Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διεκόπη το ντέρμπι “αιωνίων” στο ΟΑΚΑ

Άδοξα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τις διαιτητικές αποφάσεις. Την απόφαση να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ έλαβαν οι διοικούντες στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό κι ενώ το σκορ ήταν 40-25 υπέρ των «πρασίνων».

Το φύλλο αγώνα του ντέρμπι που έκλεισε… πρόωρα αναφέρει: «Ο αγώνας διεκόπη οριστικά σε βάρος του Ολυμπιακού, διότι δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Χορηγήθηκε προθεσμία 15 λεπτών, μετά το πέρας της οποίας έκλεισε οριστικά το φύλλο αγώνα».

Η απόφαση των Πειραιωτών αναμένεται να τους στοιχίσει αφαίρεση βαθμών. Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνται με ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού, ενώ σύμφωνα με εκείνο του ΕΣΑΚΕ θα τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα.

O Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (17/2, 17:00) στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον ΠΑΟΚ.

Το ποστ της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο twitter:

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Ολυμπιακού και δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Αυτά είναι μεθοδευμένα. Έχουν παίκτες από ό,τι φαίνεται απλήρωτους, Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Τώρα το κάνουν γιατί δεν τους αρέσει η διαιτησία. Ο λόγος που το κάνουν είναι για να φύγει η οικογένεια των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό και να το ρίξουν σε εμάς και τους διαιτητές. Αυτά είναι απαράδεκτα. Κερδίζουμε και χάνουμε μέσα στο γήπεδο. Κι εμείς έχουμε χάσει και μία και δύο φορές στο ΣΕΦ και καθόμαστε μέσα και παίζουμε. Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατευθύνθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού και άφησε ένα… κόκκινο γυναικείο εσώρουχο.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος από την μεριά του Ολυμπιακού δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ για την απόφαση της ομάδας του: «Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Τα είπαμε και ξαναείπαμε, Τα έχουμε πει πολλές φορές. Αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει και άλλες φορές. Φτάνει πια. Τέλος. Πρέπει η πολιτεία και ο υπουργός αθλητισμού επιτέλους να πάρουν τα μέτρα τους και να καθαρίσει αυτή η βρωμιά».

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το ματς πάρθηκε από το πρώτο λεπτό! Στην πρώτη επίθεση των «πράσινων» οι «ερυθρόλευκοι» χρεώθηκαν με τρία φάουλ και τότε μετά από επικοινωνία με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο αποφασίστηκε να μην συνεχίσει ο Ολυμπιακός το ματς. Η πράξη έγινε στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας.

Την άποψή του κατέθεσε και ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Κοιτάξτε. Όλοι έχουμε μία έκπληξη γι’ αυτό που συνέβη. Προσπαθούν να βρουν κάποια δικαιολογία για αυτό που έγινε. Αφού δεν μπόρεσαν να την βρουν στην ατμόσφαιρα, που ήταν υποδειγματική, προσπαθούν να το ρίξουν κάπου αλλού και συγκεκριμένα στη διαιτησία. Σε μία τέτοια αντιπαλότητα, την οποία γνωρίζουμε, οι περισσότεροι αγώνες δεν θα έπρεπε καν να αρχίζουν, γιατί όλοι βλέπουμε με πράσινα και κόκκινα γυαλιά. Όταν δεν σεβόμαστε τους παίκτες και τους αντιπάλους μας και μετράμε τα φάουλ, δεν θα τελείωνε κανένα ματς. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο σήμερα. Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο. Κι εμείς χάσαμε με μεγάλη διαφορά στο ΣΕΦ. Είναι τυπικά παιχνίδια έδρας, στα οποία όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Θα περιμένω να δω πώς θα το αντιμετωπίσουν οι αθλητικές αρχές, γιατί αν είναι να πετάμε λευκή πετσέτα κάθε φορά που χάνουμε, αυτό θα παραπέμπει σε άλλο σπορ».

Πιτίνο: «Το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από την έχθρα»

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδος εμφανίστηκε ο Ρικ Πιτίνο μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Ο κόουτς των «πράσινων» τόνισε ότι στα 42 χρόνια που προπονεί δεν του έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο: «Παίξαμε την καλύτερη άμυνα της σεζόν, όσο είμαι εγώ στην ομάδα δηλαδή. Εκμεταλλευτήκαμε τα εσωτερικά μις-ματς. Έτσι δημιουργήθηκε το συν 15 μετά το πρώτο ημίχρονο».

Για τη διακοπή του ημιτελικού: «Δεν έχω δει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είμαι ιδιαιτέρα απογοητευμένος, τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Όταν πήγαμε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε. Προετοιμαστήκαμε σκληρά και είμαστε απογοητευμένοι που δεν τέλειωσε ο αγώνας.

Το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από την έχθρα. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό, τους παίκτες του, τον προπονητή του και το τεχνικό επιτελείο. Αλλά 42 χρόνια που είμαι προπονητής δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Είμαστε όλοι μέρος του ίδιου πράγματος, του μπάσκετ. Πρέπει όλοι να σέβονται το παιχνίδι. Όλοι είναι μέρος του μπάσκετ. Απλά όταν ξεκινά το παιχνίδι ο καθένας θέλει τη νίκη».

To… μισό ματς

Να σημειωθεί ότι περίπου μία ώρα πριν το τζάμπολ του αγώνα υπήρξε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του ΟΑΚΑ και μάλιστα δύο φορές. Όπως έγινε γνωστό η πτώση στην τάση οφειλόταν σε πρόβλημα υποσταθμού ηλεκτροδότησης στην Αθήνα, καθώς το ίδιο θέμα σημειώθηκε ταυτόχρονα και στο κλειστό της Χαλκίδας, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 72-61 της Κύμης και προκρίθηκε στον τελικό.

Με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό από την άμυνα και με επί μέρους σκορ 16-3 «χτύπησαν» τον Ολυμπιακό και ξέφυγαν με 12 (20-8). Η ομάδα του Πιτίνο χτύπησε στο ποστ με τους Παπαπέτρου και Τόμας να σκοράρουν. Από την άλλη, η ομάδα του Μπλατ υπέπεσε σε τρία φάουλ στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα και έχασε την συγκέντρωσή της. Έτσι, δεν βρήκε εύκολα καλάθια και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ (23-12 στο 10’).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να ψαλιδίσει την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πήρε πόντους από τους Καλάθη, Γκιστ και Παπαπέτρου και διατήρησε το προβάδισμά του σε επίπεδα άνω των 15 πόντων, ενώ με τρίποντο του Λάνγκφορντ και πόντους του Καλάθη το σκορ έφτασε στο 40-22. Ο Σπανούλης με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 40-25, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-25.

Παναθηναϊκός: Τόμας 10, Λάνγκφορντ 4 (1), Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 7, Γκιστ 6, Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ 2, Καλάθης 9 (1), Μήτογλου. 

Ολυμπιακός: Γουέμπερ 5 (1), Γουίλιαμς-Γκος 2, Σπανούλης 5 (1), Τίμα, Μιλουτίνοφ 4, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 3 (1), Μπόγρης, ΛεΝτέι 4.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en