ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι σημαίνουν οι καβγάδες για το μέλλον της σχέσης;

Διαφωνείτε συχνά σαν ζευγάρι;Σας εκνευρίζει η/ο σύντροφός σας και καταλήγετε να λύνετε τις διαφορές σας με μικρούς ή μεγάλους καβγάδες; Τι σημαίνει αυτό για το παρόν και το μέλλον της σχέσης σας;

Αρχικά δοκιμάστε να αξιολογήσετε στις παρακάτω προτάσεις, βαθμολογώντας κάθε μια από το 1 έως το 7 ανάλογα με το πόσο συμφωνείτε με αυτές. Το 1 αντιστοιχεί στο «διαφωνώ απόλυτα» και το 7 στο «συμφωνώ απόλυτα».

  1. Ο/Η σύντροφός μου κι εγώ έχουμε πολλές διαφωνίες
  2. Αισθάνομαι ότι αυτό που κάνουμε κυρίως είναι να καβγαδίζουμε
  3. Υπάρχουν αρκετές συγκρούσεις στη σχέση μου
  4. Εκνευρίζομαι συχνά από τον/την σύντροφό μου
  5. Ο/Η σύντροφός μου όχι μόνο ακούει όσα λέω αλλά με κατανοεί πραγματικά.
  6. Σχεδόν πάντα κατανοεί ακριβώς τι θέλω να πω.

Αν το άθροισμα της βαθμολογίας για τις 4 πρώτες ερωτήσεις είναι πάνω από 5, αυτό δεν σημαίνει πως η σχέση σας δεν έχει μέλλον, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι από τη σχέση μόνο όταν δεν υπήρχε κατανόηση (είχαν χαμηλή βαθμολογία στις προτάσεις 5 και 6) ανεξάρτητα από το αν τσακώνονται ή όχι. Ακόμα όμως και αν τσακώνονταν συχνά με το άλλο τους μισό, οι καβγάδες δεν είχαν και πολύ σημασία.

Ο λόγος; Πιθανόν το γεγονός ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση τους βοηθά να διαφωνούν χωρίς όμως να αμφιβάλλουν για την αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλον. Και πέρα από τις διαφορές και τις διαφωνίες, γνωρίζουν ότι ο ένας νοιάζεται πολύ για τον άλλον.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version