VIDEOS

Τα “άκουσαν” τα στελέχη του ΕΛΓΑ | Kόντρες αγροτών – ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

Εν μέσω διαμαρτυριών των αγροτών πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσκεψη του προέδρου των Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων, Βασίλη Έξαρχου και του αντιπροέδρου, Αργύρη Μποτού στις πληγείσες από χαλάζι περιοχές του πρώην Δήμου Ορφανού.
Τα δύο στελέχη του ΕΛ.Γ.Α. φάνηκαν να μην έχουν έτοιμες απαντήσεις στην προσπάθειά τους να καλμάρουν τους έξαλλους αγρότες που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από τη χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας, όπως τις κατέγραψε την Παρασκευή η κάμερα του ΕΝΑ. Τα δημοτικά διαμερίσματα που επλήγησαν περισσότερο είναι αυτά του Ποδοχωρίου, του Οφρυνίου, της Γαληψού, του Κοκκινοχωρίου, όπως και εκτάσεις σε Ορφάνι, Κάρυανη και Ακροπόταμο, ενώ έγινε αυτοψία σε εκτάσεις του Ποδοχωρίου και του Ακροποτάμου.
Στην συνάντηση βρέθηκαν και οι βουλευτές, Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, οι απερχόμενοι αντιπεριφερειάρχες, Αρχ. Γρανάς, Γ. Γερομάρκος, ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης και ο νεοεκλεγείς, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Ζαφείρης Μυστακίδης .

Οι αγρότες έθιξαν για ακόμη μια φορά το πρόβλημα της μονής χρήσης της σουλτανίνας, όταν σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελλοπόνησο και την Κρήτη δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να κάνουν διπλή και τριπλή απόσταξη σε όσα προϊόντα δεν έχουν πληγεί από το χαλάζι, αλλά και το ζήτημα με την αντιχαλαζική προστασία και την ένταξη της Καβάλας στον προγραμματισμό του ΕΛ.Γ.Α.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος από τις διαμαρτυρίες των αγροτών της περιοχής του Ποδοχωρίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τις δηλώσεις του δεν δέχθηκε να υποβάλλουμε ερωτήσεις ζητώντας να πει αυτά που ήθελε να πει ο ίδιος.

Τέλος δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΕΛΓΑ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος των αγροτών του Παγγαίου Κώστας Παπαμερής για την κοροϊδία των αγροτών με την υπολειμματική αξία που χρησιμοποιείται για την μείωση των αποζημιώσεων αλλά και την μη κάλυψη της Καβάλας από το πρόγραμμα του ΕΛΓΑ για την αντιχαλαζική προστασία με εναέρια μέσα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version