ΔΡΑΜΑ

Τρία πύρινα μέτωπα στην ΑΜΘ Σε Αντιφιλίπππους Κύργια και Ξυλαγανή

Λίγα μόνο δεν ήταν τα πύρινα μέτωπα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική τόσο στην Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και σε ολόκληρη την χώρα. Στους αντιφιλίππους σε λιγότερο από 10 ημέρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί μια ακόμα φωτιά ξέσπασε στην ίδια περίπου περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής. Στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συμμετείχαν τόσο πυροσβεστικά οχήματα από την Ελευθερούπολη (9 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 7 μέλη πεζοπόρου τμήματος) αλλά και 4 αεροπλάνα (2 Canadair και 2 PZL), τα οποία και συνετέλεσαν στο να τεθεί γρήγορα η φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Σύντομα όμως τα αεροπλάνα κλήθηκαν να βοηθήσουν και στην κατάσβεση μιας ακόμα φωτιάς, αυτή την φορά στην περιοχή των Κυργίων Δράμας. Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση που εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας. Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 17 μέλη πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις και να σβήσουν μικρές εστίες φωτιάς.

Με την βοήθεια στρατιωτικού ελικοπτέρου τέθηκε υπο έλεγχο η πυρκαγιά στον λόφο εισόδου της Ξαυλαγανής στην Ροδόπη

Παράλληλα το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί την απώλεια ενός 49χρονου πυροσβέστη (5ετους θητείας), που υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αμφίκλειας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του.

Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε μαζι με άλλους συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από τη 1:00΄ το μεσημέρι σε ένα λόφο με πουρνάρια σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και του Παρορίου Βοιωτίας.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 4:00΄ το απόγευμα. Ο 49χρονος πυροσβέστης την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του.

Αμέσως οι συνάδελφοί του έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Όταν είδαν ότι ο 49χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του άρχισαν να του κάνουν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές, για να τον επαναφέρουν. Δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η ίδια προσπάθεια έγινε και κατά τη διάρκεια της διακομιδής του με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, που ήταν το πλησιέστερο, αλλά ο 49χρονος δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά να διαπιστώσουν το θάνατό του, που πιθανότατα προήλθε από ανακοπή.

Ωστόσο, η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει τα ακριβή αιτία θανάτου του 49χρονου πυροσβέστη.

Η είδηση για τον χαμό του έπεσε σαν βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας όπου υπηρετούσε ο 49χρονος και εκεί διέμενε μαζί με τους γονείς του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version