ΘΑΣΟΣ

Το «6ο Θερινό Σχολείο Τέχνης» στα Λιμενάρια Θάσου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» ανακοινώνει τη λειτουργία του «6ου Θερινού Σχολείου Τέχνης» στα Λιμενάρια Θάσου για το διάστημα, από τις 4 ως τις 9 Ιουλίου 2016. Στο πλαίσιο του θα διεξαχθούν τα Εργαστήρια με τις εξής θεματικές:

  1.  Γλυπτική, Λόβουλος Κώστας, Γλύπτης.
  2. Μουσική, Ζαγοριανός Άγγελος, Μουσικός.
  3. Κουκλοθέατρο (Μαύρο Κουκλοθέατρο Πράγας), Τσαφή Αντιγόνη, Εικαστικός.
  4. Θέατρο,  Ντουμπουρίδης Δημήτρης, υπ. Θεατρ. Ομάδας.
  5. Σκάκι, Μπότσαρης Γιάννης, Προπονητής σκάκι
  6. 6.Φωτογραφία, Βιολιτζή Α. και Φάκα Σ. (Φωτογραφικός Ομ. Καβάλας)
  7. «Με λογισμό και μ΄όνειρο»-Δημιουργική γραφή, τρόποι αφήγησης, δημιουργία χαρακτήρων κλπ, Βιολιτζή Γ., Φιλόλογος
  8. Εκπαιδευτική Ρομποτική, Οργανισμός Eduact.
  9. «Περιήγηση στα Προϊστορικά Ορυχεία Ώχρας… με μολύβι και φαντασία» Λυδία Ελιόγλου, Συγγραφέας, Φιλόλογος.

Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά  και νέους από 6 έως 20 ετών και θα λειτουργήσουν για μια εβδομάδα, (5 ημέρες, από Δευτέρα ως Παρασκευή) με δύο (2) ώρες βιωματικής προσέγγισης την ημέρα για κάθε θεματική ενότητα, με εξαίρεση την δραστηριότητα στα προϊστορικά ορυχεία που θα υλοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου από τις 09.00 ως τις 12.30. Επίσης, η δραστηριότητα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα υλοποιηθεί μόνον στις 5 και 6 Ιουλίου.  Αξίζει να αναφερθεί ότι στις δύο πρώτες μέρες θα συμμετέχουν και μαθητές του «Σχολείου της Φύσης»  από τη Θεσσαλονίκη.

Κάθε συμμετέχων /ουσα θα μπορεί να επιλέξει όσες θεματικές ενότητες επιθυμεί, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του,  αρκεί να ελέγξει  στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής ότι μπορούν να συνδυαστούν χρονικά.

Η πρώτη συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων θα γίνει στις «Αποθήκες Μεταλλείων», τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 09.00 π.μ.  Υπεύθυνος της διοργάνωσης  θα είναι ο δάσκαλος Βλαστάρης Κώστας με συνεργάτες τους εκπαιδευτικούς, επίσης: Λοβούλου Πελαγία, Χαμοξάρα Γεωργία, Λιάνα Πολυτίμη και Ατζέμη Γιώργο. Όλη η διοργάνωση είναι βασισμένη στην εθελοντική προσφορά και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Μέγιστος αριθμός   συμμετοχών είναι 20 άτομα σε κάθε Εργαστήριο εκτός της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα δεχθεί όλες τις συμμετοχές καθώς θα έχει τμήμα αρχαρίων και τμήμα  -επιτόπιου – διαγωνισμού, για όσες/ους το επιθυμούν.  

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στις δύο πρώτες μέρες θα φιλοξενηθούν στα Εργαστήρια και μαθητριες/τές του «Σχολείου της Φύσης»  από τη Θεσσαλονίκη.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ

https://therinosxoleiotexnis.wordpress.com/

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version