Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Αλεξανδρούπολη: Ζητεί έρευνα για τυχόν οργανωμένη δράση εμπρηστών και βία κατά μεταναστών

Να ερευνήσει το ενδεχόμενο οι καταστροφικές πυρκαγιές να οφείλονται σε οργανωμένη εγκληματική δράση αλλά και να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, ζητεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών βάζοντας στο κάδρο συγκεκριμένα αδικήματα υπό έρευνα όπως είναι η συγκρότηση ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που μπορεί να κρύβεται πίσω από τους εμπρησμούς.

Σχετικά με το άλλο σκέλος της παραγγελίας της για τους μετανάστες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να διερευνηθούν σοβαρά αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

Η κ. Αδειλίνη αναφέρει χαρακτηριστικά στην παραγγελία της:

«1. Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, σύμφωνα και με την με αρ. πρωτ. 5553 από 25/7/2023 παραγγελία μας, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ.1 και 265 παρ.1 στοιχ. β, γ ΠΚ) και

2. Ως προς τα καταγγελόμενα στα ανωτέρω συνημμένα δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ.2 ΠΚ), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306 παρ.1 ΠΚ) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα 94 παρ.1, 322 παρ.1α ΠΚ) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α ΠΚ. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Ενώ η πύρινη λαίλαπα μαίνεται στη χώρα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εστίες να εκδηλώνονται ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, ώστε να καθίσταται δυσχερέστατος ο έλεγχός τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται, ανείπωτη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, πιθανότατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, μετανάστες, θύματα, συνήθως, παράνομων διακινητών.

Την ίδια στιγμή είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν.

Συνημμένα δημοσιεύματα:

in.gr: «Ποιος επιτρέπει στους ακροδεξιούς πολιτοφύλακες να κάνουν “σαφάρι” για μετανάστες στον Έβρο»,

efsyn: «Κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού και καλεί σε πογκρόμ»,

kathimerini: «Αλεξανδρούπολη: χειροπέδες στους τρεις που κλείδωσαν μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού»,

iefimerida: «Φωτιά στον Έβρο: εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς»,

in.gr: «Τραγωδία στη Δαδιά: έκτακτη είδηση σε μεγάλα διεθνή μέσα οι απανθρακωμένοι μετανάστες.

Εν όψει των ανωτέρω, καλείστε:

  1. Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, σύμφωνα και με την με αρ. πρωτ. 5553 από 25/7/2023 παραγγελία μας, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ.1 και 265 παρ.1 στοιχ. β, γ ΠΚ) και
  2. Ως προς τα καταγγελόμενα στα ανωτέρω συνημμένα δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ.2 ΠΚ), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306 παρ.1 ΠΚ) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα 94 παρ.1, 322 παρ.1α ΠΚ) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α ΠΚ. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

protothema.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη η κίνηση στα καταστήματα επαγγελματικού εξοπλισμού – Ετοιμασίες για την σεζόν 2024

Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο σε όλες τις τουριστικές περιοχές της περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τα καταστήματα που απασχολούνται στους κλάδους να δουλεύουν σε γρήγορους ρυθμούς και να είναι ικανοποιημένοι από την εν λόγω κίνηση .

Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, λιανικό εμπόριο, εξοπλισμός εστιατορίων κι αλλά προϊόντα έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Voyager of the seas: Έρχεται το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει καταπλεύσει στην Καβάλα

Από το τέλος της περυσινής σεζόν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την συνεργασία του λιμανιού της Καβάλας με το λιμάνι του Μπουργκάζ της Βουλγαρίας αλλά και γενικότερα το θέμα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Είδηση αποτελεί η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου voyager of thé seas , ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν καταπλεύσει ποτέ στο λιμάνι της Καβάλας κάνοντας ένα δυναμικό άνοιγμα της καλοκαιρινής περιόδου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την περίοδο του Πάσχα

Ως ένα μέτριο χειμώνα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Δράμας, κ. Αγγελος Καλλίας, των χειμώνα του 2023-2024 για την περιοχή με την δίκη τους σεζόν που είναι ο χειμώνας να έχει φτάσει στο τέλος του.

Ενω οι επαγγελαμτίες είναι αισιόδοξοι για το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς αναμένται να υπάρξει κίνητικότητα στην περιοχή κατα την περίοδο του Πάσχα αλλα και της Δρμοινογνωσίας.

Αισιόδοξοι ωστόσο είναι και οι επαγγλαμτίες των ξενοδοχειακών μονάδων της Θράκης καθώς και εκεί αναμένεται αύξηση της πληρότητας κατα την περιόδο του Πάσχα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en