Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Αυτή είναι η αλήθεια για τα ταμειακά διαθέσιμα και τις επιχορηγήσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Είχα προβλέψει εγκαίρως , ότι η επιχειρούμενη ,από την νέα δημοτική αρχή και από τους γνωστούς «πρόθυμους»  της , απαξίωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, σκοπό είχε τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης.

Είναι άλλωστε αυτά που οδήγησαν στην παραίτηση και τον προηγούμενο πρόεδρο της επιχείρησης , ο οποίος προφανώς αρνήθηκε να συντελέσει στην πρακτική αυτή.  Η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020 επαλήθευσε απλά την ακρίβεια της προβλέψεως μου . Έκτοτε, ο νυν πρόεδρος της Δημωφέλεια συνεπικουρούμενος από τους ίδιους «πρόθυμους», έχει αναλάβει εργολαβικά την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων . Έτσι σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε α) ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέδωσα ανέρχονται σε 2,7 εκ. ευρώ , β)ότι στην πενταετία η επιχείρηση έλαβε από τον Δήμο ως επιχορήγηση 6,4 εκ. και γ)ότι ψευδώς αναφέρω πως ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει να παρθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα 1,8 εκ. ή αν δεν γίνουν επενδύσεις  1,4 εκ.  

Δυστυχώς για όλους αυτούς,  πέραν των λόγων υπάρχουν και τα γραπτά κείμενα που αποτυπώνουν με το κύρος αυτών που τα υπογράφουν, την ωμή και αδυσώπητη αλήθεια  

Έτσι στα έγγραφα που προσκομίζω και τα οποία φέρουν τις υπογραφές των αρμοδίων , αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι  τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης που παρέδωσα στον κ. Σαρηγιαννίδη ανέρχονται σε 3,4 εκ ευρώ και ότι στον προϋπολογισμό  του 2020 φαίνεται ότι θα παρθούν 1.878.254 εκ. , έναντι 434.450 ευρώ που αναλογούν σε επενδύσεις . Επομένως είναι φανερό, ποιος σέβεται την αλήθεια και ποιος επανειλημμένα ασελγεί πάνω της. 

Επιπλέον , με τις ίδιες δηλώσεις του ο νυν πρόεδρος , ανέφερε ότι επειδή δεν θα γίνουν τελικά οι επενδύσεις του προϋπολογισμού  και δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες άλλες δαπάνες τελικά θα χρησιμοποιηθούν από τα διαθέσιμα περίπου 1 εκ. ευρώ. Δηλαδή ομολογεί ότι τουλάχιστον 1 εκ. θα παρθεί από αυτά μέσα σε μόλις ένα χρόνο!!! 

Ποια όμως είναι η αλήθεια για τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης ;

Από 1-1-2012 έως την 15-9-2014 οπότε και ανέλαβα, δηλ. σε 2,5 χρόνια,  τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 800.000 Ευρώ ενώ τότε ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ήταν 2,2 εκ ευρώ . Εγώ πέντε χρόνια μετά,  απέδωσα τα ίδια ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβα, με την επιχείρηση να έχει κύκλο εργασιών 4,1 εκ. Ευρώ . Σήμερα 4 μήνες μετά που παρέδωσα , τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 2,7 εκ. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Τέλος όσον αφορά τα χρήματα που έλαβε επί διοικήσεως μου  ως επιχορήγηση η επιχείρηση από τον Δήμο, ανέρχονται στα 5,5 εκ. ευρώ και όχι βεβαίως 6,4 εκ. , όπως ψευδώς αναφέρει ο νυν πρόεδρος καθώς από το 2014 έως και το 2019 οι καταβολές ήταν οι εξής 200.000 , 670,000, 1.000.000, 1.550.000, 1.500.000 και 630.000.  Όμως, ενώ η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έλαβε αυτό το ποσό , το επιστρέψαμε στο Δήμο και με το παραπάνω, καθώς τα επιχορηγούμενα προγράμματα μέσω του ΒΑΑ και της ΟΧΕ τα οποία δούλεψε η διεύθυνση ανάπτυξης της επιχείρησης και αφορούν το Πηλοθεραπευτήριο , το Φρούριο και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας , υπερκαλύπτουν τα 5,5 εκ.  Γιατί και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι δημότες μας , στη Δημωφέλεια ιδιοκτησιακά ανήκουν μόνο η Δημοτική Αγορά (και αυτή όχι όλη) και το Εσκή Καπού , ενώ όλα τα άλλα ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δήμο, ο οποίος ως ιδιοκτήτης επωφελείται των έργων και επιχορηγήσεων. 

Αυτά για αρχή. Αν χρειαστούν άλλες επεξηγήσεις  και κυρίως αν προκληθώ, θα επανέλθω!! 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en