Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχούν για το εργασιακό μέλλον και το μέλλον της Εταιρίας

Ανησυχούν τόσο για το εργασιακό τους μέλλον όσο και το μέλλον της Εταιρίας οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων γίνεται λόγος για διοικητικό τέλμα της Εταιρίας και προσπάθεια αποδόμησής της με σκοπό την εξυπηρέτηση της σύμβασης παραχώρησης.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής: 

«Κατά το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ) παρακολουθούμε περιστατικά που μας δημιουργούν έκπληξη, απογοήτευση και οργή για τον τρόπο διαχείρισης και διοίκησης της εταιρείας. Συγκεκριμένα: 

Η ΕΟΑΕ διοικείται πλέον από το ΤΑΙΠΕΔ, όχι με στόχο την προοπτική και ανάπτυξη της εταιρείας αλλά με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση της σύμβασης παραχώρησης της συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, σύμβαση που σχεδιάζεται –ουσιαστικά εν κρυπτώ- από το Ταμείο. Ως αποτέλεσμα η ΕΟΑΕ έχει περιέλθει σε διοικητικό τέλμα και δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για υλοποίηση ώριμων έργων αλλά και την ανάληψη νέων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Οι έγγραφες κυβερνητικές δεσμεύσεις, των υπουργών Επικρατείας και Υποδομών, αναφορικά με την ΕΟΑΕ, παραμένουν κενά λόγια. Τα σημαντικότατα χρηματικά διαθέσιμα της ΕΟΑΕ και του Ελληνικού Δημοσίου επιδιώκεται να αναλωθούν σε εργασίες συντήρησης της προς παραχώρηση υποδομής, αποστερώντας τη δυνατότητα υλοποίησης άλλων αναπτυξιακών έργων. Το υπουργείο Υποδομών έχει εκδώσει πρόσκληση μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για το σύνολο του προσωπικού της ΕΟΑΕ, με πιθανό προσεχές αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας ή και το κλείσιμο της εταιρείας.

Στο παραπάνω σκηνικό, η θέση των εργαζόμενων της ΕΟΑΕ είναι:

  1. Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης της ΕΟΑΕ, από το ΤΑΙΠΕΔ ή και το υπουργείο Υποδομών. Η δομή της ΕΟΑΕ, το στελεχιακό της δυναμικό και η τεχνογνωσία υλοποίησης σύνθετων έργων όλων των κατηγοριών πρέπει να διατηρηθούν ακέραια ώστε να συνεχίσει να σχεδιάζει, δημοπρατεί, επιβλέπει και λειτουργεί υφιστάμενα και νέα έργα υποδομών.
     
  2. Οι διοίκηση της ΕΟΑΕ πρέπει να επιλεχθεί και να λειτουργεί με κριτήριο και σκοπό την ανάπτυξη της εταιρείας επί τη βάσει του συμφέροντος του δημοσίου και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
     
  3. Τα χρηματικά διαθέσιμα της ΕΟΑΕ πρέπει να επενδύονται σε ώριμα αναπτυξιακά έργα, που θα εκτελούνται και παραδίδονται σε χρήση από την ΕΟΑΕ, όπως κάνει με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα.
     
  4. Οι σχεδιασμοί της παραχώρησης είναι απολύτως λανθασμένοι. Να διερευνηθούν τώρα τα εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου ώστε να διαμορφώνονται οι «καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των ωφελειών για το Ελληνικό Δημόσιο» αλλά και για τους χρήστες.
     
  5. Εφόσον όντως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η ΕΟΑΕ «να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας με την υλοποίηση νέων έργων εντός και εκτός Ελλάδας», τα συναρμόδια υπουργεία και η διοίκηση της ΕΟΑΕ πρέπει να προβούν ΤΩΡΑ σε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και ενέργειες».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en