ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα βρήκαν Δήμος Καβάλας και Αίσωπος | Οι 6 ρόλοι που αναλαμβάνει ο φιλοζωικός

Αλλάζει το κλίμα ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και τα φιλοζωικά σωματεία για το θέμα των αδέσποτων ζώων, με τα σωματεία να αναλαμβάνουν ενεργό και ρυθμιστικό ρόλο στην διευθέτηση του προβλήματος. Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου του σωματείου τονίζεται πως «Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων με την αντιδήμαρχο κα. Κορίνα Πρασσά και την δήμαρχο Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα»

Ο ενεργός πλέον ρόλος των φιλοζωικών αφορά κυρίως 6 σημεία:

  1. Ανατέθηκαν καθήκοντα στα φιλοζωικά σωματεία να μεριμνούν και να διαχειρίζονται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των πολιτών και την ευζωία των αδέσποτων ζώων.
  2. Παρασχέθηκε η άδεια πάσης φύσεως ελέγχου του κυνοκομείου Καβάλας στα φιλοζωικά σωματεία.
  3. Αποφασίστηκε η έναρξη προγράμματος υιοθεσιών από τα φιλοζωικά σωματεία με στόχο την υιοθεσία ζώων του κυνοκομείου Καβάλας.
  4. Συστάθηκε η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων με πρόεδρο την κα. Κορίνα Πρασσά, κτηνίατρο την κα. Ευαγγελία Κοντοστόλη, εκπαιδευτή τον κ. Δημήτρη Μίσσιο και εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, τον κ. Γεώργιο Ρουσόπουλο και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, η οποία θα ελέγχει μεταξύ άλλων τις περισυλλογές και τις επανεντάξεις των αδέσποτων ζώων.
  5. Αποφασίστηκε η άμεση ηλεκτρονική σήμανση και ο εμβολιασμός όλων των αδέσποτων σκύλων του Δήμου Καβάλας, πράγμα που θεωρείται άμεση ανάγκη για τη διασφάλιση της υγείας τόσο των ζώων όσο και των πολιτών.
  6. Δρομολογήθηκε η δημιουργία τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης ώστε να ενημερώνεται ο Δήμος Καβάλας όταν συμβαίνουν τραυματισμοί αδέσποτων ζώων συνέπεια τροχαίων ατυχημάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αισώπου είναι ενθουσιασμένο με τις παραπάνω αποφάσεις που προτάθηκαν από την αντιδήμαρχο κα. Κορίνα Πρασσά και υιοθετήθηκαν αμέσως από την δήμαρχο Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, οι οποίες εκτός από διάθεση να βρεθεί από κοινού λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα, επέδειξαν πρωτοφανή ανθρωπιά και ενδιαφέρον παρά τα δεκάδες υβριστικά σχόλια τρίτων, τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια διαφωνίας με τα φιλοζωικά σωματεία όσον αφορά περισυλλογές ζώων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version