ΚΟΣΜΟΣ

Συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι για την τραπεζική ενοποίηση

Δημιουργείται ταμείο με τους πόρους για το κλείσιμο των αδύναμων τραπεζών

Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την τραπεζική ενοποίηση με μία νέα υπηρεσία που θα έχει τη δυνατότητα να κλείνει τις τράπεζες που είναι αδύνατο να επιβιώσουν και ένα ταμείο που θα καλύπτει τον κόσμο, σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας.

Οι ολονύκτιες διαπραγματεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις χώρες της ευρωζώνης, ολοκληρώνοντας το δεύτερο πυλώνα της τραπεζικής ενοποίησης.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η επίβλεψη των τραπεζών που θα γίνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναφέρονται στο προσχέδιο και επιβεβαιώνονται από πηγές κοντινές στις συνομιλίες, σύμφωνα με το Reuters.

Το ταμείο θα έχει φτιαχτεί μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, αντί για δέκα που είχε αρχικά υπολογιστεί, ενώ οι χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται το 40% των πόρων από την πρώτη χρονιά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τον πρώτο ρόλο στο κλείσιμο των τραπεζών περιορίζοντας έτσι τους ελιγμούς των χωρών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version