ΚΑΒΑΛΑ

ΤΕΣΣΕΡΑ SOS! – Ανάγκη άμεσης κινητοποίησης | Όχι αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!

Κρίσιμες εξελίξεις προχωρούν σε τέσσερα ζητήματα, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

1.         Η ELFE-ΒΦΛ, η μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας, ανταγωνιστική και στο διεθνές περιβάλλον, με προϊόν υψηλής ποιότητας και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, κυριολεκτικά καρκινοβατεί, καθώς γίνεται θύμα της σύγκρουσης μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

2.         Οι ωραιότερες παραλίες των Δυτικών ακτών της Καβάλας, με «φιλέτο» τους Αμμόλοφους, βγαίνουν στο «σφυρί» μέσα από διεθνή διαγωνισμό από το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου)

3.         Η εταιρία κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ (με ένοχη σιωπή του υπουργείου) προωθεί τις επιδιώξεις της, κερδίζοντας χρόνο και αρνούμενη να δώσει απαντήσεις για τη νέα χάραξη του αγωγού.

4.         Με ταχύρυθμη διαδικασία fasttrack αναμένεται να προωθηθεί τον Ιούνιο από την ΔΕΣΕ (Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων) η πρόταση της ΔΕΠΑ για πλωτό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόλπο της Καβάλας.

Για άλλη μια φορά κεντρικό κράτος και μεγάλα συμφέροντα αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες και διαχειρίζονται “εν λευκώ” πλουτοπαραγωγικούς πόρους, που δεν είναι δικοί τους.  Το κάθε ένα από τα τέσσερα ζητήματα έχει τη δικιά του αυτοτέλεια, όμως όλα μαζί δημιουργούν την εικόνα ότι, κάποιοι επιμένουν να θέλουν να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση, συνεχής και αποτελεσματική.  Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την ενότητα της τοπικής κοινωνίας.

Προτείνουμε να γίνει, το ταχύτερο δυνατό, το ελάχιστο πρώτο βήμα συντονισμού όλων των φορέων και των πολιτών του τόπου μας, με την σύγκληση μιας πλατιάς σύσκεψης, που θα αποφασίσει τι θα κάνουμε.  Θεσμικά, λόγω της φύσης των προβλημάτων, τον πρώτο λόγο για να την οργάνωσή της έχει η αυτοδιοίκηση, περιφερειακή και τοπική.

Ο τόπος μας πρέπει να έχει φωνή και λόγο για όλα τα θέματα, που αφορούν στην ζωή μας.

Αυτή η θέση είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!!!

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version