ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΠΑΕ Καβάλας | Αντιδράσεις και ανησυχία φοιτητών για την κατάληψη της Πληροφορικής

Όπως κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε ανακοίνωση σε μορφή ανοιχτής επιστολής από πλευράς φοιτητή του ΔΙΠΑΕ Καβάλας :

Καλησπέρα σας, είμαι ο Κέφαλος Απόστολος, 2ο ετής του τμήματος πληροφορικής, του ΔΙ.ΠΑ.Ε Καβάλας.

Ήθελα απλώς να επισημάνω κάποιες λεπτομέρειες πολύ σημαντικές όσον αφορά τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση για την κατάληψη.

Αναφορικά, θα παραθέσω μια επιστολή που είχε συνταχθεί για τον πρόεδρο του τμήματος μας:

«…Πιο συγκεκριμένα, ο φοιτητικός σύλλογος πριν από λίγες ημέρες, έκανε συνέλευση, που συζήτησαν και αποφάσισαν για τις ακόλουθες κινήσεις τους. Κατέληξαν λοιπόν, με συμμετοχή 40 ατόμων (αν δεν κάνω λάθος), 35 υπερ, στο να γίνει κατάληψη.

Εγώ έρχομαι εδώ να θέσω έναν προβληματισμό.

Στη συνέλευση δεν παρευρέθηκα, και ούτε οι περισσότεροι συμφοιτητές μου, είτε λόγο εργασίας, είτε λόγο διαβάσματος (εξεταστική), είτε επειδή βρισκόντουσαν ήδη σε διαφορετική πόλη.

Η απόφαση του να γίνει κατάληψη, λήφθηκε σχεδόν «εν μία νυχτί», στα μέσα στης εξεταστικής (τελειώματα για την ακρίβεια), σε περίοδο που οι περισσότεροι φοιτητές είτε δεν είναι διαθέσιμοι στη καβάλα, ή απλώς ο χρόνος τους είναι αρκετά περιορισμένος.

Εγώ είμαι υπέρ των συνελεύσεων, και υπέρ της άμεσης δημοκρατίας που προσπαθεί ο Φοιτητικός Σύλλογος να στηρίξει. Αλλά σε μεγάλη κλίματα, είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί, όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Για τον λόγο του αληθές, έκανα μια δημοσκόπηση, μέσω της οποίας προσπάθησα να δω την γενικότερη άποψη των φοιτητών μας.Για να συμμετέχει κάποιος στη δημοσκόπηση (google form), απαιτείται ακαδημαϊκό email, και περιορίζει 1 ψήφο ανά φοιτητή, κάτι που την καθιστά αρκετά αξιόπιστη και διαφανή.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος προβληματισμός κυριάρχησε και στο πλαίσιο της εκπομπής Αναλυτής του ENA Channel με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να τονίσουν το συγκεκριμένο θέμα δημόσια.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα :

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version