Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Καβάλας αναλαμβάνει τα εξιτήρια του νοσοκομείου!

Η έλλεψη προσωπικού στο Παράρτημα Καβάλας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) απέκτησε δραματική διάσταση. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση επιχειρησιακής ασφυξίας», είπε, χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων, Κώστας Τσιτσιλικάκης, στην έναρξη της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2016, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, με θέμα τα προβλήματα της προνοσοκομειακής παροχής φροντίδας υγείας στην Περιφεριακή Ενότητα Καβάλας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας-Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, ενώ προσκλήθηκαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Καβάλας, ο εκτελών προσωρινά καθήκοντα διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, Ευάγγελος Καμπουρίδης, ο διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θέμης Ζεκερίδης και οι βουλευτές Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας ανέφερε, ακόμα, ότι πρέπει να ιδρυθούν Τομείς στο δυτικό (Ελευθερούπολη), στο ανατολικό τμήμα (Χρυσούπολη), στο νησί της Θάσου και να στελεχωθούν κανονικά, ώστε να καλυφθεί πλήρως ο Νομός Καβάλας. «Είμαστε εδώ, για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και για να εκφράσουμε την αγωνία μας για τη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στην περιοχή», πρόσθεσε.
Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. έχουν επιφορτιστεί, εκτός από τα βασικά καθήκοντα, την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου Καβάλας (εξιτήρια, εξετάσεις αξονικού τομογράφου), των τριών Κέντρων Υγείας (Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Θάσου) και της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα), η οποία τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από ξένους παραθεριστές και επισκέπτες.
Σύμφωνα με τον Στρατή Πλωμαρίτη, η έλλειψη προσωπικού και μέσων είναι η «μήτρα» που γεννά όλα τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα. «Στην περίοδο που ζούμε, υπό καθεστώς επιτροπείας και σκληρής επιτήρησης, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σταματήσουμε τις «αιμορραγίες» του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο βρίσκεται υπό διάλυση», σχολίασε και σημείωσε ότι, η πίεση που ασκείται από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, είναι ένα σημαντικό όπλο για εκείνον, προκειμένου να πιέσει, με τη σειρά του, τους πολιτικούς προϊσταμένους του.
Πριν πάρουν το λόγο οι βουλευτές, Δ. Εμμανουηλίδης, Γ. Παπαφιλίππου, Ν. Παναγιωτόπουλος και οι δήμαρχοι, μίλησε ο Θ. Ζεκερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία της έκθεσης που θα παραδώσει στην κεντρική διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., πριν αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή, για τη λειτουργία του Παραρτήματος Δράμας, Καβάλας, Σερρών. Κατά την άποψη του, πρέπει να ιδρυθούν Βάσεις και όχι νέοι Τομείς στην πόλη της Καβάλας, στην Ελευθερούπολη, στη Χρυσούπολη και στην παραλία Οφρυνίου, ενώ τόνισε πως υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, μπορεί να γίνει, μόνο, σωστή διαχείριση του προσωπικού και των μέσων που διαθέτει το Ε.Κ.Α.Β., στο πλαίσιο του ισχύοντος νομικού καθεστώτος.
Οι δήμαρχοι Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Ο πρώτος μίλησε για τη λειτουργία του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Θάσου και για τις διακομιδές προς το νοσοκομείο Καβάλας, ενώ ο δεύτερος για την ενίσχυση του πολυιατρείου στην παραλία Οφρυνίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για το ζήτημα που έθιξε ο δήμαρχος Θάσου, της αλλαγής του ασθενοφόρου στο πορμθείο της Κεραμωτής με άλλο όχημα που θα μεταφέρει τον ασθενή μέχρι την Καβάλα, ο Στρατής Πλωμαρίτης απάντησε ότι είναι διαχειρίσιμο θέμα, ενώ για το πολυιατρείο στην παραλία Οφρυνίου, ενημέρωσε τον δήμαρχο Παγγαίου, ότι εγκρίθηκε ο οργανισμός λειτουργίας και ότι από τις 15 Ιουλίου 2016, το ιατρείο θα επισκέπτονται δύο γιατροί κάθε εβδομάδα, πλην του Σαββατοκύριακου, ως εξής. Τις τρεις ημέρες θα πηγαίνει γιατρός από την Ελευθερούπολη και τις υπόλοιπες δύο ημέρες γιατρός από τις Σέρρες. Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι γίνεται επεξεργασία της εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, τέλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κατέθεσε την πρόταση, την οποία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης, να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας την μεταφορά των ασθενών που παίρνους εξιτήριο από το νοσοκομείο, ώστε να αποφορτιστεί το Ε.Κ.Α.Β. από τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα και να επικεντρωθεί στη βασική αποστολή του, που είναι η διακομιδή των επειγόντων περιστατικών.
Η Δ. Τσανάκα είπε ότι αν δοθεί στο Δήμο Καβάλας ένα ασθενοφόρο όχημα, μπορεί να προσλάβει δύο άτομα, πιθανόν άνεργους διασώστες, με σύμβαση εργασίας διάρκειας δύο μηνών, τα οποία θα μεταφέρουν τους ασθενείς που εξέρχονται από το νοσοκομείο στα σπίτια τους. Για να υπάρχει νομική κατοχύρωση, θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση έργου μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. βρήκαν θετική την πρόταση της δημάρχου και δήλωσαν πως την υποστηρίζουν, αφού ρυθμιστούν ορισμένα ζητήματα, όπως η ασφαλιστική κάλυψη των ατόμων που θα κάνουν τα δρομολόγια.

πηγη: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δράμα | Εξασφάλιση 15 Εκατομμυρίων Ευρώ για Έργα Υποδομών

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα στο πλαίσιο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη Δράμα. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να οριστεί ο ανάδοχος του έργου για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη και δήλωσε: «Η ανάπτυξη των δύο έργων, που αποτελεί σταθερό αίτημα της Δράμας, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κινητικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, αν και μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή.»

Στη συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τον Υπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ. Αναγνώπουλος, ο Βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δράμας, Δ. Αμαραντίδης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες σε Παγγαίο και Νέστο | Ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες

Τις πληγές τους μετρούν και οι αγρότες στο Οφρυνιο Καβάλας μετά τη θεομηνία που έπληξε για σχεδόν μία ώρα την περιοχή προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες βερίκοκου.

Όπως λένε αγρότες που καλλιεργούν βερίκοκα «το 95% περίπου της παραγωγής έχει καταστραφεί, έπεσε στο έδαφος και πλέον δεν μπορεί ούτε να πωληθεί ούτε να δοθεί για κομπόστα ή για χυμό».

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί και όσοι καλλιεργούν ελιές και σιτηρά, ενώ, περιμένουν το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που θα πάει να εκτιμήσει την κατάσταση και να αρχίσει η διαδικασία απόδοσης των αποζημιώσεων καθώς όπως λένε τα έξοδα τρέχουν και η χρονιά πλέον είναι χαμένη γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ολική ζημιά σε ακτινίδια

Σε απόγνωση είναι οι καλλιεργητές ακτινιδίων στο Νέστο. Οι ισχυροί άνεμοι, τη Μεγάλη Παρασκευή, βρήκαν τα φυτά πάνω στην ανθοφορία, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της παραγωγής. Η ζημιά στα ακτινίδια αγγίζει το 80% και θα φανεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για το Μελάνωμα από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας, θα πραγματοποιήσει 50 προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα ΔΩΡΕΑΝ, στις ημερομηνίες από Τετάρτη 15/5 – Παρασκευή 24/5/2024.

 Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ.

 Προηγούνται οι ανασφάλιστοι και οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Τα γραφεία μας βρίσκονται Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Είμαστε ανοιχτά από Δευτέρα έως  Παρασκευή από τις 10 – 12πμ.

Τηλ. 2510 620 208

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en