ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φρ.Φραγκούλης : «Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας θα πρέπει να απαντηθεί με την ισχύ και τη δύναμη του λόγου»

Να έχουν εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις και να μην ανησυχούν προέτρεψε τους Έλληνες ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε στο πλαίσιο ημερίδας για το νέο γεωπολιτικό ρόλο της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας θα πρέπει να απαντηθεί με την ισχύ και τη δύναμη του λόγου.

Μάλιστα εξήρε την τακτική της κυβέρνησης για την αποστολή σχετικών στοιχείων στον ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις και παρατήρησε ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε περιδίνηση.

Η Άγκυρα συνεχίζει να ανεβάζει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, στέλνοντας με παράνομη NAVTEX το υδρογραφικό «Τσεσμέ» στην «καρδιά» του Αιγαίου.

Η Τουρκία, εκτός από τις παράνομες δεσμεύσεις περιοχών στο κεντρικό Αιγαίο, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ενεργοποιήσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά, με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις δύο τελευταίες εβδομάδες απασχολεί τους υπόλοιπους ηγέτες του κόσμου, το ΝΑΤΟ και τον διεθνή Τύπο τόσο με τη στάση του απέναντι σε Φινλανδία και Σουηδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όσο και για το ξέσπασμά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ομιλία στο Κογκρέσο. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Associated Press, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται μια νέα επιχείρηση στη Συρία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version