ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Το Ποτάμι ζητά την έκδοση ΚΥΑ για να λειτουργήσουν Αγορές Παραγωγών

Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α), η οποία  θα καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Αγορών Παραγωγών στη χώρα μας, αποτελεί το αντικείμενο της ερώτησης που συνυπέγραψαν η  Χριστίνα Ταχιάου και τέσσερις  ακόμη βουλευτές του Ποταμιού, οι κ.κ.  Κατερίνα Μάρκου , Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου,   Κωνς/νος  Μπαργιώτας και Κυριάκος Χαρακίδης . 

Το «ΠΟΤΑΜΙ» θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν η γραφειοκρατία να αποτελεί εμπόδιο στην απευθείας προμήθεια των ελλήνων καταναλωτών, με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη, σε προσιτές τιμές. Με δεδομένη μάλιστα, την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας σήμερα, η καθυστέρηση της λειτουργίας των  αγορών χωρίς μεσάζοντες, ζημιώνει και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού, επισημαίνουν  ότι  ένα χρόνο μετά την έκδοση του νόμου 4235/2014 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον οποίο θεσμοθετήθηκαν οι Αγορές Παραγωγών, δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του παραπάνω νόμου, όπως αναφέρεται ρητά στις εξουσιοδοτικές διατάξεις του.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι Έλληνες πολίτες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των Αγορών Παραγωγών όπως:

·         Χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση «μεσαζόντων»

·         μικρότερο κόστος μεταφοράς από τους τόπους παραγωγής

·         συνεχής τροφοδοσία των καταναλωτών με φρέσκα, ποιοτικά, υγιεινά και εποχιακά αγροτικά προϊόντα

·         στήριξη των μικρών παραγωγών

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version