Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7 πράγματα που πρέπει να λέτε καθημερινά στον σύντροφό σας

Μια υγιής σχέση βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη, υποστήριξη και καλή επικοινωνία. Ωστόσο, δεν είναι “πέσε πίτα να σε φάω”. Μια καλή σχέση απαιτεί δουλειά και από τους δύο, προσπάθεια και αποτελεσματική επικοινωνία. Παρακάτω αναφέρουμε τα 7 πράγματα που τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε μεταξύ τους καθημερινά.

“Έχεις την υποστήριξή μου”.
Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά είναι πολύ σημαντικό να λέτε στον σύντροφό σας ότι τον στηρίζετε. Αυτό κάνει τον/τη σύντροφό σας να αισθανθεί ασφάλεια στη σχέση, ενώ βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της οικειότητας.

“Σ’ αγαπώ”.
Η πρώτη φορά που λέτε σ’ αγαπώ είναι σίγουρα δύσκολη και σημαίνει πολλά, αλλά μετά από αυτό το στάδιο, δεν είναι ανάγκη να το… τσιγκουνεύεστε. Σύμφωνα με έρευνες, περισσότερα από τα μισά ζευγάρια που είναι σε σχέση διάρκειας 1-5 ετών, λένε “Σ’ αγαπώ” σε καθημερινή βάση. Το να λέτε καθημερινά “Σ’ αγαπώ” μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της σχέσης.

“Συγγνώμη”.
Όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι ότι δεν είναι καθένας από εμάς πρόθυμος να τα παραδεχθεί. Το να αναγνωρίζετε πότε κάνατε λάθος και να αναλαμβάνετε την ευθύνη είναι δείγμα ωριμότητας. Λέγοντας “Συγγνώμη” όταν χρειάζεται, χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης.

“Πες μου πώς αισθάνεσαι”.

Τα πολυάσχολα ζευγάρια συνομιλούν καθημερινά για τις υποχρεώσεις τους και την καθημερινότητά τους. Μην μένετε σε αυτό – φροντίστε να μοιράζεστε τα πιο κρυφά συναισθήματά σας.

“Ας το λύσουμε αυτό αργότερα”.
Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές σε κάθε σχέση. Το πώς τις διαχειριζόμαστε ωστόσο, θα κρίνει το μέλλον της σχέσης μας. Οι συχνές και άλυτες διαφορές δοκιμάζουν τη σχέση και τα όριά μας, τόσο τα σωματικά, όσο και τα ψυχικά, υπονομεύοντας την υγεία και την ευημερία μας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρίσκετε μια ισορροπία κάθε φορά που έχετε μια διαφωνία. Αν συνειδητοποιήσετε ότι ανεβάζετε τους τόνους, ίσως είναι καλύτερο να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να πείτε ότι θα συζητήσετε ξανά το θέμα, όταν τα επίπεδα της αδρναλίνης σας επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

“Καληνύχτα”.
Το να λες καληνύχτα κάθε νύχτα, ακόμη κι αν είχατε μια κακή μέρα, είναι μία καλή ένδειξη ότι η σχέση σας έχει σημασία. Σημαίνει ότι αυτό που έχετε με τον σύντροφό σας είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.

“Να έχεις μια καλή μέρα!”
Μία καθημερινή δόση ενθάρρυνσης προς τον σύντροφό σας είναι σημαντική. Ο κόσμος εκεί έξω είναι σκληρός, το να γνωρίζετε ότι ο σύντροφός σας είναι εκεί για εσάς κι εσείς για αυτόν, θα σας δώσει τη δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε.

Μία καλή σχέση, ενισχύει την αίσθηση της ευημερίας μας. Μία κακή, μπορεί να μας κάνει δυστυχισμένους. Το πώς επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας είναι σημαντικό και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της σχέσης μας.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το κάψιμο του Ιούδα στην Παναγία της Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Έθιμο του Καψίματος του Ιούδα από το Σύλλογο, την Κυριακή του Πάσχα, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας για να το παρακολουθήσει, μαζί με τη “λειτουργία της αγάπης”, τη μοναδική που πραγματοποιείται στο νησί της Θάσου, λόγω του εθίμου.

Όπως θέλει το έθιμο, προηγήθηκε η περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα στο χωριό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία όπου και κάηκε με το άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”.

Φυσικά υπήρχε και το κείμενο που συνοδεύει πάντα το έθιμο, με τον πύρινο λόγο του Ιούδα, ο οποίος καυτηρίασε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en