Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με την Ένωση Γονέων Καβάλας

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους μαθητές του Ν. Καβάλας και τις οικογένειές τους, όπως η μεταφορά των μαθητών, οι ανάγκες των κτιριακών υποδομών κ.ο.κ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Ένωση για την επίσκεψη και δήλωσε πως βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα για την κατάκτηση του Conference League

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League με τον Ελ Κααμπί στο 117 του τελικού του Conference League στην παράταση της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα, με το VAR να ελέγχει τη φάση και να κατακυρώνει το τέρμα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Ο Ιμπόρα με αυτοθυσία πήρε την μπάλα, ο Έσε έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Ελ Καμπί μπήκε στη φάση με το κεφάλι και νίκησε τον πορτιέρε της Φιορεντίνα, κάνοντας το 1-0.

Για αυτόν τον λόγο ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα μέχρι και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με νέο Αστυνομικό Διευ/ντη Γ. Γκράνα

Με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης και ως σήμερα Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Καβάλας κ. Γεώργιο Γκράνα συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεώδορος Α. Μαρκόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρει τον Αστυνομικό Δ/ντη Ροδόπης για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει και εξήρε το έργο του και την προσφορά του, στο Νομό Καβάλας, όλα τα χρόνια που υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον Αστυνομικό Δ/ντή Ροδόπης «και σε ανώτερα» και προσέθεσε ότι η Π.Ε. Καβάλας θα προσβλέπει σε αυτόν ως κορυφαίο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και πολίτη του Ν. Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ο Καβαλιώτης τραγουδιστής Βασίλης Μπατής βοήθησε δύο τουρίστες που έπεσαν “θύματα” κλοπής στην Θεσσαλονίκη

Θύματα κλοπής έπεσα δυο τουρίστες από την Ουγγαρία κατά την περιήγηση τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ζευγάρι αντιλήφθηκε ότι λείπει το πορτοφόλι τους όταν πήγαν να παραγγείλουν σουβλάκια από το ψητοπωλείο που βρίσκεται μπροστά από την στάση του μετρό στην Αγ. Σοφίας.

Ωστόσο, πάνω στην ατυχία τους στάθηκαν τυχεροί, καθώς στο μαγαζί βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες, ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Μπατής και ο Δημήτρης Μίτκος, που όχι μόνο τους πρόσφεραν δωρεάν το φαγητό που είχαν παραγγείλει αλλά τους βοήθησαν κιόλας να ψάξουν τα κλοπιμαία και να καταγγείλουν το περιστατικό.

Οι δυο Ούγγροι, που μπορεί να μην βρήκαν το πορτοφόλι και τα κλοπιμαία, έμειναν ενθουσιασμένοι από την συμπεριφορά του γνωστού τραγουδιστή και του συνεργάτη του. Μάλιστα, έγραψαν σχόλια στη σελίδα του ψητοπωλείου, μοιράζοντας την εμπειρία τους και ευχαριστώντας τους ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τουρίστας από την Ουγγαρία, ήταν διακοπές με την σύζυγό του στην Σάρτη και ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για βόλτα. Φαίνεται πως όταν πήγαν στο Καπάνι, τους έκλεψαν τα χρήματα και το πορτοφόλι. «Μετά τα ψώνια, αποφασίσαμε να φάμε κάτι και μας άρεσε πολύ το Metro43. Μετά την παραγγελία, αποδείχθηκε ότι δυστυχώς δεν έχω το πορτοφόλι μου. Το άτομο που εργαζόταν εκεί (μάλλον ο ιδιοκτήτης) δεν με έστειλε πίσω για να βρω χρήματα, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει! Γύρισα στην αγορά για να δω αν το πορτοφόλι μου ήταν ακόμα εκεί, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Επιστρέψαμε στο εστιατόριο Metro43 όπου περίμενε η γυναίκα μου. Πριν πάμε στην αστυνομία και στο προξενείο για να καταγγείλουμε το πρόβλημα, μας δώσανε τα δύο χάμπουργκερ που παραγγείλαμε. Μας έδωσε επίσης δύο αναψυκτικά και δύο μπουκάλια νερό ως επιπλέον δώρα. Το τονίζω ως δώρο! Του είμαι πολύ ευγνώμων για τη βοήθειά του αλλά και για τον τρόπο που μας φέρθηκε. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις έναν τόσο ευγενικό, καλόκαρδο άνθρωπο, και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το νόστιμο χάμπουργκερ και το φιλόξενο μέρος το έφτιαξαν» γράφει στο σχόλιο του ο τουρίστας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσει ξανά έγγραφα για να μπορέσει να φύγει. «Ίσως αρκεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα πορτοφόλια σας! Δεν ήταν εύκολο να αποκτήσω ένα προσωρινό έγγραφο για να μπορέσω να ταξιδέψω στο σπίτι μου στην Ουγγαρία. Ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε μου!» λέει απευθυνόμενος στον γνωστό τραγουδιστή και ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου, Βασίλη Μπατή.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έγκλημα στο Κιλκίς | Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο ανήλικοι15 και 16 ετών, που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές Κιλκίς, και είχε ως αποτέλεσμα να πυροβολήσει ο κτηνοτρόφος με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 45χρονο συνεργό τους, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι δύο ανήλικοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Κιλκίς, ενώπιον του οποίου αρνήθηκαν ότι πήγαν να ληστέψουν τον κτηνοτρόφο. Δίνοντας τη δική του εκδοχή, ο 15χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο λόγος που επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα ήταν για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο επειδή εκείνος – όπως υποστήριξε ο ανήλικος – ασέλγησε εναντίον του το περασμένο καλοκαίρι όταν δούλευε στη συγκεκριμένη μονάδα, όπως και εναντίον της ανήλικης αδελφής του.

Από την πλευρά του, ο 15χρονος – κατά πληροφορίες – δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις των συγκατηγορουμένων του, τονίζοντας ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Οι ίδιοι ανήλικοι διώκονται επίσης για μικροκλοπές και μία απάτη που φέρονται να τέλεσαν σε προγενέστερο διάστημα. Μετά τις πολύωρες απολογίες τους και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση και μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο κατάστημα κράτησης νέων θα μεταχθούν κρατούνται στο Aστυνομικό Tμήμα της Δοϊράνης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με παράνομες σφαγές ζώων στις Σέρρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με εικονικές σφαγές βοοειδών στις Σέρρες. Κτηνίατροι έβαζαν σφραγίδα για ανύπαρκτες σφαγές ζώων για να λάβουν την επιδότηση, ενώ φέρονται να χρησιμοποιούσαν ακόμη και κωδικές ονομασίες προκειμένου να συννενοούνται και να θησαυρίζουν. Μετά από έρευνα μηνών συνελλήφθησαν έξι άτομα και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα που πιστοποιούσε εικονικές σφαγές ζώων

Κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας, ιδιώτες και διοικητικά μέλη σφαγείου κατηγορούνται ότι δρουσαν σαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη του 2023. Εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για γεννήσεις – θανάτους ζώων και εικονικές σφαγές έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με Σγουρίδη Κουίκ και Εξάρχου

Στα πλαίσια των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον καταγόμενο από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα από την Ξάνθη Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον Υπουργό Επικρατείας και πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Καβάλας κ. Τέρενς Κουίκ, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Εξάρχου και υπηρεσιακούς παράγοντες του οργανισμού, καθώς και με μια σειρά υπηρεσιακών παραγόντων άλλων φορέων. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα για την κατάκτηση του Conference League

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League με τον Ελ Κααμπί στο 117 του τελικού του Conference League στην παράταση της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα, με το VAR να ελέγχει τη φάση και να κατακυρώνει το τέρμα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Ο Ιμπόρα με αυτοθυσία πήρε την μπάλα, ο Έσε έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Ελ Καμπί μπήκε στη φάση με το κεφάλι και νίκησε τον πορτιέρε της Φιορεντίνα, κάνοντας το 1-0.

Για αυτόν τον λόγο ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα μέχρι και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκε σήμερα (11/03/2015) ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας. Στην συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό αλλά και «συναδελφικό» κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για μια σειρά σημαντικών θεμάτων των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου και ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου για την αντιμετώπισή τους μεταξύ των οποίων:

  1. Η διαδικασία εκπόνησης της αρδευτικής μελέτης του Φράγματος Μαρμαρά με χρηματοδότηση του Υπουργείου ώστε στη συνέχεια να μπορεί να ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα η κατασκευή του.
  2. Τα θέματα που αφορούν αποζημιώσεις στα πλαίσια του ΕΛΓΑ. Αναλυτικότερα, ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός για την πορεία των εκτιμήσεων στα σταφύλια της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου, για την επείγουσα αναγκαιότητα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Θάσου των οποίων οι ελιές επλήγησαν από ανεμοθύελλα, το ζήτημα της αποζημίωσης συγκεκριμένων ακτινιδιοπαραγωγών στην επαρχία Νέστου αλλά και τον υπαρκτό κίνδυνο πρόκλησης ζημιών (οικονομικών και φυσικών) σε σπαράγγια από τις πρόσφατες πλημμύρες. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας στο Ν. Καβάλας.
  3. Τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τα Τενάγη Φιλίππων και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμπληρωματικής χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.
  4. Τέθηκε το ζήτημα ανάληψης της λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας Καβάλας από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης.
  5. Τέθηκε το ζήτημα έλλειψης γεωτεχνικού προσωπικού και ιδιαίτερα κτηνιάτρων αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την οζώδη δερματίτιδα και τους σχετικούς εμβολιασμούς.
  6. Τα ζητήματα που αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την εφαρμογή της ΚΑΠ όπως τα ζητήματα της εξαίρεσης των εκτάσεων στα Τενάγη Φιλίππων από την υποχρέωση εξασφάλισης συγκεκριμένου αριθμού καλλιεργειών σε κάθε καλλιεργητική χρονιά εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν εκεί, τα θέματα των βοσκοτόπων και τα θέματα παλαιότερων οφειλών προς δικαιούχους κ.α..

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τα θέματα και να δώσει σε άμεσο χρόνο τις σχετικές απαντήσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας δήλωσε ότι «Είχαμε μια καλή συζήτηση με τον Υπουργό κ. Αποστόλου. Μετά από αυτή την συνάντηση παραμένω αισιόδοξος, προσβλέποντας στην θετική ανταπόκριση σε μια σειρά ζητημάτων που συζητήσαμε».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα για την κατάκτηση του Conference League

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League με τον Ελ Κααμπί στο 117 του τελικού του Conference League στην παράταση της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα, με το VAR να ελέγχει τη φάση και να κατακυρώνει το τέρμα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Ο Ιμπόρα με αυτοθυσία πήρε την μπάλα, ο Έσε έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Ελ Καμπί μπήκε στη φάση με το κεφάλι και νίκησε τον πορτιέρε της Φιορεντίνα, κάνοντας το 1-0.

Για αυτόν τον λόγο ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Καβάλα μέχρι και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en