ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλεξάνδρεια Ειρηνοδρομία και ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

 

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης  θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος-bwin», με εκατοντάδες δρομείς να δηλώνουν συμμετοχή.Η μεγάλη γιορτή αθλητισμού ξεκινάει το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 4.30 μ.μ. με την «Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία» στην πλατεία Επταλόφου. Πιο συγκεκριμένα, σημείο εκκίνησης ορίζεται η Αρχαία Πέλλα και η διαδρομή τερματίζει στην παραλία της πόλης με απώτερο σκοπό των δρομέων να συμβολίσουν την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση.

Αναφέρεται επίσης, πως ο Δήμαρχος Αμπελόκηπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου με συντροφιά συγκεκριμένους αθλητές της αθλητικής διοργάνωσης θα μεταφέρουν κλαδί ελιάς, γνωστό ως σύμβολο της ειρήνης και της νίκης, έως την πλατεία Επταλόφου.

Εν συνεχεία, την Κυριακή 30 Απριλίου στις 9.00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί ο «Δρόμος Υγείας», μαραθώνιος 10.000 μ., του 17ου Διεθνή Μαραθωνίου « Μέγας Αλέξανδρος-bwin». Ο μαραθώνιος έχει σημείο αφετηρίας το Δημοτικό Στάδιο Αμπελόκηπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και τερματίζει στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Αμπελόκηπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του, αφού του δίνεται η τιμή να μπορεί να συμβάλλει στην διοργάνωση, φιλοξενώντας τον μαραθώνιο των 10.000μ, με την διαδρομή να είναι πιστοποιημένη από την IAAF.

Ήδη οι εργαζόμενοι του Δήμου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-

Παιδείας- Αθλητισμού- Πολιτισμού και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών –

Καθαριότητας – Περιβάλλοντος εργάζονται πυρετωδώς για την άψογη οργάνωση και

διεξαγωγή της γιορτής του αθλητισμού.

Τέλος, όσοι/ες θα επιθυμούσαν να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://atgm.gr/ .

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version