ΚΑΒΑΛΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ «Η ΚΑΒΑΛΑ»: Δελτίο τύπου για τις διώξεις των ναυτεργατών.

Χαρακτηριστικά κλιμάκωσης παίρνει η επίθεση του συγκυβέρνησης και εφοπλιστών ενάντια στην συνδικαλιστική δράση των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών.

Την Δευτέρα 23 Ιούνη δικάζονται στο Μονομελές πλημμελειοδικείου Θάσου 20 εν ενεργεία και 8 συνταξιούχοι ναυτεργάτες από Θάσο, γιατί συμμετείχαν στις πανελλαδικές πανεργατικές Απεργίες στις 11/3/2010 & 14/11/2012 με την κατηγορία της «παρακώλησης συγκοινωνιών».

Το σωματείο συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας καταγγέλλει στο λαό του Νομού την ναυτιλιακή εταιρία του Μητσόπουλου που σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές και την εισαγγελία Καβάλας έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών εν ενεργεία & συνταξιούχων, και άλλων εργαζομένων του νησιού με σκοπό να τρομοκρατηθούν οι ναυτεργάτες στις πορθμειακές γραμμές της Θάσου-Καβάλας και σε όποιον άλλο εργαζόμενο εκφράζει την αλληλεγγύη του, με σκοπό να προχωρήσει η λογική «νόμος και τάξη».

Όσο τα αντιλαϊκά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική, συγκυβέρνησης, εφοπλιστών, μεγάλου κεφαλαίου, συνεχίζονται,  είναι αναγκασμένοι να εντείνουν την  τρομοκρατία, μέσα από κατασταλτικούς μηχανισμούς και με την τροφοδότηση φασιστικών συμμοριών τύπου Χρυσής Αυγής με στόχο να χτυπήσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η λύσσα τους για τους αγώνες των ναυτεργατών στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Καβάλας οδηγεί στην κατάθεση δεκάδων μηνύσεων σε βάρος των ναυτεργατών που αντιστέκονται στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιριών να κάνουν τσιφλίκι τους τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού.

Οι ναυτεργάτες όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για συντάξεις και μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για να έχει το νησί σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες 365 μέρες το χρόνο, ικανοποιώντας τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Το καθεστώς της ασυδοσίας και αυθαιρεσίας που έχουν επιβάλει οι ναυτιλιακές εταιρίες στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Καβάλας, οι οποίες αποθρασυμένες από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζουν αυτές την έναρξη, την πυκνότητα και την λήξη των δρομολογίων με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, με αποτέλεσμα το νησί να παραμένει αποκομμένο τους χειμερινούς μήνες, πρέπει να βρει την καθολική αντίδραση του λαού της Θάσου, των μαζικών φορέων. Το σωματείο των ναυτεργατών, οι συνταξιούχοι του κλάδου και άλλοι εργαζόμενοι του νησιού με τον αγώνα τους δείχνουν τον δρόμο.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να μην κάνουν πίσω, ιδιαίτερα τα πληρώματα της ΝΕΚ, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους να χαλάσουν τα σχέδια των ναυτιλιακών εταιριών.

Από κοινού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς, τις απειλές που εξαπολύει ο Μητσόπουλος με στόχο να υφαρπάξει την συγκατάθεση τους για μη συμμετοχή στις απεργίες.

Ενιαία να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που στοχεύει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version