Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αλλαγές στη σειρά παρέλασης | Αρχίζει με Ποντιακούς συλλόγους και σχολεία

Η αρμόδια υπηρεσία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενημέρωσε σήμερα τα σχολεία της πόλης για την παρέλαση τη Δευτέρα 28η Οκτώβρη 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης άλλαξε τη σειρά, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία. Μόνο που ειδικά στην παρέλαση που «έρχεται» πιο μπροστά κι από τα σχολεία θα παρελάσουν οι σύλλογοι των Ποντίων. Αυτό γίνεται ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έλαβαν τα σχολεία, η παρέλαση την Δευτέρα 28η Οκτώβρη αρχίζει στις 11.30 το πρωί.

Η σειρά που θα κάνουν παρέλαση οι συμμετέχοντες είναι η εξής:

1. Φιλαρμονική

2. Ομάδα αναβίωσης μάχης οχυρών Ρούπελ

3. Λέσχη Ποντίων Καβάλας

4. Ένωση Ποντίων Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Καβάλας

5. Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

6. 1o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

7. Δημοτικό Σχολείο Παληού, Δημοτικά Σχολεία Καβάλας (1ο-25ο ).

8. Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ).

9. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γ/σιο-Λύκειο

10. Γυμνάσια πόλης Καβάλας (1ο- 7ο), Μουσικό Σχολείο, Εσπερινό.

11. Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

12. 1ο , 2ο , 4ο ΕΠΑ.Λ Καβάλας.

13. Γενικά Λύκεια πόλης Καβάλας.

14. Σχολή μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ.

15. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας – Σώμα Εθελοντριών Αδελφών, Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

16. Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

17. Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας.

18. Θασιακή Ένωση Καβάλας.

19. Κρητική Αδελφότητα Καβάλας.

20. Θρακική Εστία Καβάλας.

21. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Καβάλας.

22. Στέγη Πολιτισμού Ν.Καρβάλης.

23. Μ.Π.Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.

24. Σύλλογος Εβριτών Καβάλας.

25. Σύλλογος Πελοποννησίων Καβάλας.

26. Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Καβάλας.

27. Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΗΜΝΙΩΝ Καβάλας.

28. Σύλλογος Κυπρίων Καβάλας «Ο Ακρίτας».

29. Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας.

30. Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής Καβάλας.

31. Σύλλογος Μυτιληναίων Ν. Καβάλας.

32. Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ.

33. Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας.

34. Πολιτιστικός σύλλογος ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ.

35. Εξωραϊστικός Πολ. Συλλ. Κηπούπολης –Καλαμίτσας Αγ. Ειρήνη.

36. Πολιτιστικός Σύλλογος Προυσαλιωτών Καβάλας.

37. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά Καβάλας.

38. Χορευτικός Όμιλος Καβάλας.

39. Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων.

40. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

41. Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

42. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

43. Σύλλογος Καταδρομέων Καβάλας «Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

*Η τοποθέτηση των Πολιτιστικών Συλλόγων ορίζεται σύμφωνα με το έτος ίδρυσής τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

* Στην εκφώνηση της παρέλασης ορίζεται κ.Κουγιουμτζόγλου Δημήτριος Φιλόλογος του Γυμνασίου Κεραμωτής.

* Η σύνθεση των τμημάτων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των λοιπών σχηματισμών , που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση πρέπει να είναι σύμφωνη με την σχετική διαταγή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δηλαδή πρέπει να είναι δύο (2) τμήματα – ένα (1) αρρένων και ένα (1) θηλέων – με 4Χ8=32 άτομα το κάθε τμήμα, το διμοιρίτη του κάθε τμήματος, το σημαιοφόρο και τους παραστάτες της σημαίας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος

Την σκέψη για περιφερειακό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης από πλευράς της διοίκησης Τοψίδη, κατέθεσε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Μαρώνεια.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος στάθηκε στην σκέψη της  σύνδεσης των τριών Αρχαίων Θεάτρων των Φιλίππων, της Θάσου και της Μαρώνειας. Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε, πως θα τεθεί προς εξέταση και το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αυτών, για τουριστικούς λόγους και για να μπορεί να διαχυθεί το μεγάλο κύμα των τουριστών της Θάσου και στις υπόλοιπες τουριστικές  περιοχές  της ΑΜ-Θ.

Ο στόχος για φέτος είναι να αγγίξει το νησί της Θάσου το 1,5 εκατ. τουρίστες.

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα

Πηγή: ertnews

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρομακτική προσγείωση Boeing 767 | Δεν άνοιξαν οι μπροστινές ρόδες [βίντεο]

Αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Δεν λειτούργησε το σύστημα προσγείωσης

Το Boeing 767 που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Ρουασί – Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού πληροφόρησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκε υπό τις οδηγίες του πύργου ελέγχου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Συνεργεία διάσωσης και πυρόσβεσης του αεροδρομίου είχαν τεθεί σε ετοιμότητα στον διάδρομο προσγείωσης και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν διευκρινίζει το αίτιο της βλάβης.

Βίντεο από την επείγουσα προσγείωση δείχνει σπίθες και καπνό να ξεπηδούν καθώς το εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους σέρνεται κατά μήκος του διαδρόμου πριν το περιλούσουν με αφρό πυρόσβεσης.

Η κυκλοφορία στον διάδρομο προσγείωσης έκλεισε προσωρινά, αλλά η κίνηση των αεροσκαφών στους υπόλοιπους διαδρόμους του διεθνούς αεροδρομίου συνεχίστηκε κανονικά.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης

To υπουργείο Υγείας, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις αναφορικά με την εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς αφρικανικής σκόνης από αύριο 9/5, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα «Προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης».

Με την εν λόγω εγκύκλιο παρέχονται συστάσεις και γενικά μέτρα προφύλαξης της υγείας του πληθυσμού εξαιτίας της επιβάρυνσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Τι αναφέρεται στη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας
Η μεταφορά σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ανάλογα με την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων (24ωρων) επιπέδων συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπηρεσίες Περιβάλλοντος των Π.Ε.) και για συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 50 μg/m3, οι συστάσεις και τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού έχουν ως εξής:

Διευκρινίζεται ότι σε ό,τι αφορά τις προτεινόμενες συστάσεις και μέτρα προστασίας του πληθυσμού για την Περιφέρεια Αττικής, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας η αρμοδιότητα ενημέρωσης ανήκει στον οικείο περιφερειάρχη

Η λήψη μέτρων που προτείνει το υπουργείο για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Παραμονή σε κλειστούς χώρους. Σε περίπτωση που κατοικημένες περιοχές βρίσκονται εντός της ζώνης εκδήλωσης του επεισοδίου και επηρεάζονται από τη μεταφορά της σκόνης, προτείνονται η ελάττωση των άσκοπων μετακινήσεων και η παραμονή σε κλειστούς χώρους χωρίς απευθείας επικοινωνία με τον εξωτερικό αέρα (κλείσιμο παραθύρων, πορτών και λοιπών διόδων αέρα προς το εσωτερικό).

Εφόσον οι κατοικίες διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, προτείνεται η χρήση του στη λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Η επιλογή εισαγωγής “φρέσκου αέρα” που παρέχεται από ορισμένα συστήματα κλιματισμού πρέπει να απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του επεισοδίου για να αποφευχθεί η εισροή καπνού από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, είναι απαραίτητη η σωστή συντήρηση των φίλτρων των συστημάτων κλιματισμού».

Mε ποιον τρόπο μπορείτε να μειώσετε τις πηγές ρύπανσης του αέρα εντός του σπιτιού
«Μείωση των πηγών ρύπανσης του εσωτερικού αέρα εντός του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου πρέπει να αποφεύγονται το κάπνισμα στο εσωτερικό των κατοικιών, το μαγείρεμα με τη χρήση ψησταριάς, η χρήση τζακιού για ψήσιμο/μαγείρεμα/θέρμανση, η χρήση αεροζόλ και οποιασδήποτε άλλης πηγής που ενδέχεται να επιβαρύνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα».

Πληροφορίες σχετικά με την πρόγνωση της εξέλιξης των φαινομένων μεταφοράς σκόνης μπορούν να αναζητηθούν στη σελίδα του προγράμματος «Κοπέρνικος» της ΕΕ εδώ

Το υπουργείο Υγείας, τέλος, παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και ανάλογα με την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων επιπέδων συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων, όπως αυτή αποσταλεί από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα εκδώσει άμεσα συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού, οι οποίες θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

iefimerida.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en