Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Παράσταση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Δημοτικό Ωδείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Νομού Δράμας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζουν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, τη θεατρική παράσταση του Παύλου Παραστατίδη Δεν λησμονώ, πατρίδα μου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσόβουνου «Κρέμιτσα».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

2,2 εκατομύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε Δράμα και Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ύψους 2.224.540 ευρώ για τη λειτουργία έξι Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με νοητική στέρηση σε Δράμα και Κομοτηνή.

Στην Δράμα, οι πόροι είναι ύψους 1.347.502 ευρώ και θα διατεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ για τη λειτουργία τριών ΣΥΔ, ενώ στη Κομοτηνή η χρηματοδότηση φτάνει τα 877.038 ευρώ και θα διατεθεί  στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» για τη λειτουργία επίσης τριών ΣΥΔ.

 

 

Η χρηματοδότηση θα καλύψει τα έξοδα λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών και θα επιτρέψει σε 27 συμπολίτες μας με νοητική στέρηση, 18 στη Δράμα και 9 στην Κομοτηνή, να τύχουν ολοκληρωμένης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, να αναπτύξουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και να έχουν ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο έχει την έδρα του στην Καβάλα.

Εκεί είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου κ. Αναστασία Τζαμπαζλή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, κ. Αρετή Γκότση, κ. Σάββα Κιόρογλου και κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου.

evros24

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΟΞΑΤΟ

Βορίδης | Ενίσχυση 600.000 ευρώ για τη βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενέκρινε τη χρηματοδότηση για βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Δείτε τα ποσά χρηματοδότησης ανά φορέα και Δήμο.

Την έγκριση για χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία».

Δείτε εδώ τον πίνακα των χρηματοδοτούμενων φορέων με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο – Σύνδεσμο Δήμων.

Tovima

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | “Αναψε” το Χριστουρεννιάτικο δένδρο στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε

στις

Άναψε χθες 4 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Δράμας το Χριστουγεννιάτικο δένδρο κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Στο πλαίσιο της τελετής και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα προηγήθηκε παρέλαση των ξωτικών, της Φιλαρμονικής και της παιδικής χορωδίας στους δρόμους του κέντρου.

«Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, έδωσε το σήμα για την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Λευτέρη Καλλινικίδη και την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας Εύη Αθανασιάδου μετέφεραν το μήνυμα της φετινής Ονειρούπολης «Η Αγάπη όλα τα κινεί» δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του οποίου τη διακόσμηση επιμελήθηκε ο ζωγράφος Κώστας Ζαμπίδης»

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική παράσταση στην πλατεία Ελευθερίας από το συγκρότημα «Δραμάδοντες» του Παναγιώτη Χρόνη .

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

“Ανοίγει” την Κυριακή τις φωτεινές της πύλες η Ονειρούπολη 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει την προσεχή Κυριακή η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας. Η Ονειρούπολη φολοδοξεί και φέτος να γίνει ο μαγνήτης των Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους. Ένα πλούσιο όπως κάθε χρόνο καλλιτενικό πρόγραμμα  θα πλαισιώσει την 16η Ονειρούπολη που θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου 2020.

Το πρόγραμμα

Κυριακή1 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρική Πλατεία Δράμας

17:00-17:30 Μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Ονειρούπολη που ανοί­γει τις πόρτες της σήμερα! Τα ξωτικά είναι έτοιμα για την επέλαση τους στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας! Όλοι περιμένουν να δοθεί το σύνθημα για να ξεκι­νήσει η παρέλαση.
17:30-18:00 Και ναι …το σύνθημα δίνεται! Ξεκινά η μεγαλειώδης παρέ­λαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, των ξωτικών, των εθελοντών και όλων των συντελεστών, παρέα πάντα με τον Αη Βασίλη με προορισμό την Κεντρική Σκηνή της Ονει­ρούπολης. Κεντρική Σκηνή
18:00-19:00 Τελετή Έναρξης
19:00-20:30 Ένα ξέφρενο πάρτι θα στηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Ονειρούπολης. Οι XANAZOO ανεβαίνουν στο μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθ­μός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη, επόμενος σταθμός η Αφρική με την αγαπημένη τους Καμήλα και το ταξίδι δεν έχει τελειωμό!

Την ίδια μέρα το πρωί στο Παλιό Δημαρχείο
11:00- 13:00 Σας περιμένουμε για να φτιάξουμε στο Παλιό Δημαρχείο Δράμας το δικό μας καραβάκι με ανακυκλώσιμα υλι­κά, τηρώντας το έθιμο της Αγίας Βαρβάρας. Γράφουμε τις δικές μας ευχές αισιοδοξώντας να πραγματοποιηθούν. Φέρτε μαζί σας, εκτός από χαμόγελο και την καλή διάθεση, δυο μπου­κάλια νερού άδεια 1,5 λίτρου. Θα έχετε τους καλύτερους βο­ηθούς, τον Κώστα Ζαμπίδη και τη Ράνια Ορφανίδου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019
Σπίτι των Συναισθημάτων

10:30-13:00 Διονύση Λεϊμονή, «Τα τίμια δώρα»
(πρωτοχρονιάτικο παραμύθι (δημιουργική γραφή για παιδιά)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρική Σκηνή

19:00-19:30 Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Νιγρίτας Δήμου Βισαλτίας «Η Γερακίνα» υπό την διεύθυνση του καθη­γητή μουσικής και μαέστρου Τζένου Δημήτριου.
19:30 Οι Χαλκιμιστές με βαλκανικά ακού­σματα και χορευτικούς ρυθμούς Μακεδονικών παραδοσιακών χορών μας ξεσηκώνουν για τα καλά!!

Παράλληλη Εκδήλωση Ισόγειο Δημαρχείου Δράμας
09:00-15:00 Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Δήμου Δράμας ‘Το Χαμόγελό μας’, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Κεντρικοί δρόμοι
16:00 Λιτανεί­α της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας σε κεντρικούς δρό­μους της πόλης. Πηγές Αγίας Βαρβάρας, τηρούμε το έθιμο με τα καραβάκια των ευχών. Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας Ένω­σης Κυριών Δράμας Διανομή πατροπαράδοτης Βαρβάρας στους χώρους του Σπιτιού Ανοι­χτής Φιλοξενίας μετά το πέρας της λιτανείας.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρική Σκηνή

11:00 Το Λύ­κειο Ελληνίδων προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα Βαρβάρα σε όλους τους επισκέπτες της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ.
12:00-13:00 Κλοουνμπαλοπαιχνιδίσμα­τα: Δύο αστεία ζαβολιάρικα κλοουνοξωτικά του Αη Βασίλη από την ομάδα Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο παίζουν με τε­ράστια μπαλόνια, παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στον τρελό χορό τους και μοιράζουν πολύχρωμες μπαλονοκατα­σκευές. Δημοτικός Κήπος
18:30-19:00 Τα ξωτικά μας κάτι ετοιμάζουν. Μαζί με τον Αη Βασίλη, την Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας και την παιδική χορωδία του Ωδείου Δράμας παρελαύνουν ξεκινώντας από τις οδούς Εθνικής Επαναστάσε­ως και Ηπείρου έως το άγαλμα το Θ. Αθανασιάδη. Φοράμε όλοι κόκκινα σκουφάκια με λαμπά­κια.
19:00-19:30 Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο άγαλμα του Θ. Αθανασιάδη παρουσία της Προέδρου της Κοινότητας Δράμας, του Δημάρ­χου Δράμας και του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Πλατεία
19:30-21:00 Αμέσως μετά την τελετή στο άναμμα του δέντρου πάμε όλοι Πλατεία. Μας περιμένει το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» του Παναγιώτη Χρόνη. Μαζί του ο Βασίλης Τσουράκας ακορντεόν – τραγούδι, ο Γιάννης Νικολαΐδης μπαγλαμά -τραγού­δι και η Αναστασία Βασιλειάδου τραγούδι. Παράλληλη Εκδήλω­ση Δημοτικό Ωδείο Δράμας
19:00-21:00 Η θεατρική ομάδα Μεσόβουνου «ΚΡΕΜΙΤΣΑ» θα παρουσιάσει την πετυχημένη πλέον παράσταση για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των ποντίων «ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ» που διοργα­νώνουν οι Ποντιακοί Σύλλογοι Νομού Δράμας.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ