Quantcast
Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τα καιρικά φαινόμενα ρίχνουν έξω το κράτος | Λύση η μεταφορά κινδύνων

Το κράτος δεν έχει να αποζημιώσει. Οι ασφαλιστικές θα λάβουν ελάχιστες απαιτήσεις…

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Οι πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που χτύπησαν την χώρα θα λάβουν ελάχιστα έως καθόλου χρήματα.Το κράτος, αν και υπόσχεται, δεν έχει χρήματα και δεν θα  είναι σε θέση να λειτουργήσει ομαλά, αν κρατά, και δεν μεταφέρει του κινδύνους σε ιδιώτες. Οι ασφαλιστικές, από την άλλη πλευρά,  θα καταβάλλουν ελάχιστες αποζημιώσεις αφού οι περισσότεροι κάτοχοι ασφαλιστηρίων είτε ακύρωσαν είτε μείωσαν καλύψεις για να περιορίσουν τα κόστη τους λόγω των άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την παρατεταμένη κρίση στην ελληνική οικονομία. Η λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος στην Ελλάδα θα έλθει μόνο με την σύσταση κοινοπραξίας κράτους, μίας αντασφαλιστικής και διαφόρων ασφαλιστικών που μετέχουν στο σχήμα, όπως γίνεται στην Ευρώπη και έχει προτείνει η ΕΕ

της Ελενας Ερμείδου

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλίσεις κατοικιών, κάποιες αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις τράπεζες καθώς τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται περνούν κατευθείαν στις τράπεζες. Ο δανειολήπτης. λοιπόν που έχει ενταχθεί στο καθεστώς αυτό, δεν θα λάβει καμία αποζημίωση ακόμα και αν έχει υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τις σχετικές καλύψεις.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ακυρώσει τις συμπληρωματικές καλύψεις θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους του συμβολαίου, οπότε τα ποσά των αποζημιώσεων δεν θα ανταποκρίνονται στο μέγεθος και εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφές.

Το ίδιο ισχύει και με οδηγούς ΙΧ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και πάλι λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί είναι αυτοί οι οδηγοί που ακύρωσαν τις συμπληρωματικές καλύψεις διατηρώντας στα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους μόνο τις υποχρεωτικές βάσει του νόμου καλύψεις.

Οι ίδιες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις ισχύουν και για τις εμπορικές –βιομηχανικές καλύψεις. Φυσικά ουδεμία αποζημίωση πρόκειται να λάβουν όσοι δεν είχαν ανανεώσει τα συμβόλαια τους.

Ελάχιστα έως και τίποτα, ας περιμένουν οι πληγέντες από το κράτος. Αφ’ ενός δεν υπάρχει σχέδιο ετοιμότητας αντιμετώπισης των κινδύνων, αφ’ ετέρου δεν υπάρχουν κονδύλια για την κοινωνία. Και μπορεί ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης να εξήγγειλε τα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι καταστροφές στον Δήμο Θερμαϊκού από τις πρόσφατες πλημμύρες, εκφράζοντας τις απόψεις του και λέγοντας ότι κάποια χρήματα θα έλθουν από την ΕΕ

Ωστόσο, το μόνο μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει σωστά ώστε και το κράτος μην σπαταλά πόρους και οι πολίτες να αποζημιώνονται σωστά μέσα από τις πραγματογνωμοσύνες ειδικών σε θέματα είναι το μοντέλο της κοινοπραξίας όπου μετέχουν το κράτος, μέσω κάποιας αντασφαλιστικής και διάφορες ασφαλιστικές. Πρόκειται για μοντέλο το οποίο συστήνει και η ΕΕ και εφαρμόζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σεισμός τώρα στην Ηλεία

Η δόνηση ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 10 χλμ

 

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 6:52 στην Ηλεία και συγκεκριμένα 28 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ, 22 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου, με εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

newsbeast

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Κατάρρευση κτηρίου στο Μανχάταν – Αναφορές για εγκλωβισμένους

Μεγάλη η κινητοποίηση των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση των αρχών στη Νέα Υόρκη μετά την κατάρρευση κτηρίου και τις αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο CBS, πρόκειται για ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων, που βρίσκεται επί της οδού Αν στο Μανχάταν

Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Εφιαλτικές εικόνες από το κτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία

Νέο βίντεο που σοκάρει από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Κτίριο διαλύεται και μετατρέπεται σε… σκόνη

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, όμως οι εφιαλτικές εικόνες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία εξακολουθούν να προκαλούν σοκ.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο βίντεο από τη στιγμή που κτυπά ο Εγκέλαδος τη γειτονική χώρα, αυτή τη φορά από κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικό ενός κτιρίου.

Με το ξέσπασμα του σεισμού, το κτίριο αρχίζει να διαλύεται και να μετατρέπεται σε… σκόνη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en