ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ | «Πανικόβλητος κι απομονωμένος Μητσοτάκης»

«Πανικόβλητο» χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΣΥΡΙΖΑ-  Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως αυτός ο πανικός του αποτυπώθηκε στην παρουσία του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

Σε σχέση με την ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο, στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούν πως στο οικονομικό πεδίο επικεντρώθηκε σε παροχολογία η οποία, όμως, δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα στη ρίζα τους.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας κι όχι μόνο, μέσω των χρημάτων των φορολογούμενων στους οποίους επιστρέφει το ένα ευρώ από τα δέκα που εισπράττει από αυτούς.

το ίδιο μήκος κύματος, σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που πριμοδοτεί την πολιτική αστάθεια, αφού ιδίως ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών έχει μείνει χωρίς συμμάχους στην κάλπη της απλής αναλογικής.

«Ο Μητσοτάκης τρέμει τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης κι αυτό φάνηκε κι από τις σχετικές απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Του έχει μείνει μόνο η άκρα Δεξιά, γι’ αυτό και η δυσκολία του να προωθήσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, όπως τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως προς την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπως προσθέτουν στην Κουμουνδούρου, ήρθε να απαντήσει στα ψευτοδιλήμματα του πρωθυπουργού και στο αυταρχικό του στιλ διακυβέρνησης, τονίζοντας πως κριτής όλων είναι ο λαός κι αυτός θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός κι όχι κυβερνήτης, όρο που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως κι αν έχει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβαίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ παίρνοντας μαζί του, όπως επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, μια δέσμη οραματικών, αλλά και υλοποιήσιμων προτάσεων.

Αναφέρουν, μάλιστα, με νόημα πως δεν είναι δυνατό να ζητούν μόνο από τον κ. Τσίπρα την κοστολόγηση μέχρι και του τελευταίου σεντ του προγράμματος που θα ανακοινώσει, αλλά να μην γίνεται το ίδιο και με τον κ. Μητσοτάκη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version