ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημιουργία αλγόριθμου ενημέρωσης εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών από δορυφόρους στα όρια του “Δήμου Νέστου”

Ο Καβαλιώτης «Πολιτικός Μηχανικός» δημιούργησε και ενεργοποίησε αλγόριθμο, (διά μέσου της διαδικτυακής «πλατφόρμας» «GlobalForestWatch»), ενημέρωσης ενδεχόμενης εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, με εντοπισμό από δορυφόρους, αποκλειστικά για τα όρια έκτασης του «Δήμου Νέστου», Νομού Καβάλας, Περιφέρειας Θεσσαλίας με δυνατότητα έγκαιρης ειδοποίησης μόλις αυτές εντοπιστούν, («assoonasfiresaredetected»), τόσο σε οποιοδήποτε προσωπικό, (για κάθε κάτοικο του Δήμου ξεχωριστά), όσο και σε οποιοδήποτε «Υπηρεσιακό» “e-mail”, (οποιασδήποτε ενδεχόμενης και αρμόδιας εμπλεκόμενης με τα θέματα των δασικών πυρκαγιών είτε Υπηρεσίας είτε Οργανισμού) [1].

Σε πρώτη φάση έχει γίνει ενεργοποίηση του αλγόριθμου με ειδοποίηση αποκλειστικά στο “e-mail” του συγγραφέα του παρόντος άρθρου με την χρήση «Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων» («Γ.Π.Σ.») (“GeographicalInformationSystems”) (“G.I.S.”) [1].

Επί πλέον, υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητης ειδοποίησης τόσο για κάθε Δήμο/Νησί είτε Περιφέρεια/Περιφερειακή Ενότητα/Αποκεντρωμένη Διοίκηση ξεχωριστά, (δηλαδή για ειδοποίηση του κάθε Δήμου/Νησιού είτε της κάθε Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας/Αποκεντρωμένης Διοίκησης ξεχωριστά για ενδεχόμενες πυρκαγιές οι οποίες θα εκδηλωθούν μέσα στα αποκλειστικά όρια του κάθε ξεχωριστού και συγκεκριμένου Δήμου/Νησιού είτε της κάθε ξεχωριστής και συγκεκριμένης Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας/Αποκεντρωμένης Διοίκησης) όσο και για κάθε ξεχωριστή αρμόδια Υπηρεσία του κάθε ξεχωριστού Δήμου είτε της κάθε ξεχωριστής Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας/Αποκεντρωμένης Διοίκησης (π.χ. αρμόδιο γραφείο για την πολιτική προστασία του κλπ.) [1].

Περαιτέρω, υπάρχει και η δυνατότητα ανεξάρτητης ειδοποίησης και στο «e-mail» οποιασδήποτε άλλης ενδεχόμενααρμόδιας για θέματα πυρκαγιών Υπηρεσίας, (π.χ. Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πυροσβεστικό Σώμα, Αστυνομία, Δασικές Υπηρεσίες, Δασαρχεία, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.) [1].

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα για ειδοποίηση και σε ακόμη μικρότερης κλίμακας έκτασης επίπεδο όπως για κάθε ξεχωριστή «Δημοτική Ενότητα» (πρώην Δήμοι που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα «Καποδίστριας»).

Οι μέχρι τώρα επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, τόσο στην Αγγλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα, καθώς και η γενικότερη έρευνα σχετικά με τους υδατικούς πόρους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, του Θωμά Κ. Παπαλάσκαρη, μπορούν να βρεθούν στους παρακάτω διαδικτυακούς συνδέσμους:

i).«https://scholar.google.gr/citations?hl=el&user=XwAjaVgAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F5jWHFrhlwml-s4fV1yRsox1l8cEaZbOBXT7lcQuzuudmJQj-xsJkXDcwEnvubUfDyDNMyV4v9Szboh-8jxZlYn5KRVvoUhFID5UtnUkQvN7DBXddbyCYfAKxj4ABuvZbsbf_0l»,

ii).«https://www.researchgate.net/profile/Thomas-Papalaskaris/research»,

iii).« https://orcid.org/0000-0002-1698-6869».

iv).https://waterpowerofgreece.blogspot.com

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version