ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναζητείται «στέγη» για 470 παιδιά στην Κομοτηνή

Μεταξύ παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά, μετά την απόφαση αναβολής της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής από τον προσεχή Σεπτέμβριο στον Δήμο Κομοτηνής.

Πρόκειται για περίπου 470 παιδιά τα οποία προ της παραπάνω απόφασης θα φοιτούσαν στα νηπιαγωγεία του Δήμου Κομοτηνής. Η αδυναμία όμως της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) να έχει έτοιμα από τον Σεπτέμβριο τα 10 προκάτ που απαιτούνται για την στέγαση του συνόλου των νηπίων, όπως και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τα 25 στα 22, είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Κομοτηνής να συμπεριληφθεί ανάμεσα στους 13 δήμους της χώρας που -επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές για τα τετράχρονα της περιοχής τους- δεν θα εφαρμόσουν την δίχρονη προσχολική αγωγή. Η απόφαση έγινε γνωστή από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων περί τα μέσα του Αυγούστου.

Τί σημαίνει όμως αυτή η απόφαση για τα παραπάνω 470 παιδιά; Την απορία αυτή εκφράζουν γονείς παιδιών στον «Χ» που βρέθηκαν προ τετελεσμένων ελάχιστο χρόνο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 200-250 παιδιά θα γίνουν δεκτά στα νηπιαγωγεία, με την προϋπόθεση βέβαια να τοποθετηθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τουλάχιστον 6 από τα 10 συνολικά προκάτ που ζητήθηκαν. «Αν δεν τοποθετηθούν τουλάχιστον 6 προκάτ αίθουσες θα έχουμε πρόβλημα», έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης στον «Χ». Ήταν εκείνος που πρώτος είχε διαπιστώσει την αδυναμία εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής και είχε ζητήσει αυτή η αναβολή να δοθεί πριν γίνουν οι αιτήσεις εγγραφής σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Όμως δεν εισακούστηκε και σήμερα εκατοντάδες παιδιά βρίσκονται προς το παρόν εκτεθειμένα.

Πηγή | xronos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version