Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η εβδομάδα Δημόσιας Υγείας επιστρέφει…

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων

Η διοργάνωση με την ονομασία «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», υπήρξε μία ιδέα των Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Δημόσια Υγείας από το 2018 (με δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας) και περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων.

Οι αντίστοιχες διοργανώσεις 2018 και 2019 και 2022 στέφθηκαν με  μεγάλη επιτυχία και είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό όχι μόνο από πλευράς συμμετοχής αλλά και ως προς τα άμεσα αποτελέσματα στην ενημέρωση για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στους ωφελούμενους που ανήκαν σε όλο το ηλικιακό φάσμα.

Οι προγραμματιζόμενες δράσεις κινούνται στα εξής πεδία του ευρύτερου πλαισίου της Δημόσιας

Υγείας που αποτελούν και άξονες της φετινής διοργάνωσης:

  1. Ψυχική υγεία
  2. Διατροφή
  3. Πρόληψη
  4. Υγιής καρδιά

και πλαισιώνεται στην ΠΕ Καβάλας από τις εξής δράσεις:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

20.00 Υπόγειος χώρος της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εμείς οι Γυναίκες». Διάρκεια έκθεσης 18-24 Σεπτεμβρίου. Φορείς υλοποίησης: Ερασιτεχνικό θεατρικό τμήμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

9:00-14:00 & 14:00-19:00 Λιμενάρια Θάσου

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών «ΚΑΡΠΑ» για εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης με τη παροχή πιστοποίησης από εγκεκριμένο φορέα, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και το πολιτιστικό σύλλογο Λιμεναρίων «Το κάστρο».

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

9:00-15:00 Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελευθερούπολης

Δράσεις προληπτικής ιατρικής από τους Γιατρούς του Κόσμου με τη κινητή οδοντιατρική μονάδα .

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

8:00-10:00 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Ομιλία και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών με τίτλο «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου: Αναγνώριση του προβλήματος, πρόληψη, προστασία» με βιωματικό χαρακτήρα από την Ειρήνη Παπάζογλου Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

8:00-10:00 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Ομιλία και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών με τίτλο «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου: Αναγνώριση του προβλήματος, πρόληψη, προστασία» με βιωματικό χαρακτήρα από την Ειρήνη Παπάζογλου Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου.

11:00-13:00  Φουαγιέ του Διοικητηρίου

«Ημέρα υγείας, αξιολόγησης και ελέγχου υγιεινής διατροφής» με τον έλεγχο των καμπυλών ανάπτυξης παιδιών, διατροφική αξιολόγηση παιδιών, οδηγίες από επιστήμονες για τη βελτίωση των δεικτών υγείας και διατροφής και διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Φτιάξε το πιάτο σου» όπου τα παιδιά θα σχεδιάζουν ένα σωστό γεύμα και θα μοιραστούν φρούτα και νερό και ομιλία για παιδιά τελευταίων τάξεων του δημοτικού με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία, μεσογειακή δίαιτα και παιδική διατροφή», Ελεάνα Φαρμάκη, Κλινική διαιτολόγος, MSc, Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

18.00  Στα Λιμενάρια Θάσου-Αποθήκες Μεταλλείων

Θα πραγματοποιηθεί το «OLIVE FESTIBAL» ΓΙΟΡΤΉ ΛΑΔΙΟΥ  από το πολιτιστικό σύλλογο Λιμεναρίων Θάσου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» με δράσεις για την ανάδειξη και προβολή της διατροφικής αξίας του ελαιολάδου και τη παραγωγή της ελιάς που αποτελεί το κυριότερο αγροτικό προϊόν της Θάσου καθώς και της υγιεινής παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, με εργαστήρια ευαισθητοποίησης παιδιών με θέμα την ελιά και το λάδι με προσφορά εδεσμάτων παρασκευασμένων από θασίτικο ελαιόλαδο.

Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση.

20.00  Λιμενάρια Θάσου-Αποθήκες Μεταλλείων

Εκδήλωση με ζωντανή μουσική από το γνωστό συγκρότημα των «Χειμερινών Κολυμβητών» του Αργύρη Μπακιρτζή.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

12:00-14:00  Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

Ομιλία με θέμα «Μεσογειακή δίαιτα και Αλτσχάιμερ», Μαίρη Γιαννακούλια, Επ. καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Η ομιλία απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας (παιδιάτρους – διατροφολόγους κτλ) όσο και στο ευρύ κοινό.

Τέλος ανακοινώνουμε ότι οι δράσεις της κινητής οφθαλμολογικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε Βουνοχώρι και Κεχρόκαμπο αναστέλλονται λόγω έκτακτης παροχής συνδρομής της Οργάνωσης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

H ΠΑΜΘ καεί όλους τους πολίτες της περιοχής μας να τιμήσουν με την συμμετοχή τους τις δράσεις.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την ενημέρωση πολιτών στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στο δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις στα μέσα Οκτωβρίου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη σε Κοινωνικές Δομές

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή»

Πιο συγκεκριμένα, η «Πόλη και Ζωή» στοχεύει στην επανασύσταση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, το οποίο πέραν του συμβουλευτικού του ρόλου, θα διαθέτει και άλλες αρμοδιότητες, όπως η υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Παράλληλα, προτείνεται η λειτουργία μιας κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλες τις Δημοτικές κοινότητες.

Αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, η «Πόλη και Ζωή» δεσμεύθηκε να διεκδικήσει κονδύλια για την κατασκευή νέων κτηρίων για τη στέγαση των βαθμίδων ειδικής αγωγής, τη δημιουργία τμήματος παιδικού σταθμού για νήπια με δυσκολίες ένταξης, τη συγκρότηση ενός Κέντρου Ημέρας για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Δράμας. Συμπληρωματικά, αναμένεται ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για τον Δήμο, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Όσον αφορά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σκοπός της παράταξης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων υγειούς και ενεργούς γήρανσης, αναβαθμίζοντας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Ειδικότερα, αναμένεται τόσο η υλοποίηση προγραμμάτων αναψυχής και φροντίδας στο ΚΑΠΗ, όσο και η διεξαγωγή δράσεων υποστήριξης ηλικιωμένων με συμπτώματα άνοιας στο ΚΗΦΗ. Βασική προτεραιότητα για την «Πόλη και Ζωή», άλλωστε, αποτελεί η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού στο ΚΗΦΗ, για την υποστήριξη τόσο των πασχόντων από άνοια, όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιατρού  γενικής ιατρικής, ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί και μια καινοτόμα λειτουργία, αυτή της τηλεφροντίδας, επιτρέποντας σε μοναχικά άτομα να στέλνουν κλήσεις βοήθειας, μέσω μιας φορητής συσκευής με προσωπικά συστήματα συναγερμού, όποτε το έχουν ανάγκη.

Ένας κοινωνικά δίκαιος Δήμος, άλλωστε, έχει ως προτεραιότητα την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Έναν τέτοιο Δήμο θελουμε.

Έναν Δήμο που θα ακούει και θα φροντίζει συνεχώς για τις ανάγκες των πολιτών και θα βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έναν τέτοιο Δήμο χρειάζονται, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές μας δομές, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Στον δικό τους αγώνα έχουν αρωγό και την «Πόλη και Ζωή» με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Για μια κοινωνικά δίκαιη και συμπεριληπτική Δράμα.

Για να πάμε την Δράμα μπροστά!

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Υπάρχει κίνδυνος Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ να αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό!»

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΥΑΚ έλαβε εξώδικο από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμη οφειλή που πρέπει να πληρωθεί σε 30 μέρες!

Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή; Επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποφάσισαν μόνοι τους να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΥΑΚ για μήνες!

Έτσι συσσωρεύτηκε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος!

Στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων Δημάρχων Καβάλας στις 18 Σεπτεμβρίου, ρωτήσαμε τον Θόδωρο Μουριάδη:

  • γιατί αρνείται να πληρώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη στιγμή που το Κράτος έχει διαμηνύσει στις ΔΕΥΑ της χώρας ότι δε θα την καλύψει, και ενώ άλλες ΔΕΥΑ (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις οφειλών;
  • πώς θα πληρώσει η ΔΕΥΑΚ τη ληξιπρόθεσμη οφειλή, τη στιγμή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα;

Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, που να μας εγγυάται ότι η Καβάλα και οι Φίλιπποι δε θα μείνουν χωρίς νερό!

Χθες, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι ΔΗΘΕΝ “δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής ρεύματος”, ότι ΔΗΘΕΝ “το εξώδικο είναι τυπικό και έχουμε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ” και ότι ΔΗΘΕΝ “το Κράτος θα καλύπτει τέτοιες οφειλές”!

Εμείς επισκεφτήκαμε ξανά σήμερα το πρωί τα γραφεία της ΔΕΗ και ενημερωθήκαμε ότι το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ δεν είναι καθόλου τυπικό! Σημαίνει πραγματικό κίνδυνο διακοπής ρεύματος σε αντλιοστάσια και βιολογικούς σταθμούς!

Συνεπώς, μόνο σαν αστειότητες και ψέματα μπορούμε να εκλάβουμε τα όσα είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, για να καλύψει τις επικίνδυνες αποφάσεις του!

Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Καβάλας και τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, να μην κοροϊδεύουν τους δημότες και να ρυθμίσουν ΑΜΕΣΑ την οφειλή, δίνοντας εξηγήσεις πώς θα την καλύψουν !

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: