ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται Δευτέρα και Πέμπτη οι δίκες των ναυτεργατών σε Θάσο και Καβάλα

Με δελτίο τύπου που έστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και  Ιδιωτικών Ν. Καβάλας εκφράζουν την στήριξή τους στους δοκιμαζόμενους ναυτεργάτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις λόγο των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, αναφέροντας επί λέξη…

“Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Ν. Καβάλας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας που για πολλοστή φορά δέχεται μια πραγματική βιομηχανία ποινικών διώξεων από την ναυτιλιακή εταιρία ΝΕΚ συμφερόντων Μητσόπουλου.

Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη στα δικαστήρια Θάσου δικάζονται, σε τρεις δίκες, 21 ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2/4/2014, 19-20/3/2012 και 11/4/2012.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου εκδικάζεται, στα δικαστήρια Καβάλας, η έφεση που κατέθεσαν οι ναυτεργάτες κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκαζε 20 από αυτούς σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή.

Οι διωκόμενοι ναυτεργάτες καταδικάστηκαν από την «τυφλή» και «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11/3/2010, με το επικίνδυνο σκεπτικό ότι και μόνο η φυσική τους παρουσία στον χώρο του λιμανιού, που πραγματοποιούνταν απεργιακή κινητοποίηση από σωματεία του νησιού, είναι παράνομη πράξη. Στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της Απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης, της συμμετοχής των εργαζομένων σε απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η επίθεση των εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων στα δικαιώματα της εργατικής τάξης συνεχίζεται και με την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απολύσεις, απλήρωτη εργασία, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι φαινόμενα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο σε όλη την χώρα.

Η πάλη για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη για την επαναφορά όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με την πάλη για την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Με την πάλη ενάντια στο νέο μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το 10 πρωί έξω από τα δικαστήρια Καβάλας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ !!!

Το Δ.Σ 21/11/2015″

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version