ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο βαθύ κόκκινο οι επισφάλειες σε επιχειρηματικά και στεγαστικά

Η τρόικα είναι «εξαγριωμένη» για τις εξαγγελίες περί παγώματος των πλειστηριασμών και έμμεσης άφεσης αμαρτιών στην πληρωμή των δόσεων. Στο 30% με 35% κυμαίνονται πλέον οι επισφάλειες των επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ποσοστό που προκαλεί πολύ αρνητικούς συνειρμούς, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και εν πολλοίς καταδεικνύει την πραγματική εικόνα που επικρατεί στο επιχειρείν εντός των συνόρων, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τάση τους είναι συνεχώς ανοδική κι ενδεχομένως το ποσοστό αυτό να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν “αφαιρεθούν” τα τρικ με τα οποία αρκετά δάνεια κρατούνται εν ζωή, λίγο πριν παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών που τα καθιστά υπερήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες ενδείξεις (σσ τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα φως από την Τράπεζα της Ελλάδας), μεγάλη είναι η επιδείνωση που σημειώνεται και στα στεγαστικά δάνεια, ιδιαίτερα κατά το α’ εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα είναι “εξαγριωμένη” γιατί με τις εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης περί παγώματος των πλειστηριασμών και έμμεσης άφεσης αμαρτιών ως προς την καταβολή των δόσεων, σημειώθηκε κύμα αθέτησης πληρωμών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο εξακοντισμός των επισφαλειών και στα στεγαστικά δάνεια σε δυσθεώρητα για την κατηγορία επίπεδα. Οι πληροφορίες μιλούν – και εκεί – για ένα ποσοστό της τάξης του 35%, με τις ανοδικές τάσεις να είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και της συγκεκριμένης περίπτωσης.

voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version