Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αποφασίζει άλλες μορφές κινητοποιήσεων

Τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, αποφασίζει σήμερα το διοικητιικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που θα συνεδριάσσει στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης και όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές αναμένεται να φτάσουν τα φυλλάδια επίταξης στους εργαζόμενους, ενώ σημειώνεται πως ούτε σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περικοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή και οι καιρικές συνθήκες ευνοϊκές.

Οι συνδικαλιστές που συνεδρίασαν χθες δεν έδωσαν «οδηγία» στους συναδέλφους τους να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας και όπως είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπός της ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να πει κανείς σε εργαζόμενο να παρανομήσει.

Ωστόσο, ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠκαι μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φυλλάδιο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία».

Ωστόσο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε ξεκινήσει η επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς με αποτέλεσμα οι μονάδες της ΔΕΗ να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως προέχει το δημόσιο συμφέρον και πρόσθεσε:

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους. Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

Νωρίτερα το πρωί σε μια πρώτη αντίδραση στην επιστράτευση ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» είχε δηλώσει:

«Επιταγμένοι μπορεί, υποταγμένοι ποτέ. Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο. Είναι βέβαιο ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε απόλυτο πανικό προχώρησε στην επίταξη και επιστράτευση των εργαζομένων για να κάμψει τον αγώνα, που όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν αγώνας μιας συντεχνίας αλλά αγώνας ολόκληρης κοινωνίας».

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en