Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών στις σημειώσεις της Ρούπα

Στη φάκα πιάστηκε χθες το πρωί η 48χρονη Πόλα Ρούπα όταν άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα του σπιτιού που έμενε στην Ηλιούπολη και τη συνέλαβαν. Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα φαίνεται, σύμφωνα με τα ευρήματα, να ζούσε στο σπίτι πάνω από ένα χρόνο, ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν ότι αυτά τα ευρήματα θα οδηγήσουν στη σύλληωη και άλλων ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Μετά τη σύλληψή της οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν γιάφκα με όπλα στον Άλιμο

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε γκαράζ στην οδό Κύπρου, όπου εντοπίστηκαν καλάσνικοφ και ημιαυτόματα όπλα, καθώς και δύο αυτοκίνητα. Οι αρχές είχαν εντοπίσει τον συγκεκριμένο χώρο παράλληλα με την οικεία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Περίπου δύο ώρες μετά τη σύλληψη μπήκαν στον χώρο του υπόγειου γκαράζ.

Το laptop, οι ιδιόχειρες σημειώσεις, οι πλατές ταυτότητες, τα κλειδιά και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να βρεθούν και άλλοι στόχοι που είχαν η Ρούπα και οι συνεργοί της. Σύμφωνα με πληροφορίες στις σημειώσεις της Ρούπα εντοπίστηκαν ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών και κατόψεις χώρων και κτιρίων σχεδιασμένες στο χέρι.

Μαζί με την Πόλα Ρούπα συνελήφθη και στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο και μια 25χρονη, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και φαίνεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη του 6χρονου γιου της Ρούπα. Η 48χρονη δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της και ζήτησε μόνο να προστατευτεί το παιδί τηε.

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων υπεβλήθη αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του γιου της η γιαγιά και η αδελφή της της 48χρονης. Όπως τονίζεται στο αίτημα υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο. Το 6χρονο αγοράκι , σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται υπό προστασία και κάτω από τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων .

Από την πρώτη στιγμή το παιδί φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό αλλά και παιχνίδια ενώ κοντά του βρέθηκε και εισαγγελέας ανηλίκων .

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται κοινωνική έρευνα προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του .

Ξεκίνησε απεργία πείνας η Ρούπα

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με τη δήλωσή της που διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της.

Το κείμενο της δήλωσης που ανέγνωσε η αδελφή της Πόλας Ρούπα είναι το ακόλουθο:

«Εγώ η Παναγιώτη Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει.

Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Όμως το να πολεμάνε το παιδί μου, με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια και πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου.

Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω. Και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση. Πόλα Ρούπα».

Σε απεργία πείνας και δίψας και ο Μαζιώτης

Σε απεργία πείνας και δίψας προχωράει και ο Νίκος Μαζιώτης καθώς όπως επισημαίνει «η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν».

Ολόκληρη η δήλωση του Μαζιώτη που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org,

«Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.

Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρακτικές της εισαγγελέως είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση.

Νίκος Μαζιώτης
5-1-2017»

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έγκλημα στο Κιλκίς | Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο ανήλικοι15 και 16 ετών, που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς, και είχε ως αποτέλεσμα να πυροβολήσει ο κτηνοτρόφος με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 45χρονο συνεργό τους, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι δύο ανήλικοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Κιλκίς, ενώπιον του οποίου αρνήθηκαν ότι πήγαν να ληστέψουν τον κτηνοτρόφο. Δίνοντας τη δική του εκδοχή, ο 15χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο λόγος που επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα ήταν για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο επειδή εκείνος – όπως υποστήριξε ο ανήλικος – ασέλγησε εναντίον του το περασμένο καλοκαίρι όταν δούλευε στη συγκεκριμένη μονάδα, όπως και εναντίον της ανήλικης αδελφής του.

Από την πλευρά του, ο 15χρονος – κατά πληροφορίες – δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις των συγκατηγορουμένων του, τονίζοντας ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Οι ίδιοι ανήλικοι διώκονται επίσης για μικροκλοπές και μία απάτη που φέρονται να τέλεσαν σε προγενέστερο διάστημα. Μετά τις πολύωρες απολογίες τους και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση και μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο κατάστημα κράτησης νέων θα μεταχθούν κρατούνται στο Aστυνομικό Tμήμα της Δοϊράνης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με παράνομες σφαγές ζώων στις Σέρρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με εικονικές σφαγές βοοειδών στις Σέρρες. Κτηνίατροι έβαζαν σφραγίδα για ανύπαρκτες σφαγές ζώων για να λάβουν την επιδότηση, ενώ φέρονται να χρησιμοποιούσαν ακόμη και κωδικές ονομασίες προκειμένου να συννενοούνται και να θησαυρίζουν. Μετά από έρευνα μηνών συνελλήφθησαν έξι άτομα και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα που πιστοποιούσε εικονικές σφαγές ζώων

Κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας, ιδιώτες και διοικητικά μέλη σφαγείου κατηγορούνται ότι δρουσαν σαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη του 2023. Εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για γεννήσεις – θανάτους ζώων και εικονικές σφαγές έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en