ΚΑΒΑΛΑ

Το πρόβλημα στο λιμάνι λύθηκε αμέσως

Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Τελωνείου Καβάλας, λύθηκε μέσα σε λίγα λεπτά το πρόβλημα που ανέκυψε χθες το πρωί, στο κεντρικό λιμάνι. Χθες στις 10.00 το πρωί κι ενώ εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν η κίνηση για τον Πρίνο, γέμιζε δηλαδή το φέρι μπωτ με αυτοκίνητα, στάθμευσαν κοντά στο ίδιο σημείο έξι τουλάχιστον μεγάλες τουρκικές νταλίκες, οι οποίες ήταν φανερό ότι επρόκειτο να εκτελωνίσουν τα είδη που είχαν στην καρότσα τους. Η εικόνα δεν ήταν καθόλου όμορφη, καθώς τα μεγάλα φορτηγά εμπόδιζαν τη λειτουργία του λιμανιού, τη στάθμευση των αυτοκινήτων που επρόκειτο να ταξιδέψουν για τον Πρίνο.

Η Διευθύντρια του Τελωνείου αμέσως εντόπισε το πρόβλημα, έδωσε οδηγίες στους οδηγούς των φορτηγών για τα μετακινήσουν, διαπιστώνοντας ότι είχαν σταθμεύσει στο σημείο, ενοχλώντας την επιβατική κίνηση μόνοι τους, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση.

Στο Τελωνείο Καβάλας λένε ότι είναι προσεκτικοί γι΄ αυτού του είδους τα προβλήματα, έχοντας συνεννόηση κυρίως με τους εκτελωνιστές. Η συνεννόηση για να σταθμεύσουν σε σωστά σημεία τα φορτηγά, ένα ή δύο την  ημέρα, δεν έγινε χθες, ενώ υπήρξε και δεύτερη ατυχής σύμπτωση, το γεγονός ότι τα φορτηγά ήταν τουλάχιστον έξι, επειδή και στην Τουρκία, πρόκειται λόγω διακοπών να σταματήσουν έως το τέλος του μήνα, οι μεταφορές.

Οι νταλίκες έφεραν στην Καβάλα εισαγόμενα από την Τουρκία προϊόντα, που θα διατεθούν στην τοπική αγορά.

Όταν απομακρύνθηκαν ο χώρος του λιμανιού άνοιξε κι έτσι εξυπηρετήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα αυτοκίνητα κι οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν για τον Πρίνο.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, υπενθυμίζει ότι έχει προτείνει στο Τελωνείο, χώρο και γραφείο στο νέο λιμάνι, για να μην υπάρχουν τέτοια έκτακτα περιστατικά. Στον Οργανισμό ισχυρίζονται ότι παρόμοιο πρόβλημα δημιουργείται αρκετά συχνά και φέτος το καλοκαίρι, με αλιευτικά σκάφη. Αυτά προτιμούν να δένουν εκεί όπου εξυπηρετείται η κίνηση για τη Θάσο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, να ξεφορτώνουν σε ακατάλληλο σημείο τα αλιεύματά τους, που ταυτόχρονα φορτώνονται σε φορτηγά ψυγεία για να κινηθούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Ενώ δηλαδή το πρόβλημα με τις νταλίκες και τη διαδικασία του εκτελωνισμού λύνεται, καθώς είναι πάντα σε ετοιμότητα το Τελωνείο, δεν ισχύει κάτι παρόμοιο σε περιπτώσεις αλιευτικών σκαφών, που ενώ πρόκειται ν΄ αναχωρήσουν φέρι μπωτ για τη Θάσο, αυτά κάνουν δουλειά, που κανονικά θα έπρεπε να την κάνουν στην περιοχή και το λιμάνι της Ιχθυόσκαλας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version