ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Συνάντηση Κώστα Μορφίδη με τον Διοικητή Υ.ΠΕ. Μακεδονίας Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ και περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Μορφίδης, και αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, αποτελούμενη από τους κ.κ. Θόδωρο Μπόνο και Στάθη Τσαρίδη, συναντήθηκαν την Τρίτη 12 Μαΐου με τον κ. Στρατή Πλωμαρίτη, Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των δομών Υγείας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και ο σχεδιασμός από την πλευρά της Διοίκησης της Υ.ΠΕ. και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την Πρωτοβάθμια περίθαλψη και γενικότερα με τη λειτουργία του Ε.Σ.Υ.

Ο κ. Πλωμαρίτης, κατ’ αρχάς τόνισε ότι καμία οργανική μονάδα δεν πρόκειται να κλείσει ή να συγχωνευθεί. Αντιθέτως θα διασφαλισθεί η λειτουργία τους σ’ αυτή την ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, με τις προσλήψεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί, έως ότου κατοχυρωθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις, ώστε να υλοποιηθεί ο νέος σχεδιασμός για την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους και την αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, διευκρινίστηκε ότι έχει συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα παραδώσει τα πορίσματά της έως τις 20 Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η διαβούλευση των φορέων για την οριστικοποίηση της Πρότασης Νόμου που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα προβληματική δομή του ΠΕΔΥ.

Εν συνεχεία, ο κ. Πλωμαρίτης διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει αποσπαστεί από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καβάλας. Οι ενέργειες που γίνονται αυτήν την περίοδο σχετικά, αποσκοπούν στη νομιμοποίηση των αποσπάσεων, πράγμα που μέχρι τώρα δεν είχε γίνει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω «αποσπάσεων» είχε πραγματοποιηθεί με προφορικές εντολές.

Επίσης συζητήθηκαν οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολείται το προσωπικό των ιδιωτικών συνεργείων, που παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επ΄ αυτού υπάρχουν προτάσεις για δραστικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στο εγγύς μέλλον να μην υφίστανται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων στον ίδιο εργασιακό χώρο και κυρίως εργαζόμενοι που δουλεύουν σε «συνθήκες γαλέρας».

Τέλος δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την εξόφληση των εφημεριών και των υπερωριών του προσωπικού, καθώς επίσης και τη διόρθωση των λαθών στον υπολογισμό τους που έχουν γίνει στο Νοσοκομείο Καβάλας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version