ΚΑΒΑΛΑ

13χρονος πρώην μαθητής του σχολείου, Αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη για την υποστολή της σημαίας στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασϕάλειας Καβάλας, δύο υποθέσεις προσβολής της ελληνικής σημαίας, που είχαν διαπραχθεί την 28-10-2013 και 16/17-1-2014, στην πόλη της Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραϕία σε βάρος ενός 13χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας (πρώην μαθητή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας), για προσβολή των συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ο 13χρονος, το πρωί της 28-10-2013, εισήλθε στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας και αϕαίρεσε από τον ιστό την ελληνική σημαία. Επίσης, τις νυχτερινές ώρες της 16/17-1-2014, εισήλθε στην αυλή του ίδιου σχολείου, αϕαίρεσε από τον ιστό την ελληνική σημαία και στην συνέχεια την έκαψε στο πεζοδρόμιο εξωτερικά του σχολείου.

Ο δράστης δεν συνελήϕθη λόγω παρέλευσης του αυτοϕώρου (με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να μιλούν για “φυγάδευσή» του στην Αλβανία), ενώ η δικογραϕία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασϕάλειας Καβάλας.

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version