν ωθήσει τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την Ανδαλουσία αυξήθηκε κατά 120% από 3,83 €/κιλό σε 8,50 €/κιλό. Η Ισπανία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας ελαιολάδου στον κόσμο, παρήγαγε μόλις το ήμισυ της κανονικής της ποσότητας λαδιού κατά την τελευταία συγκομιδή, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Πολλοί παίκτες στην αγορά «αρχίζουν να ανησυχούν ότι η Ισπανία θα ξεμείνει από προσφορά πριν από τη νέα συγκομιδή», έχει δηλώσει ο αναλυτής τιμών της Mintec, Kyle Holland.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι και σε άλλες προμηθεύτριες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία η παραγωγή θα είναι πολύ μικρότερες, γεγονός που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην αγορά ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο βρίσκεται υπό πίεση εδώ και μήνες, με τους παραγωγούς να προειδοποιούν για ελλείψεις από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα είναι έκπληξη αν μέσα στο επόμενο δίμηνο, η τιμή στο ελαιόλαδο «σπάσει» το φράγμα των 10.000 ευρώ ανά τόνο.

Σημειώνεται ότι οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου ξεπέρασαν τα 8.900 δολάρια/τόνο αυτόν τον μήνα, λόγω της ξηρασίας σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου και της μείωσης στην παραγωγή. Η μέση τιμή τον Αύγουστο ήταν 130% υψηλότερη από ό,τι πέρυσι, με τις τιμές να ξεπερνούν γρήγορα το προηγούμενο ρεκόρ των 6.242 δολαρίων/τόνο που σημειώθηκε το 1996 χωρίς να φαίνεται πως οι τιμές μπορεί να μειωθούν.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: