Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο πύρινο μέτωπο στη Χίο: Μεγάλη φωτιά προκάλεσε… τροχαίο ατύχημα, συνελήφθη ο οδηγός

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα, χάρη στην ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη βορειοδυτική Χίο από την περιοχή της Κατάβασης και προς το Πιτυός

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός ωστόσο προληπτικά σήμερα λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Η φωτιά ξέσπασε λόγω τροχαίου ατυχήματος

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ένα τροχαίο ατύχημα στον κόμβο του χωριού Κατάβαση της Βόρειας Χίου φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής στην Χίο.

Σύμφωνα με το politichios, η φωτιά εξαπλώθηκε – εξαιτίας των ισχυρών ανέμων – σε παρακείμενη δασική έκταση, με αποτέλεσμα να λάβει άμεσα διαστάσεις. Πιο αναλυτικά λόγω των βορειοδυτικών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε άμεσα στη δασική έκταση με κατεύθυνση προς την περιοχή Αψιλές, η οποία και πάλι είχε καεί σε μεγάλη πυρκαγιά το 2011, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν αγώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η πυρκαγιά εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους και των ριπών του ανέμου, μετά τα μεσάνυχτα διασπάστηκε σε πολλά μέτωπα με σύσσωμες τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο, προκειμένου η πυρκαγιά να μην πλησιάσει τον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή «Γιαννάκι» του Πιτυούς.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μάλιστα εκκενώθηκαν τα χωριά Διευχών και Κατάβασης με τους κατοίκους να μεταφέρονται στη Βολισσό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Συνελήφθη ο οδηγός με εντολή εισαγγελέα, ήταν μεθυσμένος

Στη σύλληψη του οδηγού που προξένησε το Τροχαίο στην Κατάβαση, με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα, προχώρησαν στη συνέχεια οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Χίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο ΓΝ Χίου. Εκεί του διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

dnews.g

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η παραλία Οφρυνίου για να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα των επισκεπτών

Αρκετά βήματα και αρκετές ενέργειες γίνονται τους τελευταίους μήνες με απότερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Παγγαίου. Όπως μάλιστα δήλωσε στο ENA CHANNEL, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Όλγα Απατζία, φέτος η αρμόδιοι φορείς συμμετείχαν σε εκθέσεις τουρισμού σε Βαλκανικές χώρες με τους επισκέπτες της έκθεσης να δίχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις περιοχές του Δ. Παγγαίου.

 

Την ίδια ώρα, φορείς του Δήμου Παγγαίου αλλά και επαγγελματίες δήλωνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το κύμα των τουριστών με τις προετοιμασίες ωστόσο να συνεχίζονται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en