Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις της Θάσου λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς

Κατόπιν της έκδοσης του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 08-08-2023, το Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 07-08-2023 σε συνέχεια πρόκλησης του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και λαμβάνοντας υπόψη:

α) την υπ. αριθμ. 159411/1450/25-05-2023 (ΑΔΑ: ΨΕΜΥ7ΛΒ-4ΘΕ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας & Θάσου, περί απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων εντός δασικών εκτάσεων όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5 λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς,

β) το άρθρο 129 «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση» και 130 του Ν.4926/2022,

γ) τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις 08/08/2023 που κατατάσσει την ΠΕ Θάσου στην κατηγορία κινδύνου 4 Πολύ Υψηλή,

ενημερώνουμε τους πολίτες της Θάσου ότι από 00:01πμ της 8ης Αυγούστου 2023 και μέχρι νεωτέρας:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασικών εκτάσεων της Θάσου:

 • Μακρύαμμος- Παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά)
 • Λαιμός – Αρχαίο Θέατρο

 Ελεγχόμενη κυκλοφορία: 

 • Αγ. Παντελεήμονας – Αγ. Μαρίνα – Αγ. Ειρήνη
 • Ποταμιά – Πηγές Ποταμιάς

 • Θεολόγος θέση Καμίνι

 • Λιμενάρια-Κάστρο

 • Μαριές-Φράγμα Μαριών

 • Μικρό Καζαβίτι-Αγ. Παντελεήμονα

 • Καζαβίτι-Τούμπα

 • Ραχώνι

 • Καλλιράχη

 • Σωτήρως

 • Καλούμε τους πολίτες της Θάσου να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης Δασικών Πυρκαγιών και ειδικότερα κάθε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.

  Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις, απαγορεύεται ρητά το άναμμα φωτιάς καθώς και η εκτέλεση θερμών εργασιών από επαγγελματίες (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κλπ).

  Οι μόνιμοι κάτοικοι, που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές απαγόρευσης και ελέγχου, υποχρεούνται να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

  Παρακαλούμε για την επαγρύπνηση των δυνάμεών μας.

   

   

  Click to comment

  Απάντηση

  ΘΑΣΟΣ

  Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Λευτέρη Κυριακίδη στη Θάσο

  Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πρόκειται να πραγματοποιήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

   

  Αναλυτικά, η πρόσκληση αναφέρει:

  Σας καλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής μας παράταξης «Σύμπραξη Ευθύνης» για το Δήμο Θάσου, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 μ.μ., στο λιμένα θα σου (Π. Μελά & Θεαγένους γωνία – πρώην κατάστημα Καφές και Καπνός Δ. Μανίτσα)

  Continue Reading

  ΘΑΣΟΣ

  Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στη Θάσο

  Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί της Θάσου από την Τρίτη 26 έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ 

  26/9/2023

  8:00 π.μ.  – 1:30 μ.μ.

  – Σκάλα Καλλιράχης, από πλατεία προς εργοστάσιο ελαιουργείας.

  27/9/2023

  8:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.

  • Στην Αστρίδα η περιοχή “Γκιόλα”

  1:00 μ.μ. – 4:00 μ.μ.

  • Στο χωριό Αστρίς

  29/9/2023

  2:00 μ.μ.  – 3:30 μ.μ.

  • Στο Λιμένα Θάσου οι περιοχές: Δημαρχείου – παραλίας από πλάτανο έως καρνάγιο – πεζόδρομος – παλιό λιμάνι – μουσείο.

  30/9/2023

  8:00 π.μ.  – 12:00 μ.μ.

  • Στο Λιμένα Θάσου οι περιοχές: πέριξ Λυκείου – παραλία – νέο λιμάνι – τμήμα Δημητριάδου.

  9:00 π.μ. – 10:00 π.μ.

  • Στη Θάσο στον Λιμένα: από τσαίρια μιαμος, κόμβος περιφεριακού έως Μακρύαμμο.

   

  Continue Reading

  ΘΑΣΟΣ

  Θάσος: Νεκρός βρέθηκε ο Ρουμάνος τουρίστας που έκανε υποβρύχιο ψάρεμα

  Νεκρός εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Αρσανά» νοτιοανατολικά της Θάσου ο 35χρονος Ρουμάνος υποβρύχιος ψαράς για τον οποίο γίνονταν έρευνες

  Η σορός του εντοπίστηκε σε βραχώδες σημείο και ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και αναγνωρίστηκε από τους δικούς του ανθρώπους.

  Προανάκριση γίνεται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

  newsit.gr

   

   

  Continue Reading

  Κατοικία

  newsletter  Καιρος

  Πρωτοσέλιδα

  Χρήσιμα

  Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

  Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

  Αρέσει σε %d bloggers: