Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση ειδικής άδειας 22 ημερών σε γονείς τέκνων με Δ.Α.Δ.

Δικαίωμα ειδικής άδειας 22 ημερών ετησίως αποκτούν πλέον και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παιδιά με αυτισμό, εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή ενήλικα και δεν εργάζονται.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 149 του ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α/31.7.2017) αντικαταστάθηκε η παρ. 3 του άρθρου 50 του ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας) και η παρ. 3 του άρθρου 57 του ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων). Με τις νέες διατάξεις ορίζεται ότι η ειδική άδεια των είκοσι δύο (22) ημερών ανά έτος χορηγείται και σε υπαλλήλους με τέκνα που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.) εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα αλλά δεν εργάζονται. Με το νέο νομικό καθεστώς αναγνωρίζεται στους γονείς ατόμων με Δ.Α.Δ. ένα δικαίωμα που τους παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρουν τη φροντίδα που απαιτείται στα τέκνα τους.

Η ανωτέρω άδεια των είκοσι δύο (22) εργάσιμων ημερών χορηγείται στους υπαλλήλους που έχουν τέκνα τα οποία πάσχουν από Δ.Α.Δ. κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης δημόσιου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή παιδοψυχιατρικού τμήματος δημοσίου νοσοκομείου. Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξαρτήτως του εάν τα τέκνα χρήζουν ή όχι περιοδικής νοσηλείας, συνεπώς δεν χρειάζεται γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής. Για τη χορήγηση της άδειας σε υπαλλήλους που έχουν ενήλικα τέκνα τα οποία πάσχουν από Δ.Α.Δ. απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι το τέκνο δεν εργάζεται.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η άδεια αυτή χορηγείται σε γονείς υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, καθώς και τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.

komotinipress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Στις αρχές του 2026 η ολοκλήρωση του άξονα Καβάλας – Δράμας

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας επιθεώρησε στο εργοτάξιο του έργου του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας χαρακτηριζοντας πως αποτελεί ένα καλό παράδειγμα επιτάχυνσης οδικών έργων.

Η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα ξεκίνησε από το συγκεκριμένο έργο νωρίς το πρωί της Παρασκευής 10 Μαϊου 2024, τονίζοντας, πως, πρόκειται για μια καινούργια χάραξη, μήκους 8,3 χιλιομέτρων, που θα κάνει ταχύτερη και πιο ασφαλή την μετάβαση προς τη Δράμα και αντίστροφα.

Ο υπουργός μεταφορών αναφέρθηκε παράλληλα στο ζήτημα των αποζημιώσεων το οποίο και αντιμετωπίστηκε, ενώ εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Υποδομών, επιπλέον χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων ευρώ για έκτακτα προβλήματα που προκύπτουν. Ο υπουργός εκτίμησε πως το έργο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας | Συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ και μεταξύ αυτών για την Π.Ε. της Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Ν. Καρβάλη με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και επίσης το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου, γνωστοποιησε ο υπουργός κ. Σταϊκούρας πως έχουν δρομολογηθεί, οπως και οι επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας αλλα και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στους τέσσερεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη ΑΜΘ.

 Επίσης ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Ανήμερα της 14ης Μαΐου συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι με ελεύθερη είσοδο

Ανήμερα της 14ης Μαΐου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι της πόλης!

Αμέσως μετά την καθιερωμένη πλέον αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγιάς Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μας καλεί σε μια ξεχωριστή συναυλία από τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη σε ένα μοναδικό μουσικό σχήμα με επίκεντρο την ποντιακή λύρα, την ανθρώπινη φωνή και τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες και των δύο.

Βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους, αυτό που κάνει τη μουσική των δύο αδελφών να ξεχωρίζει είναι η διαφορετική άποψη για τον ήχο που αποδίδεται, εκφράζεται και ερμηνεύεται με την ποντιακή λύρα και τη φωνή αντίστοιχα καθώς και οι ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα μοναδικά επιλεγμένο μουσικό ρεπερτόριο, πλαισιωμένο από μια επίλεκτη ομάδα μουσικών, που μπορεί και αφήνει ανύσταχτο το ενδιαφέρον του κάθε ακροατή.

Ένα τραγούδι για τον καθένα λοιπόν, που αγγίζει την ψυχή και το σώμα καθώς το μουσικό σχήμα «Ψυχή και Σώμα» που δημιούργησαν οι αδερφοί Τσαχουρίδη είναι ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης. Ένα εκρηκτικό μουσικό κράμα με στοιχεία Ελληνικής, κινηματογραφικής, εθνικής και κλασσικής μουσικής, βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους.

Ακολουθώντας τις πετυχημένες τους εμφανίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, οι αδελφοί Τσαχουρίδη με τη μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» παρουσιάζουν και στην Αλεξανδρούπολη ένα σπάνιο ντουέτο και μία μοναδική ροή προγράμματος και ελεύθερη είσοδο για όλους!!

Συντελεστές Ορχήστρας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ

Ποντιακή λύρα βιολί, φωνή: Ματθαίος Τσαχουρίδης

Φωνή: Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Ενορχηστρώσεις – πιάνο: Αντώνιος Σαρακατσιάνος

Καβάλ, κλαρίνο: Γεώργιος Σκηπητάρης

Λαούτο: Γιάννης Πούλιος

Ακορντεόν: Αθανάσιος Σωτηριάδης

Νταούλι, καχόν: Γεώργιος Κορτσινίδης

Νταραμπούκα, ρεκ: Ιμπραήμ Ιπραήμογλου

Ηχολήπτης FOH: Ιωάννης Ιωαννίδης

Ηχολήπτης Stage: Κώστας Πατρίκας

Οργάνωση και εκτέλεση παράγωγης : J2 Art Group

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en