ΕΒΡΟΣ

«Στρατός» αναρχικών από όλη την Περιφέρεια ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη με άγριες διαθέσεις

Σημείο συνάντησης αναρχικών από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε η Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, αντιεξουσιαστές από την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, βρέθηκαν στην πρωτεύουσα του Έβρου προκειμένου να συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Αιτία της διαμαρτυρίας ήταν ο εμπρησμός τμήματος του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα εντός του χώρου του νεκροτομείου που τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς.

Ο εμπρησμός σύμφωνα με τους καταληψίες και διοργανωτές της πορείας, ήταν αποτέλεσμα ενέργειας ακροδεξιών στοιχείων.

Αυτός ήταν και ο λόγος της πορείας που έλαβε χώρα η διαμαρτυρία το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την κεντρική λεωφόρο, και κατέληξε στο παλιό νεκροτομείο, το οποίο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης».

b πάνω από 100 άτομα, 50 από την Καβάλα, 25 από την Ξάνθη, 20 από την Κομοτηνή και οι υπόλοιποι από την Αλεξανδρούπολη.

Η διαμαρτυρία διήρκησε από τις 8:30 μμ μέχρι και τις 10 το βράδυ, ενώ η «μάχη» των αναρχικών με τους αστυνομικούς κορυφώθηκε για 30 περίπου λεπτά στο χώρο μπροστά από το παλιό νεκροτομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναρχικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με «άγριες διαθέσεις», αφού ήταν οπλισμένοι με φωτοβολίδες ευθείας βολής, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, και επίσης επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες.

Οι αντιεξουσιαστές αναχώρησαν λίγο αργότερα στις 10:30 το βράδυ, και αφού τα επεισόδια με τους αστυνομικούς είχαν πλέον λάβει τέλος.

Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία και συσπείρωσή τους στην Αλεξανδρούπολη, καταδικνείουν αφενός πως είναι «ετοιμοπόλεμοι», και αφετέρου πως η «μάχη» αντιεξουσιαστικών και ακροδεξιών στοιχείων καλά κρατεί…

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version