ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο η πρόταση για τη «μικρή ΔΕΗ

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης νωρίτερα, Σαμαρά Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, της Χαριλάου Τρικούπη, προετοιμάζεται κατάθεση πρότασης σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» που θα αφορά τη θεσμοθέτηση ενός ανταποδοτικού τέλους για τους δήμους που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς επίσης και τη μεταφορά πόρων προς αυτές τις τοπικές κοινωνίες, που επηρεάζονται.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς, Αβραμόπουλο, Κικίλια, Βαρβιτσιώτη και Αθανασίου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη επισημάνθηκε οτι οι δυνατότητες του επιχειρησιακού προσωπικού έχουν πιάσει ταβάνι και πως πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός από την Ευρώπη.

Εξάλλου και από την σύνοδο προ ημερών στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει στους εταίρους ότι η κατάσταση δεν είναι ανεκτή και πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις γιατί η έκταση που έχει το φαινόμενο ενδεχομένως να δημιουργήσει εκρήξεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version