Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Μεγάλη πυρκαγιά στο Δάσος Κοτζά Ορμάν – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/09) στο Δάσος Κοτζά Ορμάν, στον Δήμο Τοπείρου της Ξάνθης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο απαράμιλλης ομορφιάς δάσος που βρίσκεται στην περιοχή του Νέστου ενώ στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες καθώς και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης το Δασαρχείο, ο Δήμος Τοπείρου, η Αστυνομία και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΘΤΠ | Έναρξη εργαστηρίου αρχαϊκής και βυζαντινής αργυροχρυσοχοΐας…

Στην προσπάθεια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών, διοργανώνεται Εργαστήρι Χρυσοχοΐας για την διάδοση της αρχαϊκής και βυζαντινής αργυροχρυσοχοΐας, ως εξής:

α. Διάρκεια του Εργαστηρίου, 1 έτος, για έναν πλήρη κύκλο εκπαιδεύσεως.

β. Έναρξη από το νέο έτος 2024.

γ. Στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων.

δ. Χώρος, η ειδική αίθουσα για το Χειροποίητο Κόσμημα του Ιδρύματος στην Καπναποθήκη «Π».

ε. Ημέρες και ώρες διδασκαλίας: 3 ώρες την εβδομάδα, κάθε Τέταρτη.

στ. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι σ’ ένα χρόνο από την έναρξη του, οι συμμετέχοντες να είναι ικανοί να δουλεύουν μόνοι τους την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, σε επαγγελματικό επίπεδο.

ζ. Στο τέλος του έτους, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολουθήσεως του Εργαστηρίου, σε όσους θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εκπαιδεύσεως.

η. Εκπαιδευτής ο χρυσοχόος κύριος Αλεξίου Λέανδρος.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε νέους από 20 έως 30 ετών. Για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις. Λεπτομέρειες θα εκδοθούν εν καιρώ.

Η πραγματοποίηση του Εργαστηρίου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών που δεν μπορεί να είναι κάτω των 7 ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωί 09.00-14.00) και 25410 26635 (πρωί και απόγευμα 09.00-13.00-17.00-21.00).

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Οδ. Ανδρούτσου&12 Αποστόλων | Καπνεργατών 9

τηλ.: 25410 29282 – 26635

www.fthrace.gr  |  emailfthrace@otenet.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τελικό στάδιο της άσκησης “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23” ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας

Στο πεδίο βολής Πετροχωρίου για παρακολούθηση του τελικού σταδίου της άσκησης ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23/OLYMPIC COOPERATION – 23» βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας .

Στην άσκηση συμμετείχαν χερσαίες δυνάμεις από ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρο, Βουλγαρία και Γεωργία και το τελικό στάδιο σήμερα παρακολούθησε και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι ιδιαίτερα ισχυρή η θέση της Ελλάδας, σε μια περίοδο που ο αναθεωρητισμός σηκώνει κεφάλι».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμοκοιτίδα THINC | Συνέδριο Επιχειρηματικότητας “Dο it in Thrace” στην Ξάνθη

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με τη Θερμοκοιτίδα “Thinc” διοργανώνουν το Συνέδριο Επιχειρηματικότητας “DO I.T.” (Do – In – Thrace), την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στις 10:00 στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Η Θερμοκοιτίδα ‘Thinc’, αποτελεί μια καινοτόμο δομή του ΔΠΘ με κυρίαρχο σκοπό την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Εστιάζει στην σύνδεση της έρευνας, των νέων ιδεών και του επιχειρηματικού κόσμου με το ευρύτερο οικοσύστημα καινοτομίας. Στο πλαίσιο λειτουργίας της, η Thinc περιλαμβάνει δράσεις όπως: συμβουλευτική υποστήριξη των ομάδων της, δικτύωση με διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ημερίδων, καθώς και διασύνδεση με την επιχειρηματική κοινότητα και τις πηγές χρηματοδότησης.

Το “DO I.T.” αντιπροσωπεύει τη νέα, δυναμική πρωτοβουλία της Thinc, με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι η εμπνευσμένη συνεργασία ανάμεσα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τον επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας στους νέους τα εφόδια για τη δημιουργία της δικής τους επιχειρηματικής πορείας.

Το συνέδριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α. Ενότητα: Ομιλίες/Συνεντεύξεις Επιχειρηματιών

Στο συνέδριο θα  φιλοξενηθούν διακεκριμένοι επιχειρηματίες από διάφορους τομείς οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τα μυστικά της επιτυχίας τους. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα βρίσκονται:

  •       Γιώργος Γιορδαμλής, Πρόεδρος της Prisma Electronics
  •       Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & CEO της Alumil
  •       Απόστολος Παπαδόπουλος, CEO της Meat Company
  •       Δημήτρης Σαράντης, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.
  •       Δρ Γιώργος Σπανός, Αντιπρόεδρος & CEO της Domes Resorts
  •       Βασίλης Τοροσίδης, Επιχειρηματίας – Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής

Β. Ενότητα: Διαγωνισμός Παρουσίασης Επιχειρηματικών Ιδεών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου “DO I.T.” θα διεξαχθεί διαγωνισμός παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών, όπου ομάδες της θερμοκοιτίδας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους ενώπιον ενός διακεκριμένου πάνελ κριτών και του κοινού. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από καθηγητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και από επιφανείς επιχειρηματίες, αντανακλώντας έτσι τη σύνδεση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα.

Η αξιολόγηση των ιδεών θα βασίζεται τόσο στην κρίση της κριτικής επιτροπής όσο και στην ψηφοφορία του κοινού που θα παρευρίσκεται στην αίθουσα, εξασφαλίζοντας μια ισορροπημένη και δίκαιη αξιολόγηση των παρουσιάσεων. Οι τρεις κορυφαίες ιδέες θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα!

Γ. Ενότητα: Μουσική Συναυλία

Το Συνέδριο  “DO I.T.” θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία από τους δημοφιλείς Underhill West, ολοκληρώνοντας μια ημέρα γεμάτη έμπνευση, δικτύωση και ενδυνάμωση των δημιουργικών δυνατοτήτων.

Tο συνέδριο Do I.T. είναι ένα γεγονός αφιερωμένο στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων ιδεών. Απευθύνεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και τις δράσεις της Τhinc μπορείτε να βρείτε παρακάτω: https://thinc.duth.gr/el/do-it/

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: