Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φύγει η σκορδίλα από τα χέρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι ένα μυστικό που ξέρουν καλά οι σεφ, δεν χρειάζεται όμως να παραμένει κλεισμένο μόνο στις επαγγελματικές κουζίνες.

Για να φύγει λοιπόν η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου από τα χέρια, τρίψτε απλώς τα χέρια σε μια επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι. Όπως ο νεροχύτης ή η βρύση.

Ούτε χυμό λεμονιού, ούτε ξύδι, ούτε οδοντόκρεμα χρειάζεται. Λίγο ανοξείδωτο ατσάλι και καλό ξέπλυμα με κρύο νερό (τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα) και η μυρωδιά είναι παρελθόν.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το σκόρδο περιέχει μόρια με θείο (σουλφοξείδια αμινοξέων), τα οποία μεταφέρονται στα χέρια μας. Το πλύσιμο με νερό οξύνει μάλιστα τη μυρωδιά, καθώς το θείο μετατρέπεται σε θειικό οξύ.

Όταν πιάνουμε το ανοξείδωτο ατσάλι, οι θειικές αυτές ενώσεις μεταφέρονται στη μεταλλική επιφάνεια, καθώς τα μόρια του ανοξείδωτου ατσαλιού δεσμεύουν τα μόρια του θείου. Με τον ίδιο τρόπο απαλλασσόμαστε και από μυρωδιές ψαριού και κρεμμυδιού.

Την επιστημονική εξήγηση μάς δίνει η καθηγήτρια χημείας του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Anne Marie Helmenstine.

Το κόλπο είναι μάλιστα τόσο γνωστό που θα βρεις στην αγορά ακόμα και «σαπούνια ανοξείδωτου ατσαλιού», κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι δηλαδή σε σχήμα σαπουνιού για εύκολο τρίψιμο των χεριών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτική κρέμα καραμελέ

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 12 άτομα

Για την καραμέλα

  • 12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

  • 750 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
  2. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύετε το γάλα με τον κρόκο Κοζάνης και βάζετε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  4. Όταν ασπρίσουν, ανακατεύετε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, φτιάχνετε την καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Μοιράζετε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζετε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά.
  7. Βγάζετε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τα αναποδογυρίσετε σε πιάτα σερβιρίσματος.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό φράουλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες καθαρισμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγού
  • 3 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να πάρουν την υφή του πουρέ. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το 1 και 1/4 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βάση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, τους κρόκους αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  4. Προσθέστε σταδιακά την ζεστή κρέμα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίξτε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να αποκτήσει μία λεία και παχιά υφή. Μην αφήσετε να βράσει.
  6. Προσθέτε την κρέμα στον πουρέ από τις φράουλες, ανακατέψτε και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Τι κερδίζεις αν φτιάξεις τηγανητά αυγά στον… φούρνο μικροκυμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι γεγονός πως το τηγανητό αυγό είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα.

Το ίδιο κάνει όμως και ο φούρνος μικροκυμάτων και μάλιστα πιο γρήγορα και απείρως καθαρότερα.

Για εκείνες τις φορές λοιπόν που σε πιάνει η τεμπελιά, το περιοδικό Good Housekeeping έλεγξε στο εργαστήριό του όλες τις διαφορετικές εκδοχές των αυγών (τηγανητό, ποσέ, βραστό και scrambled) και μας λέει πως πράγματι βγαίνουν όλες υπέροχες.

Η γρηγορότερη και απλούστερη εκδοχή των αυγών στον φούρνο μικροκυμάτων είναι το τηγανητό. Ή σχεδόν τηγανητό.

Πώς γίνεται; Ψεκάζεις ένα πιάτο με σπρέι μαγειρικής ή το περνάς ελαφρά με λίγο βούτυρο. Σπας το αυγό στο πιάτο και τσιμπάς ελαφρώς τον κρόκο με τη μύτη του μαχαιριού.

Βάζεις τον φούρνο στο δυνατό και 45 λεπτά έχεις πανέτοιμο ένα λαχταριστό τηγανητό αυγό!

Το οποίο μπορεί να μοιάζει πως δεν έχει γίνει, μας λέει πάντα το περιοδικό, αν το δοκιμάσεις όμως θα δεις πως είναι έτοιμο…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Αφράτο κέικ με φρέσκα βερίκοκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κ. σ. επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  3. Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  5. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
  7. Απλώνετε από πάνω τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  8. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ