Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρήστος Ποτόλιας: “Συγκλονισμένοι από την τραγωδία στην Πύλο. Ως πότε όμως;”

Θλίψη και οργή αισθανόμαστε για την ανείπωτη τραγωδία, που συγκλόνισε τις τελευταίες μέρες τον ελληνικό λαό, με το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου.

Σοκ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν, ότι στο πλοίο επέβαιναν έως και 750 άτομα, με τα γυναικόπαιδα να είναι κλεισμένα στα αμπάρια.

“Συγκλονισμένοι” και “συντετριμμένοι” δηλώνουν αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που μιλούν για αδιανόητη τραγωδία, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τους υγρούς τάφους ανθρώπων.

Το ναυάγιο αυτό δεν ήταν δυστύχημα ήταν έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο τα τελευταία χρόνια, με υπεύθυνες την Ε.Ε. και τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, που ακολουθούν την πολιτική της έντασης και της καταστολής. Πυροδοτούν τους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το μοίρασμα των αγορών και την
ενέργεια, κομματιάζοντας λαούς, δημιουργώντας φτώχεια και προσφυγιά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και ζητάμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες προορισμού τους. Καλούμε την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, να απεμπλακεί από τους πολέμους όπου κι αν γίνονται και να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες φαντάροι. Δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορά μας.

Αυτό που πρέπει να φωνάξουμε όλοι είναι ότι δεν πάει άλλο.

Φτάνει ως εδώ! Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα τα ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο! Ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη πάλη!

Το είπαμε στη Λαμπεντούζα, το φωνάξαμε στο Φαρμακονήσι, το λέμε κάθε φορά που η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο ανθρώπων που απλά ονειρεύτηκαν μια καλύτερη ζωή.

Γιατί αυτοί οι δύσμοιροι θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας, γονείς μας, φίλοι και συγγενείς μας. Είχαν την ατυχία να γεννηθούν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους.

Πάνω από όλα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας.

Στο δίλημμα "τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", η απάντηση είναι μόνο μία: Οι ζωές των
ανθρώπων!

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονική Ημερίδα Φαρμακοποιών για την φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας και ενημέρωση για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου  2024, στην κεντρική αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης”  και ώρα έναρξης 10:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα & Σέρρες).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, υπό τη αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ, στα πλαίσια συνέχισης του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: “Παχυσαρκία & Συνενώσεις Φαρμακείων”.

Παρόντες στην ομιλία, θα είναι: ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακείου Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος  του ΙΔΕΕΑΦ  και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας

Από το Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en