Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη | Αποδείχθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε επανειλημμένως ψέματα

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού το πρωί της Πέμπτης 11/4 στον ΑΝΤ1 σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει: «Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, αποδείχθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε επανειλημμένως ψέματα στον ελληνικό λαό για να τον παραπλανήσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η μοιραία αμαξοστοιχία να μετέφερε ξυλόλιο κι άλλα εύφλεκτα υλικά κάτι που διέψευδε… κατηγορηματικά στις 22 Μαρτίου 2023».

«Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει “πώς διέρρευσαν οι μονταρισμένες ηχητικές συνομιλίες στα Μέσα την επόμενη του εγκλήματος”» προσθέτει η ανακοίνωση υπαναχωρώντας από την αρχική θέση της κυβέρνησης του πως τα περί μονταζιέρας αποτελούσαν μύθευμα».

Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι επίσης η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης «παραδέχτηκε το μπάζωμα για λόγους “σταθεροποίησης του εδάφους”, δηλώνοντας όμως και πάλι άγνοια για το ποιος πήρε την απόφαση αυτή».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «είναι προφανές πως ο κύριος Μητσοτάκης υπό την πίεση της πραγματικότητας, βρίσκεται σε πανικό γι’ αυτό και επιλέγει την αλαζονεία και την τοξικότητα αντί της αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του». Με αφορμή δε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία «με όποιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «γνωρίζει προφανώς ότι επίκειται σκληρό μήνυμα για τον ίδιο και την κυβέρνηση του στην κάλπη της 9ης Ιουνίου». «Ειδικά σε αυτό έχει δίκιο, είναι καλά πληροφορημένος από τους ερευνητές της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό δηλώνει ‘με όποιο αποτέλεσμα’», προσθέτει.

Παράλληλα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «πέραν της αλαζονείας του, όμως, επιστρατεύει στο δρόμο προς τις κάλπες και τον πιο φθηνό λαϊκισμό στην προσπάθεια του να συσπειρώσει την παραπαίουσα ΝΔ». «Κάπως έτσι», αναφέρει ειδικότερα, «εξηγείται και η επίθεση λάσπης προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη». «Η προσπάθεια του να επιβάλει στον δημόσιο λόγο το αφήγημα των ‘δύο άκρων’ είναι τραγική. Η σύγκριση του Στέφανου Κασσελάκη με ακροδεξιούς πολιτικούς προκαλεί μόνο θυμηδία και είναι ενδεικτική της απελπισίας του ιδίου», τονίζει.

Επιπλέον αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για μία ακόμη φορά πως ζει σε ένα ‘συννεφάκι’, σε αντίθεση με τον μέσο πολίτη της χώρας που δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα, αφού υποστήριξε πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι δήθεν επαρκή». «Ας ρίξει μια ματιά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αντιληφθεί ότι υπάρχουν λύσεις και μάλιστα απόλυτα κοστολογημένες», αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το αποκορύφωμα, βέβαια, του θράσους του κυρίου Μητσοτάκη είναι όταν υπόσχεται “σύγκρουση με το βαθύ κράτος”». «Με ποιο βαθύ κράτος θα συγκρουστεί; Με αυτό του Predator, της μονταζιέρας, του μπαζώματος, της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων; Δηλαδή με τον ίδιο του τον εαυτό…;», τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να σοβαρευτεί» και «να δώσει πειστικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που του θέτουμε καθημερινά για το έγκλημα των Τεμπών, να σταματήσει να βάζει την αλληλεγγύη των “τζακιών” πάνω από την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης». Επίσης, «να ακούσει τα καμπανάκια της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και να σταματήσει να φλερτάρει με το grexit από τους ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς». Επιπλέον, «να πάψει την προπαγάνδα για την κατάσταση της Οικονομίας και να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες» και «να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες θέλουν να ζουν σε κράτος δικαίου, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «θα τα αντιληφθεί όλα αυτά το βράδυ των ευρωεκλογών. Η απάντηση στην αλαζονεία και τον πολιτικό κυνισμό θα είναι ηχηρή και αποστομωτική»

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και διαδέχθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (επίσης ΚΥΣΕΑ).

Στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και οι Υπουργοί:

  • Εξωτερικών.
  • Εθνικής Άμυνας.
  • Προστασίας του Πολίτη.
  • Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, από σήμερα αρχίζει επισήμως η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Ήδη, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν απευθύνει «ισχυρή σύσταση» στους συμπολίτες μας «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και «να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορούν να επανεξεταστούν, δεν είναι τελεσίδικες

Για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας αλλά θίγοντας τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επισημαίνοντας δε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία μεταρρύθμιση η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη θεραπεύοντας παθογένειες που κάνουν τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση της δίκης για το Μάτι και τις ποινές, τονίζοντας πως πρόκειται για κρίσεις οι οποίες εάν η Δικαιοσύνη το αποφασίσει μπορούν να επανεξεταστούν και πως δεν είναι τελεσίδικες. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι ποινές επήλθαν από ένα ευμενέστερο πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και πως εάν ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση οι ποινές θα ήταν αυστηρότερες. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εθνικές τραγωδίες δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται και να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Οικονομία λέγοντας πως η παρούσα Κυβέρνηση είναι αυτή που στηρίζει εμπράκτως το εισόδημα των πολιτών όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά όρια συμπληρώνοντας πως όταν η ακρίβεια υποχωρήσει οι αυξήσεις αυτές θα είναι που θα έχουν μείνει μόνιμα. Σημείωσε δε πως αποτελεί επιτυχία για την χώρα που έχει ανάπτυξη πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τηρώντας παράλληλα τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως βάζει μία τάξη καθώς στόχος είναι να επιταχυνθεί η απόδοση της Δικαιοσύνης σε μία χώρα που έχει περισσότερους δικαστές σε σχέση με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά την ίδια ώρα καθυστερεί αισθητά σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ στην έκδοση αποφάσεων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Εκσυγχρονίζουμε τη Δικαιοσύνη και την προσαρμόζουμε στις ανάγκες της κοινωνίας

Την επίλυση μιας «μεγάλης χρόνιας εκκρεμότητας» που διαμορφώνει «ένα σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, πραγματικά κοντά στον πολίτη», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι με αυτόν «αντιμετωπίζουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και αξιοποιούμε καλύτερα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της. Ξεπερνάμε και στην περίπτωση αυτή μία ακόμα από τις σημαντικές παθογένειες της χώρας και τις διαχρονικές εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος, ενώ ενισχύουμε το Κράτος Δικαίου».

Όσα προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε, «θα υλοποιηθούν με την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας με εξασφαλισμένα 493.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ναι, του Ταμείου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπήρξε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και για το οποίο υποστηρίζετε ότι τα χρήματά του προορίζονται για τους λίγους και ισχυρούς. Και για μία ακόμη φορά εκτίθεστε. Διότι μόνο για τους λίγους και ισχυρούς δεν υλοποιούνται τα έργα ψηφιοποίησης διαδικασιών και αρχείων, τα νέα δικαστικά κτίρια, η καλύτερη στελέχωση και κατάρτιση δικαστικών λειτουργών και δικαστικών βοηθών».

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «με τα νέα δεδομένα, μειώνεται ο συνολικός χρόνος εκδίκασης σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας κατά 30%, δηλαδή κατά 450 ημέρες», ενώ ειδικά για την Καβάλα, υπογράμμισε ότι διατηρείται το Πρωτοδικείο, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Παράλληλα, ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται το Παγγαίο και η Θάσος, στην κατά τόπο αρμοδιότητά τους.

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα με την κάλυψη των δύο κενών οργανικών θέσεων γραμματέων στο νησί της Θάσου».

H Δικαιοσύνη, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «την οποία όλοι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε σε απόλυτο βαθμό και όχι α λα καρτ, με την παρούσα πολιτική, θεσμική και με κοινωνικό πρόσημο μεταρρύθμιση εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη την υπόσχεσή της για ταχύτερη, ποιοτικότερη, αποδοτικότερη, διαφανή και αξιόπιστη απονομή της. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το δικαστικό σύστημα ενισχύεται και η καθημερινότητα του πολίτη βελτιώνεται. Σε αυτή την προσπάθεια, καλό για τον τόπο θα ήταν να πορευτούμε από κοινού, αφήνοντας στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε μαζί το παρόν νομοσχέδιο».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en