ΓΥΝΑΙΚΑ

Chef Στέλιος Δίγκας | Μανιτάρια πλευρώτους με orecchiette σπανάκι και σκόρδο λεμόνι

Υλικά

1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομµένα
200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκιού (περίπου 4 φλιτζάνια )
500 γρ. ζυµαρικά orecchiette μαγειρεµένα σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου
Ξύσµα 1 λεµονιού
Χυµός 1 λεµονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/5 κουταλάκι του γλυκού µαύρο πιπέρι
Φλούδες παρµεζάνας για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

Ρίχνουµε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και θερµαίνουµε μέχρι να ζεσταθεί σε χαµηλή φωτιά, περίπου 2 λεπτά.
Όταν ζεσταθεί το λάδι αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε µια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα µανιτάρια τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου, µέχρι να μαλακώσουν και τα υγρά τους να είναι ορατά στο τηγάνι, κατόπιν προσθέτουμε το μισό σπανάκι και µαγειρέυουμε για 2 ακόµη λεπτά, µέχρι να μαραθεί.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι ανακατεύουμε τα ζυµαρικά που τα έχουμε φτιάξει σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας (al dente 10 λεπτά και καλό βρασμένα12 λεπτά) από πρίν και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατέβουμε το υπόλοιπο σπανάκι. Θα το µαραίνουμε µόνο ελαφρώς γιατί θέλουμε να δώσουμε όγκο στο πιάτο μας .Στη συνέχεια, ρίχνουμε από επάνω το σκόρδόλαδο μαζί με τα σκόρδα που εχει μέσα του το λάδι πάνω από τα ζυµαρικά
Προσθέτουμε το ξύσµα λεµονιού, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε σ ένα πιάτο γαρνίρουμε με λεμόνι που θα χρησιμοποιηθεί κατά την κατανάλωση και ρίχνουμε από επάνω της φλούδες παρμεζάνας σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
(Φυσικά αντί για ζυμαρικά orecchiette μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ίδος της αρεσκείας σας απλά τα συγκεκριμένα δίνουν όμορφο όγκο στο πιάτο και ισορροπία στην γεύση με το σπανάκι.
Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά μπορείτε να τα βρείτε στα πιο πολλά μαρκετ.)

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version