ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απο τις 15 Οκτώμβρη οι πρώτες συνδέσεις και παροχές φυσικού αερίου

Από τις 15 Οκτώβρη και μετά το φυσικό αέριο που λειτουργεί, θα εξυπηρετεί καταναλωτές στην πόλη της Καβάλας

Αυτό δήλωσε χθες ο κ. Αυλωνίτης Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ ΑΕ.

Εξήγησε ότι η εμπορία είναι μια άλλη διαδικασία. Δεν αφορά τη ΔΕΔΑ ΑΕ. Αφού δηλαδή εξασφαλιστούν τα θέματα της προετοιμασίας, μετατροπών και προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού- καταστημάτων κτλ κάθε πολίτης θα διαλέγει την εμπορική εταιρεία από την οποία θα πάρει φυσικό αέριο.

Όπως περίπου γίνεται με την επιλογή παρόχου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κ. Ο Αυλωνίτης δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη 70 σίγουροι πελάτες (70 περίπου συμβόλαια) και 400 αιτήσεις. Ανάμεσα σε όσους συμφώνησαν ήδη είναι το ξενοδοχείο Λούσυ και το Εμπορικό Κέντρο Καβάλας. 

Ο κ. Ο Αυλωνίτης είπε επίσης ότι:

«Η μέρα είναι σημαντική για την πόλη. Έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση της Καβάλας με το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου. Από το Χαλκερό ως την είσοδο της πόλης.

 Ως τον πρώτο σταθμό διανομής που υπάρχει και εγκαινιάζουμε σήμερα (χθες). Ως τις 15 Οκτώβρη οι πρώτοι καταναλωτές  θα είναι έτοιμοι να καταναλώσουν φυσικό αέριο. Το δίκτυο αυτήν τη στιγμή στην πόλη έχει κατασκευαστεί περιμετρικά. 

Είναι το πρώτο βήμα. Αμέσως μετά θα εξασφαλιστεί η τροφοδοσία σε όλους τους μικρότερους δρόμους εντός της πόλης. Αρχίζουμε επεκτάσεις ανάλογα με τη ζήτηση και τις συμβάσεις που έχουμε. Προϋπόθεση είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να τροποποιήσει κατάλληλα την εσωτερική του εγκατάσταση. 

Στη συνέχεια ο κάθε πελάτης μας πρέπει να συμβλυθεί με εταιρεία που προμηθεύει φυσικό αέριο. Της επιλογής που θα κάνει ο πελάτης. Η ΔΕΔΑ ΑΕ δεν έχει καμία ανάμιξη στα θέματα εμπορίας φυσικού αερίου. Αμέσως μετά ο πελάτης κάνει αίτηση στη ΔΕΔΑ και συνδέεται». 

*Φωτογραφία από τα χθεσινά εγκαίνια λειτουργίας του σταθμού μέσης πίεσης της ΔΕΔΑ ΑΕ στην περιοχή απέναντι από το πρώην στρατοδικείο. Το έργο εκτέλεσε η εταιρεία Avax ΑΕ.  

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version