Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Τ. Ελευθεριάδου: “Η Πολιτική του Κ. Μητσοτάκη απαξίωσε Καβάλα και Θάσο”

Σε συνέντευξη που της παραχωρήθηκε μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου στο ENA CHANNEL

Αναλυτικά η συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου:

Ερώτηση 1:  Μπορείτε να μας κάνετε ένα απολογισμό της κυβερνητικής θητείας τα τελευταία 4 χρόνια;

Τα 4 αυτά χρόνια, προχώρησα σε 1.236 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι οποίες, κατά την άποψή μου, είναι η πεμπτουσία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ανάμεσά τους, 20 επίκαιρες μεταξύ των οποίων για τις καταχρηστικές και παράνομες απολύσεις των εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, τις πολιτικές για την αντιμετώπιση του COVID στην Καβάλα, τη συμμετοχή του ΑΟΚ στην SuperLeague 2, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος λόγω της λειτουργίας των χημικών βιομηχανιών στην περιοχή, την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, το σωφρονιστικό σύστημα κ.α.

Τοποθετήθηκα 74 φορές στην Ολομέλεια της Βουλής και πολλαπλάσιες σε αρμόδιες επιτροπές. Είχα την τιμή να με εμπιστευτεί η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εισηγηθώ την θέση μας σε 12 νομοσχέδια και 2 Διεθνείς Συμβάσεις.

Συμμετείχα ανελλιπώς στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των Υποκλοπών, τη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης (παλεύοντας μέχρι τελευταία στιγμή να ενταχθεί η Καβάλα και η Θάσος στο-ελλιπές- αναπτυξιακό πλαίσιο, χωρίς να εισακουσθεί από την πλειοψηφία η απαίτησή μου- να θυμίσω ότι ο έτερος Καβαλιώτης βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφισε θετικά σε ένα πόρισμα που άφησε εκτός αναπτυξιακού σχεδιασμού το νομό μας), και στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Προσπάθησα, και νομίζω πως μέχρι ένα σημείο κατάφερα, να φέρω στο ελληνικό κοινοβούλιο τα προβλήματα των κοινωνικών ομάδων της Καβάλας, είτε με ερωτήσεις, ή με αναφορές, ή ως τμήματα των τοποθετήσεών μου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια βουλευτή να παραδέχεται ότι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.   Σ’ αυτό τον άξονα κινήθηκα τα προηγούμενα χρόνια, πιέζοντας τα αρμόδια Υπουργεία να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τα οποία θεωρούσα απολύτως δίκαια”.

Ερώτηση 2: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη 4ετία εάν είστε κυβέρνηση;

“Η επόμενη μέρα για την προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι το ξεκίνημα μιας περιόδου που η Δικαιοσύνη θα λάμψει παντού. Γιατί ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει: Αύξηση μισθών. Μείωση τιμών. Ρύθμιση χρεών. Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Αυτό είναι το βασικό «τετράπτυχο» το οποίο θα ισχύσει παντού. Γιατί τώρα, είμαστε και έμπειροι αλλά και ελεύθεροι από περιορισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν έχουμε τρόικα και μνημόνια.

Για εμάς, η Δικαιοσύνη είναι καθολική αρχή. Πρέπει να διαπερνά κάθε λειτουργία της δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει παντού: Στην οικονομία, στην κοινωνία, στο κράτος.

Ενδεικτικά, οι βασικοί άξονες είναι η επαναφορά της ΔΕΗ στο κράτος, η προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης, οι 120 δόσεις και η διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, η ισχυροποίηση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις, η θέσπιση συλλογικών συμβάσεων παντού, η αύξηση του μισθού στα 880 ευρώ και η ταυτόχρονη μείωση των τιμών κ.α”.

Ερώτηση 3: Πως βλέπετε την περαιτέρω ανάπτυξη της Καβάλας;

“Η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απαξίωσε την Καβάλα και την Θάσο. Τέσσερα χρόνια πολιτικής απραξίας, ανευθυνότητας, αναποτελεσματικότητας.  Οι προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνητικών βουλευτών αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου. Η αναπτυξιακή προσέγγιση της περιόδου 2019-2023 επέστρεψε στη λογική που προϋπήρχε της χρεοκοπίας χωρίς συγκεκριμένη αναπτυξιακή στόχευση πέραν ίσως της εξυπηρέτησης λίγων «εκλεκτών».

Η δε αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων που διαφημίζει η Κυβέρνηση αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μία διόρθωση μετά τις τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ΝΔ ολοκληρώνει την τετραετία της με αύξηση των πολιτών της Καβάλας και της Θάσου που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, με ένα Νοσοκομείο που δουλεύει χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών και του λοιπού προσωπικού, με τους αγρότες μας να ξηλώνουν τα αμπέλια τους, με εκατοντάδες απολυμένους από τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια, με στασιμότητα στα μεγάλα έργα που δρομολογήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (Σιδηροδρομική Εγνατία, Τενάγη Φιλίππων, Υδατοδρόμιο, Δυτική Προσαγωγός Νέστου, Κέντρο Αιμοκάθαρσης Θάσου, Φράγμα Μαρμαρά, πεσμένη Γέφυρα, δεύτερη ΤΟΜΥ, Διεθνές Πανεπιστήμιο κτλ.).

Για εμάς λοιπόν προέχουν τρία πράγματα:

α) η συνέχιση των έργων που έχουν παγώσει από την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα,

β) η πρόσβαση των μικρομεσαίων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών στα χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθέτησε για λίγους και εκλεκτούς και γ) η ανάδειξη της Καβάλας ως βασικού αναπτυξιακού κέντρου, όπως σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, δυστυχώς, υποβαθμίστηκε πλήρως από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Ερώτηση 4: Πρέπει να δώσει ευκαιρία στο κόμμα σας ο ελληνικός λαός; Αν ναι για ποιον λόγο;

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο μνημονίων. Παρ’ όλ’ αυτά, έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και άφησε 37 δισ. στα ταμεία του κράτους.

Η σύγκριση με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αμείλικτη: αύξηση ανισοτήτων, αύξηση ποσοστού φτώχειας, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος, αναπτυξιακή ανικανότητα, αύξηση των τιμών σε τρόφιμα, ενέργεια, στέγαση κτλ.. Κι όλα αυτά, σε σχέση με το 2019. Αφήσαμε το ’19 ένα χρέος  ρυθμισμένο και 356 δισεκατομμύρια το δημόσιο χρέος.

Έχει πάει τώρα 400 δισεκατομμύρια, τέσσερα χρόνια διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατασυκοφαντήθηκε από τη ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει την πρώτη και ουσιαστική προοδευτική διακυβέρνηση, χωρίς περιορισμούς και μνημόνια.

Θέλουμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας σχέδιο, με βάση το δικό μας πρόγραμμα, με βάση τη δική μας στρατηγική. 

Και αυτή θα είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την Ελλάδα, για την ελληνική κοινωνία. Θα είναι νίκη του κόσμου της εργασίας, των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νέων μας. Θα είναι νίκη απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στο βαθύ κράτος των υποκλοπών. Για να επιστρέψει η δικαιοσύνη στον τόπο μας”.

Ερώτηση 5 : Είστε υπέρ των συνεργασιών και αν ναι πόση σταθερότητα μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο στην χώρα;

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική γιατί την πιστεύει. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έφεραν την χρεοκοπία στην χώρα μας, εδραίωσαν την διαφθορά, τη διαπλοκή, το βαθύ κράτος. Αντί λοιπόν το πολιτικό σύστημα να εκπαιδευτεί στον διάλογο και τη συνεργασία, στον σεβασμό της θέλησης του λαού, έπρεπε σώνει και καλά ο λαός μας να εκπαιδευτεί στη στρέβλωση της βούλησης του.

Σ’ αυτές τις εκλογές, δεν υπάρχουν μπόνους και δώρα. Είναι η στιγμή να αναμετρηθούν οι πολιτικές δυνάμεις με το ανάστημά τους. Γιατί, πλέον, οι συγκλίσεις θα γίνονται με όρους προγραμματικών δεσμεύσεων, σύγκλισης και ζύμωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επιλέξει κυβέρνηση συνεργασίας ακόμα και αν εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Ακριβώς γιατί πιστεύουμε στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν κοινά στοιχεία στα προγράμματά τους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι ο νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου και θα σχηματίσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Για εμάς η σταθερότητα μετριέται με την δημοκρατία και τον διαρκή έλεγχο”.

 

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Ακολουθεί η ανάρτηση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ο εργολάβος του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μάς διαβεβαίωσε ότι τα Λασπόλουτρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και φέτος, έστω και από τις αρχές Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό του έργου και τη συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου.

Ξεκάθαρα λοιπόν, δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους λουόμενους.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι τα Λασπόλουτρα δε θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας!

Ποιος αρμόδιος παράγοντας γνωμοδότησε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας;

Η Τεχνική Υπηρεσία; ΟΧΙ! Ο εργολάβος; ΟΧΙ!

Προφανώς, ο Δήμαρχος το αποφάσισε μόνος του…

Δυστυχώς, είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Καβάλας να προφασίζεται φθηνές δικαιολογίες, οδηγώντας τα Λασπόλουτρα σε κλείσιμο και την τοπική οικονομία σε μαρασμό!

Ας ομολογήσει ότι, και εδώ, δεν κατάφερε να έχει ούτε τα χρήματα ούτε την οργάνωση για να κρατήσει ανοιχτά τα Λασπόλουτρα.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Eκδήλωση μνήμης απο την Αρμενική κοινότητα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής διοργανώσαν εκδήλωση μνήμης στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Άγγελος Συρίγος. Θέμα της ομιλίας του: «Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en