ΕΠΙΚΑΙΡΑ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Απεργία πείνας & δίψας με μεγάλη διαμαρτυρία των προσφύγων στο Απ. Μαρδύρης

Μεγάλη διαμαρτυρία με την συμμετοχή όλων των προσφύγων που φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο Ν. Καρβάλης πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Οι πρόσφυγες ετοίμασαν αυτοσχέδια πανό και πλακάτ με χαρτόκουτα όπου έγραφαν μεταξύ άλλων “Ανοίξτε τα σύνορα”, “Έχουμε και εμείς ανθρώπινα δικαιώματα” αλλά και “Ευχαριστούμε Ελλάδα”. Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν όλοι οι φιλοξενούμενοι στο εκθεσιακό ενώ όλα κύλησαν ομαλά και το πλήθος έξω από το εκθεσιακό διαλύθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα από το πρωί οι άνδρες και γυναίκες φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας και δίψας όχι παραπονούμενοι για τις συνθήκες φιλοξενίας τους αλλά ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από αυτούς δεν δέχθηκαν ούτε το τσάι που τους προσφέρεται κάθε πρωί ενώ επέτρεπαν μόνο στα παιδιά να πάρουν κανονικά το πρωινό τους.

Όταν η Καρβάλη έγινε… Τούμπα!

Μέσα στην ανθρώπινη απελπισία πάντα υπάρχει και η άλλη όψη της ζωής. Και σήμερα μπορεί να ζήσαμε το ξέσπασμα των προσφύγων έξω από το εκθεσιακό ένας φίλος μας ρώτησε τι είναι το σήμα στο στήθος του μπουφάν του βλέποντας μας να κρατάμε ένα μπρελόκ με το ίδιο σήμα. Ήταν ο δικέφαλος Αετός, το σήμα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, των ξεριζωμένων αυτού του τόπου που μπορούν να νιώσουν την δική τους αγωνία. Έτσι ο φίλος μας ζήτησε να του πούμε την ιστορία της ομάδας..

Και κάπως έτσι ο φίλος μας είπε «Είμαστε όλοι πρόσφυγες, είμαστε όλοι ΠΑΟΚ!» Και έπειτα η Καρβάλη έγινε για λίγο… Τούμπα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version